Talent Room: DJ Johnny Deep

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ik vind veel muziek mooi, behalve trans


Op zaterdag 25 februari vindt de tweede editie van Love2Party's Talent Room plaats. De plek waar drie getalenteerde dj's de kans krijgen om zich letterlijk in de kijker te draaien. Deze week stellen we jullie voor aan het tweede talent dat, naast DJ David Star, zijn opwachting zal maken: Johnny Deep.

Naam: Julius Taminiau.
Leeftijd: 22.
Woonplaats: Delft.
Houdt zich bezig met: muziek natuurlijk, bouwkunde, ontwerpen, art et choque (organisitie feesten en dj boekingen Art et Choque).
Draaistijl: U.S. House, Deep House, House
All Time Favourite track: Marshall Jefferson - Move Your Body.
Favoriete label: King Street (Nite Grooves).
Beste dj: DJ Deep, vanwege zijn geniale muziekkeus.
Beste producer: Op dit moment vind ik DJ Spen, Karizma, Quinten Harris en Mr. V. de beste producers. Maar als je gaat kijken naar de beste house producers ooit, dan kom je toch snel bij de Masters at Work.



Goede eigenschappen als dj: Ik ben breed georienteerd. Ik vind veel verschillende soorten muziek mooi, behalve trans en het hardere gestamp. Ik heb een duidelijke eigen muzieksmaak, maar ik ben er ook wel achter gekomen dat je jezelf niet teveel 'op slot' moet zetten. Soms moet je nou eenmaal een plaat opzetten die je liever achterwege laat. Je moet er rekening mee houden dat het publiek meestal niet zo diep in de muziek zit als jij. Van de andere kant moet je ook vernieuwend zijn. Ik denk dat ik hier een goede balans in heb gevonden.
Website: Johnny Deep (hier staat ook de love2party mix op)

Waarom verdien jij een draaibeurt in de Winkel van Sinkel?
Omdat ik al jaren met hart en ziel met muziek bezig ben, veel ervaring heb opgedaan en dat het tijd wordt dat Utrecht van mij gaat horen.
Wat versta jij zelf onder een goede dj?
Een goede dj moet veel van muziek weten, goed bij de tijd blijven, vernieuwend zijn, goed mixen, experimenteren, durven, het publiek aanvoelen, technische kennis en uitstraling hebben.
Wie zijn je idolen? En waarom?
Idolen vind ik een groot woord, maar er zijn wel veel verschillende artiesten waar ik inspiratie vandaan haal zoals: Dj Deep, Dimitri From Paris, Masters at work, Mr. V, Quinten Harris, Manoo, Cassie6, Dj Spen, Karizma, Blaze, Kerri Chandler, Dj Gregory, Peven Everett en zo kan ik nog wel even doorgaan.



Waar heb je in het verleden al gedraaid?
Off Corso, Rain, Mercurius, Ocean Diva, Leids Ontzet etc.
Waar zou je ooit nog eens willen draaien?
Southport Weekender, omdat dit het walhalla is voor de soulvolle houseliefhebber.
Waar haal je de muziek vandaan? Hoeveel besteed je maandelijks aan nieuwe muziek?
Vroeger, toen ik nog met platen draaide, kocht ik via internet bij dancegrooves.com, 12inch.fr, uptownrecords.com en 'gewone' platenzaken zoals Dance Trax en Rhythm Import, maar ook plaatselijke platenzaakjes waar je nog echt van die mooie vondsten kan bemachtigen. Tegenwoordig draai ik voornamelijk met cd's en koop mijn mp3's bij Traxsource en heel af en toe download ik ook nog eens stiekem een mp3tje.

Vul in en beargumenteer de volgende stelling:
Bij een dj-residency hoort ook: (Kies en leg uit waarom)

A) Het aanvegen van de dansvloer na sluitingstijd
B) Het schoonmaken van de toiletten voor en na afloop van de avond
C) Het natellen van je fee.
D) Nieuwsgierige bezoekers na afloop van je set uitleggen hoe je als dj te werk gaat

Uitleg: A en B. Het aanvegen van de dansvloer en het schoonmaken van de toiletten, omdat ik dat nou eenmaal graag doe.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de draaikunsten van David Star? Kom dan naar de tweede editie van de Love2party Talent Room. Deze vindt plaats op zaterdag 25 februari in de basement van de Winkel van Sinkel. We zullen de komende weken ook het laatste talent aan jou voorstellen op Love2party

FCA Music
Jij ook in de Talent Room?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws