Perry (Strictly Techno)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

We zijn groot geworden door klein te blijven


Aanstaande zaterdag viert de Rotterdamse party-organisatie Strictly Techno haar tienjarige bestaan. Locatie is natuurlijk de vaste thuishaven Waterfront aan De Boompjes in Rotterdam. Love2party sprak met Strictly Techno-voorman Perry over zijn ervaringen uit het afgelopen decennium. "Er gebeurt veel in Rotterdam. Alleen lijkt het er wel eens op dat als het niet in de Now & Wow gebeurt, het niet hip is. En dus oninteressant."

Tekst: Sander


Love2Party: Terugblikkend: Noem eens wat hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar?
Perry: In principe heb ik elke editie als een klein hoogtepuntje ervaren, maar uiteraard springen er altijd een paar edities uit, waar onder de eerste keer dat we Billy Nasty naar Nederland haalden voor driehonderd man in de Vlerk. De feestjes met Speedy J waren ook altijd super. Maar laten we vooral niet de avondjes vergeten waar beginnende talenten een kans kregen om, naar later blijkt, te kunnen uitgroeien tot bekende dj's. Ik ga geen namen noemen, maar het zijn er behoorlijk wat geweest.

Love2Party: Waar hoogtepunten zijn, komen ook dieptepunten voor?
Perry: Tja, dat hoort er ook bij, maar ik zie dat meer als een soort leermoment dan een echt dieptepunt. Uiteraard zijn er feesten geweest die ons, ondanks een toffe avond, behoorlijke verliesposten hebben opgeleverd. Dan is de dag later een stuk minder relaxed. Maar een paar dieptepuntjes heb je nodig om weer van de hoogtepunten te kunen genieten. Met ongeveer 150 feestjes de afgelopen jaren, is het onoverkomelijk dat er een paar mindere edities tussen zitten.

Love2Party: Wat is er veranderd aan het geven van feesten sinds 1996?
Perry: Aan het geven van feesten is niet zoveel veranderd, wel aan de beleving van de mensen. Nu, tien jaar later, hebben mensen zo'n beetje alles wel gezien en treedt er een stukje verveling op. Mensen zijn natuurlijk behoorlijk verwend hier in Nederland. Dus de verrassing is moeilijker te vinden. Natuurlijk moeten we er harder aan trekken en ook voor ons is de verlanglijst met dj's korter aan het worden.Love2Party: Wat is het allerbelangrijkste voor een goed feest?
Perry: Volgens mij is dat een combinatie van een goede opbouwende line-up, leuk en enthousiast publiek dat ervoor wil gaan en een plek waar je je op je gemak kan voelen. Een avond kan totaal mislopen als de interactie tussen het publiek en de dj's niet werkt. Ik probeer er altijd een hoop gevoel in te gooien. Dan is het hopen dat de bezoekers het een beetje oppikken.

L2P: Wat is de meest opvallende kritiek die jullie ooit hebben gehad?
Perry: Vroeger hoorden we vaak dat we alleen maar beuktechno draaiden. Dat was op sommige avonden ook wel zo, maar er werd ook dieper, mooier en rustiger gedraaid. Helaas werden we al snel in het hokje 'beuken en rossen' geplaatst. En zie daar dan maar weer eens uit te komen, terwijl bij ons alle stromingen aan bod komen. Van electro naar minimal en van funky techno naar meer diep en doorzagend.

L2P: Hoe ga je als organisatie met die kritiek om?
Perry: Tja, eigenlijk niet. We hebben gewoon altijd ons ding gedaan, ongeacht de kritiek. We doen wat we doen, pretentieloos en zonder enige behoefte om groter te worden. We zijn groot geworden door klein te blijven, is mij wel eens verteld.


Perry en Michel


Love2Party: Waaraan kun zien dat een feest een productie is van Strictly Techno?
Perry: Een Strictly Techno-avondje heeft meestal de volgende ingredienten: Een goeie line-up met een mix van locals en internationale gastoptredens, beetje visuals en een lasertje, altijd een zo laag mogelijke entreeprijs en een gezonde dosis positieve energie. Maar karateristiek zijn wel de locals die vaak te boventoon voeren op onze avonden. Ik neem onze podiumfunctie zeer serieus en boek dus ook graag upcoming dj's of totaal onbekende dj's. Dit is ook de reden dat we vaak genegeerd worden of wegvallen in het grote geheel. Naar mijn mening is het een stuk moelijker en steek je meer je nek uit om met locals te werken dan om bekende namen te boeken.

L2P: Jij hebt de afgelopen weken natuurlijk ook de discussies op Love2party gevolgd over het zogenaamde gemis van een goede technoavond in Rotterdam. Wat vind je van zo'n discussie?
Perry: Ja, ik heb het gelezen, en ik moet zeggen dat het me soms wel steekt. Maar die forumposters zijn vaak niet de maatstaf voor ons publiek. Als ik hoor dat er geen techno is in Rotterdam dan denk ik natuurlijk wel eens van "hallo, en wij dan?". Er gebeurt veel meer in Rotterdam. Alleen lijkt het er wel eens op dat als het niet in de Now & Wow gebeurt, het niet hip is. En dus oninteressant. En dus oninteressant.
Ik ben er vorig jaar een tijdje tussenuit gegaan toen mijn dochtertje geboren werd. Ik heb veel tijd aan haar en aan 'moeders' besteed. Even geen feestjes meer. Maar toen er verder niemand echt iets ondernam. heb ik een paar maanden geleden, op verzoek van onder meer Waterfront en een hoop oude bezoekers, toch weer de draad opgepakt om Rotterdam weer te voorzien van een vaste maandelijkse technoavond. Eigenlijk moet ik dus wel een beetje om zo'n discussie lachen. Gelukkig weten wij elke maand beter.L2P: Zou het misschien aan de locatie, Waterfront, liggen?
Perry: Helaas hebben we te maken met een soort stigma die boven Waterfront hangt. Het zou een gitaartent zijn of een kinderdisco, maar er gebeurt wel degelijk meer dan dat, getuige de vele andere initiatieven die daar plaatsvinden. Wij proberen in elk geval gewoon ons technoavondje te gebruiken als uitlaatklep voor onze persoonlijke behoefte en een behoefte vanuit de jongeren in Rotterdam. Ik vind Waterfront de perfecte tent voor onze feesten en visie. Een lage entree, een toffe zaal, niet te groot, gratis garderobe en wc, goedkope drank, geen eurootje voor de speknek aan de deur en mischien wel het meest onderschatte gedeelte van de avond. Waterfront heeft een killer soundsystem waar menige club jaloers op kan zijn. Geen Function One of ander hightech systeem, gewoon een vette muur van goed afgesteld geluid.

L2P: Zaterdag 11 februari vindt het tienjarige bestaan plaats van Strictly Techno. Kunnen we nog iets bijzonders verwachten?
Perry: Eigenlijk bestaan we het hele jaar tien jaar, dus gaan we dat met tien evenementen vieren. De eerste was in januari met tien locals. In februari hebben we niemand minder dan Tony Rohr, samen met Lauhaus, Jason & the Argonauts, Bas Mooy and many more. In maart hebben we Secret Cinema, die zowel een release party doet als zijn verjaardag viert met o.a. Michel de Hey en the Micronauts uit Frankrijk. Voor april staat er een battle tussen Darko Esser en Benny Rodrigues op het programma. Billy nasty komt dit jaar waarschijnlijk nog een keertje. We zijn met Speedy J bezig, die natuurlijk niet kan ontbreken in dit jubileumjaar. Teveel om op te noemen eigenlijk. In elk geval werk ik er hard aan om een paar memorabele avondjes neer te zetten. Uiteraard zal ik zelf ook elke editie achter de draaitafeltjes plaatsnemen.

L2P: Wat doet Strictly Techno de komende tien jaar?
Perry: Uuhhh, mijn glazen bol is sinds kort kapot, dus moet ik je het antwoord schuldig blijven. Ik hoop wel dat er een nieuwe generatie opstaat in Rotterdam om het roer over te nemen. We zien het wel. Het past niet in mijn levensvisie om ver vooruit te kijken. We leven tenslotte vandaag!Aanstaande zaterdag vindt het tienjarige bestaan van Strictly Techno plaats in Waterfront in Rotterdam. Op het programma staan Tony Rohr (USA), Bas Mooy, Perry en warm-up dj Eelco Dane. Het cafe is deze avond in handen van de Rotterdamse Je Weet Toch-organisatie, die tevens haar eenjarige bestaan viert met LauHaus, Jason & The Argonauts, Steven P & Khalil, Pablo Piaggio & Emiel. Wij geven natuurlijk een paar kaarten weg voor deze avond. Mail Sander jouw persoonlijk beste Strictly Techno-ervaring ooit en maak kans op twee vrijkaarten.

Waterfront

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws