Terugblikken op 2005 met Monica Electronica

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Een ongelofelijk jaar op alle fronten!Monica Electronica in Off Corso

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2005 en vooruitkijken naar 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer met Monica Electronica.

Monica Electronica heeft een fantastisch jaar achter de rug. Samen met DJ Josz Lebon - onder hun pseudoniem The Infamous Mudclub - had ze maandelijkse residenties in het Antwerpse Club Petrol en het Amsterdamse 11. Ook draaide de Rotterdamse op grote festivals en in vele clubs. Persoonlijk hoogtepunt is haar trip naar Seattle, waar ze deelnam aan de tiende editie van de Red Bull Music Academy. Haar hoogte- en dieptepunten op een rijtje.

Muzikaal hoogtepunt: Dat was alweer een tijdje geleden bij een optreden van Who made Who. Sindsdien ben ik nog niet van mijn sokken geblazen, maar ik moet ook toegeven dat ik het ook niet echt heb opgezocht de laatste tijd.
Muzikaal dieptepunt: Er is nog steeds zoveel onzin te beluisteren op de radio.
Aanstormend talent: David Gilmour Girls. Ze zijn al een tijdje bezig en misschien aanstormend talent af, maar dan ieder geval het benoemen waard! Dj Richelle Soigni: slechts 25 jaar, maar wat een goede smaak! En wauw, wat een entertainer!
Beste feest van het afgelopen jaar: Heb zelf niet echt veel gefeest, maar echt een heel sympathiek feestje was The Infamous Mudclub tijdens het 1-jarige bestaan van 11 in Amsterdam. Precies zoals we het bedoeld hadden.
Voldeed 2005 aan je verwachtingen? Boven verwachtingen! Het was een ongelofelijk jaar op alle fronten. Ik heb veel nieuwe ervaring opgedaan, veel gereisd en ontzettend veel lol gehad.
Wat kan er beter in 2006? Ik moet echt mijn dance Panda wegdoen. Aangezien ik aardig wat kilometers rijd in een weekend, en dus een veiligere auto moet gaan rijden. Ook die campingstoelen zijn niet erg comfortabel als je nog 200 kilometer voor de boeg heb.

Cd en/of vinyl top-10: (alle genoemde tracks staan voor mij op de eerste plaats)
1. Westbam - Lovers no more (Lowspirit recordings)
2. The Infamous Mudclub - Bootsjunge (Play out!)
3. David Gilmour Girls - Heavy Metal Music Magazines (Relish)
4. Tiga - Good As Gold (PIAS)
5. Out Hud - Put it away, Put it away, Put it away, Dad (!K7)
6. Padded cell - Signal Failure (Dc recordings)
7. Pony Hoax - Boedapest (Tigersushi)
8. Ame - REJ (Innervisions)
9. Maximilian - Invasion over mars (Boxer)
10. Agoria - Les beaux jours (PIAS)

Monica Electronica

Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2005, en wat juist niet. Heb jij ook een uitnodiging gehad, maar deze nog niet terug gestuurd? Geen nood, inzenden kan gewoon tot 31 december!

Terugblikken met Beatfreax
Terugblikken met Laidback Luke
Terugblikken met Shinedoe
Terugblikken met Mike Richters & Cassie 6
Terugblikken met Gene Williams
Terugblikken met Michel de Hey
Terugblikken met Truus Trendy
Terugblikken met Olaf Boswijk
Terugblikken met DJ Svendex
Terugblikken met Benny Rodrigues
Terugblikken met Alfred Bos
Terugblikken met Rocco Veenboer
Terugblikken met Guuz Hoogaerts

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws