Terugblikken op 2005 met Laidback Luke

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Een goeie plaat op Sensation resulteert in een gejuich alsof je een doelpunt scoort


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2005 en vooruitkijken naar 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Voor Laidback Luke was 2005 een vruchtbaar jaar. Hij draaide op de grootste feesten, waaronder Sensation White en 10 jaar T-Dansant, pakte met behulp van enkele Zweedse tips het produceren weer op en kwam in aanraking met zoveel goede tracks dat een eindejaars top-10 er niet in zit. Dus werden het er 13. 'Net als vroeger in de BG.'

Muzikaal hoogtepunt: Mijn tripje naar Stockholm om daar in de studio te duiken met Steve Angello en Sebastian Ingrosso. Ik had van tevoren nooit verwacht wat voor een impact het zou hebben op mijn manier van produceren. Ik had niet gedacht dat ik na al die tijd platen maken nog zo heftig zou kunnen veranderen als producer. Die jongens hebben een unieke manier om vooral het basgedeelte van een track moddervet te maken. Ik ben enorm dankbaar dat ik nu dat gedeelte heb mogen leren en adopteren. Mijn draaibeurt op Sensation White was er ook een voor mijn DJ plakboek aller tijden. Ik had niet gedacht dat een goed gedropte track zo'n impact kon hebben in een stadion. Een gejuich alsof je een doelpunt scoort. Kippenvel!
Muzikaal dieptepunt: Dit jaar ben ik 10 jaar platen aan het uitbrengen. Op zich niet negatief, alleen bizar om te realiseren hoe snel de tijd is gegaan. Verder kreeg ik een bloedhekel aan de vraag: 'Hoe is het met je nieuwe album?'. En zeker de uitvinding van de woorden 'piemeltjeshouse' en 'kutclassic' aangezien ik me zeker zo aangesproken voelde als Benny Rodrigues.
Aanstormend talent: Sowieso de talenten die ik support op mijn forum op Laidback Luke. Veel van hen hebben een goed jaar achter de rug: releases, airplay door Pete Tong, DJ gigs en vaak niet eens aan mij te danken. Maar die drive om het zelf te doen moet je ook hebben als aanstormend talent tegenwoordig. Check ook Rokmatik die is opgericht door de mensen die mij een kans gaven destijds: Dobre en Jamez.
Dat je 't ff weet

Beste feest van het afgelopen jaar: Geheel onverwachts moet ik dan gaan voor Gloss in de Powerzone. Voor dit feest hadden ze de DJ booth verplaatst naar de achterkant van de zaal, hierdoor veranderde de zaal en de vibe compleet. Alsof we eindelijk een Now&Wow zaal hadden staan in Amsterdam. En de mensen gingen er compleet voor! Voor de rest kan ik Latin Village, LOS, Convertible, 10 jaar T-dansant en opwarmen voor Chuckie solo in de HMH niet vergeten als meest fijne DJ ervaringen dit jaar.
Voldeed 2005 aan je verwachtingen? Op het afronden van een fukking nieuw album na had ik geen verwachtingen voor 2005.
Wat kan er beter in 2006? Het kan altijd beter natuurlijk! Maar het wordt weer tijd voor nieuw materiaal en dan met name nieuw materiaal ook voor TV en Radio en daarna eindelijk een nieuw studioalbum uitbrengen. Ook zou ik nog steeds meer internationaal willen draaien. Alleen lijkt dat af te hangen van wat ik uitbreng en of men het internationaal wil draaien. Dus op het moment is het lange dagen maken in de studio!

Cd en/of vinyl top-10
Ik heb er 13, zoals we dat 'vroeger' in de BG ook altijd deden. 10 is eigenlijk te weinig, er zijn zoveel platen uitgekomen. 13 is ook eigenlijk niet te doen, maar here goes:

1. Axwell & Ingrosso - Together
2. Eric Prydz - Aftermath
3. Hard-Fi - Hard To Beat
4. Royksopp - 49 Percent (Angello & Ingrosso Rmx)
5. LRD - Jacques Your Body (Switch Rmx)
6. Thomas Andersson - Washing Up (Tiga Remix)
7. Switch - A Bit Patchy
8. Gregor Salto ft. Red - Looking Good
9. Funk Monkeyz - Don¹t You Love It? (Laidback Luke Rmx)
10. Lifelike & Kris Menace - Discopolis
11. Missy Elliott - Loose Control
12. De Jeugd van Tegenwoordig - Watskebeurt?
13. Bon Garcon - Freek U (Seamus Haji Remix)

Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2005, en wat juist niet.

Terugblikken met Shinedoe
Terugblikken met Mike Richters & Cassie 6
Terugblikken met Gene Williams
Terugblikken met Michel de Hey
Terugblikken met Truus Trendy
Terugblikken met Olaf Boswijk
Terugblikken met DJ Svendex
Terugblikken met Benny Rodrigues
Terugblikken met Alfred Bos
Terugblikken met Rocco Veenboer
Terugblikken met Guuz Hoogaerts

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws