Terugblikken op 2005 met Mike Richters & Cassie 6

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

BorntoFunk is de beste 'piemeltjes' house-deejay van Nederland!


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2005 en vooruitkijken naar 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer met Cassie 6 en Mike Richters, die het afgelopen jaar de dj-krachten bundelden onder de noemer Risk Soundsystem. Over het Ajax-bestuur, Idols en Club Risk. Mike: "Ik wilde orde op zaken stellen. Dat is redelijk goed gelukt."

Muzikaal hoogtepunt: Mike: Onze set in Cafe d'Anvers in Antwerpen. Je merkt daar echt dat die club zestien jaar househistorie heeft. Je kan daar platen draaien die je in Nederland in een grote housezaal (nog) niet of niet meer kan draaien. Vond ik heel inspirerend. Verder vond ik Laurent Garnier op het Sonar festival weer erg indrukwekkend.
Cassie 6: Het optreden van Raoul Midon in de Woo bij Luvdancin heeft me enorm geraakt. Wat een stem en power heeft die man!

Muzikaal dieptepunt: Mike: Tja, dat de breaks zo belangrijk zijn bij de nieuwerwetse houseplaten. Ik vind dat zo saai, maar veel mensen vinden dat (nog) steeds geweldig.
Cassie 6: Hou ik me niet zo mee bezig. Nou vooruit dan: Idols.

Aanstormend talent: Mike: Internationaal gezien Quentin Harris uit New York. Ik snap wel waarom internationale magazines zoals IDJ hem The Future of House noemen. Zijn producties zijn bijna altijd goed, maar als deejay gaat hij nog een stap verder. Diep, maar met soul. Nationaal vind ik BorntoFunk, resident deejay bij Funk'd het grootste talent. Is denk de beste 'piemeltjes' house-deejay van Nederland. En qua producties scoort hij internationaal heel goed. En Leyo (Earwax, Bodyrock) natuurlijk. Die begint zich ook steeds meer te ontwikkelen. Houd hem in de gaten!
Cassie 6: Yuri aka dj Cinneman. Internationaal: Quentin Harris.De vibe van Owap blijft ongelofelijk!

Beste feest van het afgelopen jaar: Mike: OWAP 2005 vond ik weer het leukste en beste feest. Niet vernieuwend, maar dat is juist het leuke. En die vibe blijft ongelofelijk.
Cassie 6: Kindred Spirits Weekender / 5 Days Off met Gilles Peterson, beiden in Paradiso

Voldeed 2005 aan je verwachtingen? Mike: Ik wilde met mijn bedrijf Risk orde op zaken stellen en onze feesten voor zich laten spreken. Dat is redelijk goed gelukt. En ik wilde dit jaar meer gaan draaien, gewoon omdat ik dat nog steeds heel leuk vind om te doen, en omdat ik zo aan iedereen kan laten horen dat je met een eclectische houseset (garage, house, Detroit techno, broken beats, minimal) ook kan rocken. Ook dat heb ik gedaan dus.
Cassie 6: Ik had verwacht dat de muziek waar ik van houd een grotere stap voorwaarts zou maken in 2005. Dat is niet gebeurd, met name m.b.t. dj optredens in het nachtleven. Uiteindelijk regeert de commercie.

Wat kan er beter in 2006? Mike: Het Ajax bestuur.
Cassie 6: Kwaliteitsmuziek naar meer mensen brengen. Dat is niet gebeurd in 2005. Daar ga ik in 2006 helemaal voor!

Cd en/of vinyl top-10
Mike: (in willekeurige volgorde)
Kerri Chandler - "Back to the raw"
Kerri Chandler -"Bar a thym"
Ame - "Engoli"
Ame - "Rej"
Julien Jabre - "Swimming places"
Spen & Karizma - "For the love of house"
Freeform Five - " Electromagnetic" (Seiji remix)
4Hero - "Hold it down" (Swell session remix)
Moonstarr - "Slacker"
Recloose - "Landed feat justin chapman"

Cassie 6: (in willekeurige volgorde)
Recloose feat Joe Dukie - "Dust"
Kerri Chandler - "Bar a thym"
Glenn Underground - "Mental black resurrection"
Theo Parrish - "Caprotaurus no. 7"
Mu - "Paris hilton"
Dennis ferrer - "Son of raw"
Freeform Five - "Electromagnetic (Seiji remix)
Terry Hunter - "Be thankful"
Bebe Winands - "Thats a friend (Quentin Harris mix)
Hope Collective - "Give and let live (Louie Vega mix)

Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2005, en wat juist niet.

Terugblikken met Gene Williams
Terugblikken met Michel de Hey
Terugblikken met Truus Trendy
Terugblikken met Olaf Boswijk
Terugblikken met DJ Svendex
Terugblikken met Benny Rodrigues
Terugblikken met Alfred Bos
Terugblikken met Rocco Veenboer
Terugblikken met Guuz Hoogaerts

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws