De Hey viert Oud & Nieuw in de Schiecentrale

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ook ik wil een beetje gezelligheid met Oud & Nieuw


Het afgelopen jaar was bijzonder succesvol voor Michel de Hey. Zijn mixcompilatie Two Faces werd wereldwijd erg goed ontvangen en de gelijknamige tour bracht hem dit jaar zo ongeveer op alle continenten van de wereld. Nadeel hiervan voor zijn Nederlandse fans is dat hij nog maar af en toe op vaderlandse bodem te bewonderen is. Gelukkig heeft Michel besloten Oud & Nieuw in Rotterdam te vieren en wel in de Schiecentrale. Love2party sprak met de Rotterdamse dj en kreeg het als enige website in Nederland voor elkaar om vrijkaarten voor zijn feest in de Schiecentrale los te peuteren. Tegelijkertijd blikken we met hem terug op 2005.

Tekst: Sander


Nadat je 2004 in Las Palmas hebt gevierd, ben je dit jaar wederom alleen in Rotterdam te bewonderen met Oud & Nieuw. Waarom de keuze voor 1 feest in plaats van meerdere gigs op oudejaarsavond?
Financieel gezien zijn vier gigs lucratiever. Maar ook ik wil een beetje gezelligheid met Oud & Nieuw, dus kies ik voor 1 boeking. Vorig jaar Las Palmas is mij goed bevallen, zeker het feit dat ik na afloop zo mijn bed in kon rollen, was erg plezierig. Verder is je hometown toch je hometown. Ik heb dit jaar hier toch een aantal leuke dingen gedaan: Strand aan de Maas, mijn verjaardag en FFWD, dus leek mij dit ook wel een mooie afsluiter van dit Rotterdamse clubseizoen.
Dit Jaar is de Schiecentrale de locatie voor de Michel de Hey New Years bash. Hoe ben je hier terecht gekomen en waarom is dit de ideale locatie voor jouw New Years Bash?
Frank Roolaard van het Prinsestheater gaf mij de tip. Ik ben toen gaan kijken met Andre (mijn boeker) en was meteen verkocht. Het is eigenlijk voor mij een mooi Kerstcadeau. Het heeft een beetje een Warehouse-gevoel en toch heeft het ook een chique sfeer: perfect voor Oud en Nieuw dus. Misschien dat we er het volgende jaar wel meer feestjes gaan geven.
Waar houd je je momenteel verder mee bezig?
Heel veel reizen. Ik ga dit weekend naar Turkije. En ik ben net in het Oostblok en Zuid-Amerika geweest. Maar na dit weekend ben ik tot en met het einde van het jaar in Nederland. Verder druk met mijn labels bezig, muziek maken en nog steeds driftig op zoek naar een nieuw huis.
Wat kunnen we in 2006 allemaal van je verwachten? In maart/april komt er een nieuw mixalbum uit. Dat 'ie er komt is zeker, maar op welk label is nog niet duidelijk. Het kan zijn op EC of Hey Records, maar ook News/Music Man. In het laatste geval zou dat de opvolger worden van mijn vorig jaar verschenen mixalbum Two Faces. Na het voorjaar beslis ik of ik daar een artiestenalbum aan toevoeg.

Terugblikken op 2005 met Michel de Hey


Muzikaal hoogtepunt: Circo loco DC10 Ibiza wat een sfeer en wat een publiek.
Muzikaal dieptepunt: Elk jaar blijkt: het kan nog dieper.
Aanstormend talent: Moeilijk te zeggen, er zijn veel mensen die ik goed blijf vinden, dat zijn dan ook vaak kwalitatief erg goede producers; Kowalski/Laux/Verhey/Voorn/Rachmad/Beyer/Craig etc. Maar een nieuw iemand? Misschien Alex Under?
Beste feest van het afgelopen jaar: Persoonlijk moet ik een top-5 maken dus noem ze achter elkaar. Womb Japan / Circo Loco DC10/ Creamfileds / LVC / Birthday Bash / Extrema / FFWD. Eeuh ik zit nu al op 7 dus, weet er nog wel een paar dus voor mij was het een prima jaar.
Voldeed 2005 aan je verwachtingen: Ik heb dit jaar in Nederland en in het buitenland een flink aantal mooie optredens gehad. Wat wens ik dan nog meer? Ik merk dat als gevolg daarvan ik de lat voor mij steeds hoger leg en dat ik steeds kritischer word. Toch blijf ik avonden meemaken die mij een super happy gevoel geven. Nog meer dan in 2004, kom maar op dus voor volgend jaar.
Wat kan er beter in 2006: Het weer in Nederland. Minder zeuren en misgunnen. En meer terug naar de basis, je gaat uit om een toffe avond te hebben en dat kan met 1 dj in een 1 toffe ruimte. Het kan ook op een groot festival maar het begint sowieso bij jezelf. Enjoy life!

Top 10 van 2005
1 Bookashade/mandy - Madarin/body (Physical)
Ibiza hits van het jaar, aardig gek in vergelijking met de nogal dubieuze platen van de jaren ervoor.
2 Depeche mode - Precious (Mute)
Nog steeds respect voor deze heren.
3 Paul kalkbrenner - Tatu tata (Bpitch)
Techno maar dan net effe anders super!
4 Secret cinema - Everlasting (Ec records)
Ik ben nog steeds een grote,misschien de grootste fan van deze alleskunner
5 Yoshimoto - Do what u do (It )
Trentemoller remixes en producties hotter dan hot, mooie herinneringen aan deze plaat
6 Mathew jonson - Marionette (Wagon repair)
Nog steeds meesterlijke muziek
7 Lcd soundsystem - Tribulations (Dfa)
Er mag tegenwoordig weer gezongen worden in platen, schreeuwen mag ook.
8 Adam Beyer - AWC (Plus 8)
kreeg een cdtje van hem en die is echt helemaal grijs gedraaid.
9 Franz Ferdinand - You could have (Domino)
Lekker hard in de auto en een beetje mee zingen al ken ik de tekst niet
10 Carl craig - Just another day
Blijft een held deze man, al zijn dingen zijn gewoon top



WIN WIN WIN WIN WIN
Deze keer hebben we wel een heel exclusieve prijsvraag. Love2party mag als enige website in Nederland kaarten weggeven voor Michel de Hey's New Year Bash in de Rotterdamse Schiecentrale. We hebben maar liefst 3 x 2 kaarten klaarliggen voor jullie. Hier moet je natuurlijk wel wat voor doen. Wij zijn op zoek naar jouw drie favoriete platen van 2005. Platen waarvan jij vindt dat Michel ze moet draaien op oudjaarsnacht in de Schiecentrale. Wees creatief en vertel erbij waarom die platen niet mogen ontbreken. Stuur je lijstje voor 24 december naar Sander o.v.v. je volledige naam en adres.

Door mee te doen aan deze prijsvraag schrijf je je automatisch in voor de mailing. Hierin word je als eerste op de hoogte gebracht van alle nieuwe artikelen en WIN-acties op Love2Party. Wil je dit liever niet meer dan kan je je op zeer eenvoudige wijze weer afmelden.

Michel de Hey
Schiecentrale

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws