Terugblikken op 2005 met Olaf Boswijk

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

In Nederland is genoeg leuks te beleven


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2005 en vooruitkijken naar 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer met 11-programmeur en dance-journalist Olaf Boswijk die zijn gal spuit over nep dj's, nep clubs en nep sites. Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2005, en wat juist niet.

Muzikaal hoogtepunt: Gelukkig zijn dat er veel geweest dit jaar! Een kleine greep:
- Ruim een half jaar meebouwen aan de muzikale visie en identiteit van 11
- Het Nederlands debuut van Ame in 11 met een fantastische set van Frank Wiedemann van mijn persoonlijke favoriete duo van het jaar
- set van Patrice Baumel in Panoramabar zondagochtend vroeg in Berlijn
- Een volle week Red Bull Music Academy in Seattle
Muzikaal dieptepunt: Dat het vooral bij de grote clubs steeds minder om de muziek gaat. Vooral de opkomst van feesten en sites waarbij poseren belangrijker is dan gewoon jezelf in het zweet werken op de dansvloer, zijn mij een doorn in het oog.
De nep dj-set van Dave Taylor aka Switch aka Solid Groove. Probeerde alles en iedereen om de tuin te leiden met een mix-cd maar werd gesnapt.
Voor dit soort mensen heb ik maar een boodschap: kill the dj!Olaf Boswijk tijdens de Red Bull Music Academy Taster in 11

Aanstormend talent: Gelukkig zijn dat er veel op het moment, zoals: O Boogie en de Hotmamahot crew, Edo Salgado, Sandrien & Carlos Valdes en mensen die allang bezig zijn en dus geen talenten meer zijn, maar wel genoemd moeten worden zoals Nuno dos Santos, Patrice Baumel en Monica Electronica.
Beste feest van het afgelopen jaar: Nog meer schaamteloze zelfpromotie, maar Art Beat dat in het gehele Post CS gebouw plaatsvond was een fantastisch feest. In 11 en BG en alle andere ruimtes inclusief de gangen en zelfs in de liften was er iets te doen in de vorm van muziek, kunst, dans, beeld of andere vormen van creativiteit. Het publiek was een ideale mix van grootstedelijke jongeren die oprecht geinteresseerd waren in alles wat er te doen was. Daarnaast was het muzikaal dik in orde met inernationale dj's als Gilb'r/Chateau Flight, Joakim, Low Budget/Hollertronix en diverse locals. In alle opzichten geslaagd!
Voldeed 2005 aan je verwachtingen? Ik heb sowieso weinig verwachtingen, dus 2005 was een uitstekend jaar.
Wat kan er beter in 2006? Nog altijd zijn er te weinig sites en media (uitzonderingen daargelaten) die op een goede en creatieve manier aandacht geven aan de echte muzikale talenten. De artiesten en labels die ons land en de rest van de wereld een stukje interessanter maken dus. Laat de grote namen en popie jopie feestjes nu maar eens links liggen! Die krijgen al genoeg aandacht. Daarbij moeten we niet meer zo zeiken dat het in andere landen zoveel beter is. Geloof me, in Nederland is genoeg leuks te beleven. En als het er niet is, ga het dan zelf iets organiseren.

Cd en/of vinyl top-10
Singles:
1. Ame - Engoli/Kuma (Sonar Kollektiv)
2. Ame - Rej (Sonar Kollektiv)
3. John Tejada - Chorgs (Palettte)
4. Nathan Fake - Dinamo (Traum)
5. Theo Parrish - Falling up (Carl Craig remix) (Third Ear)
6. Mathew Jonson - Return of the Zombie Bikers (Wagon Repair)
7. Henrik Schwarz - Leave my head alone brain (Sunday Music)
8. Patrice Baumel - Mutant Pop (Trapez)
9. Tango Terje - Can't help it (G.A.M.M.)
10.J-Nova - Hey Baby (Sonar Kollektiv)

Albums:
1. Roisin Murphy - Ruby Blue (Echo)
2. Marc Leclair - Musique Pour 3 Femmes Enceintes (Mutek)
3. Henrik Schwarz - Live in London (Sunday Music)
4. Psapp - Tiger, my friend (Leaf)
5. Kelley Polar - Love Songs of the Hanging Gardens (Environ)

Terugblikken met Gene Williams
Terugblikken met Truus Trendy
Terugblikken met DJ Svendex
Terugblikken met Benny Rodrigues
Terugblikken met Alfred Bos
Terugblikken met Rocco Veenboer
Terugblikken met Guuz Hoogaerts

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws