Terugblikken op 2005 met DJ Svendex

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Dieptepunt: De omarming van rappers als
maatschappelijk troetelkindje door de subsidie-maffia


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2005 en vooruitkijken naar 2006. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer DJ Svendex, die afgelopen zomer weer de muziekprogrammering voor het Supernatural Funky Musique Festival deed. Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2005, en wat juist niet.

Muzikaal hoogtepunt: Kippevel tijdens Madrid de los Austrias live @ SNF. Overtrof alle verwachtingen. Maar ook tijdens de live-versie van The Rebirth's Evil Vibrations heb ik de stem van God gehoord.
Muzikaal dieptepunt: De omarming door de subsidie-maffia in Nederland van rappers als maatschappelijk troetelkindje. Zie ook: Theatershows voor jong en oud door Lange Frans & Baas B. en Ali B.
Aanstormend talent: Edo Salgado. Deze man kan world music een plek geven in de clubscene door zijn zeldzame mix van roots, dance en mixtalent.
Beste feest van het afgelopen jaar: Ik weet het, het klinkt als propaganda. Maar ondanks de regen heb ik toch echt de meeste goede muziek gehoord op Supernatural Festival.
Voldeed 2005 aan je verwachtingen? Muzikaal gezien niet helemaal. Ik had gehoopt dat electro zich zou ontwikkelen als interessante dancevorm, dat neo-soul zich meer zou mengen met funk en dat de house meer muzikale invloeden zou toestaan. Helaas blijkt dat de meest succesvolle innovaties zich allemaal ophouden op het terrein van minimal en techno, een ontwikkeling die mij somber stemt.
Wat kan er beter in 2006?. Meer laagdrempelige experimentele bandjes in kleine ondergrondse clubjes, volgepakt met geinteresseerde muziekliefhebbers aan de whiskey! Verder moet duidelijk gewerkt worden aan de gemiddelde heupbewegingscapaciteit van het tegenwoordige danspubliek. Ik zou zeggen: allemaal op studiereis naar Brazilie! (ik ook)

Cd en/of vinyl top-10
1. SolAzul - Paixao
2. Evil Vibrations - The Rebirth
3. Gerardo Frisina - Alborado
4. Dust - Recloose ft. Joe Dukie
5. Greyboy & Quantic ft. Sharon Jones - Got to be a Love
6. Afro Jazz Pioneers - A Tribute to Letta
7. Oreja - Vazilando (Rasmus Faber Club Mix)
8. Siciana Soul - Life is a Tree (Truby Trio Treatment)
9. Richie Lion - Let the Music Play
10. Rihanna - Pon de Replay

Svendex draait a.s. vrijdag met Rainer Truby en Brownie bij Supernatural in Tivoli Utrecht. Check de preview

Svendex

Terugblikken met Gene Williams
Terugblikken met Truus Trendy
Terugblikken met Olaf Boswijk
Terugblikken met Benny Rodrigues
Terugblikken met Alfred Bos
Terugblikken met Rocco Veenboer
Terugblikken met Guuz Hoogaerts

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws