Love2Party Talent Room: DJ Perre

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Er zijn maar weinig DJ's waarvan ik een hele set kan beluisteren


Op zaterdag 17 december vindt de eerste editie van Love2Party's Talent Room plaats. In samenwerking met FCA Music host Love2party deze Talent Room om de maand op de derde zaterdag in de basement van de Winkel van Sinkel. Deze week stellen we jullie voor aan het eerste talent dat zijn opwachting zal maken: DJ Perre. Tijdens de eerste editie van Mikro in de Panama hield Sven Vath vier uur lang de grote zaal in beweging maar ook in de kleine zaal was het goed druk. Hier was het Perre die met zijn groovy minimale electro house de mensen goed aan het dansen hield. Wij waren zeer onder de indruk van deze voormalig medewerker van Silly Symphonies. Daarom hebben we hem gevraagd om onze eerste gast te zijn in de Talent Room. Wie is deze Perre eigenlijk?

Tekst: Sander

Naam: Perre van den Brink
Leeftijd: 22
Woonplaats: Amsterdam
Houdt zich bezig met: Werk (marketingfunctie bij het kledingmerk 55DSL), muziek (draaien en een beetje produceren), en het normale leven.
Draaistijl: Bij een set van mij op 3voor12 stond minimale electrohouse. Daar kan ik me wel in vinden, aangezien ik liever niet 1 stijl draai.
All time favourite track: Meerdere. De eerste die me nu te binnen schiet, is 'Chime' van Orbital. Ook een klapper (of kutclassic om maar in de taal van deze site te spreken): 'Spastik' van Plastikman.
Favoriete label: Op dit moment Pokerflat. Er zijn er nog veel meer die ik goed vind, alleen ben ik zeer slecht in het onthouden namen.
Beste dj: Ook hier meerdere. Degenen die me nu te binnen schieten: Buitenland: Laurent Garnier & Richie Hawtin. Nederland: Benny Rodrigues, Jay Samuel, Carlos Valdes, Boris Werner, Joachim, Joris Voorn, Sandrien, Steffi, Michel de Hey, Aardvarck, Mr. Wix, Danny de Funk, Nuno dos Santos, Groove Addicts, Terry Toner & Herr Arter, Leroy Rey, Ron Wood en vele anderen. Er zijn veel leuke DJ's in Nederland.
Beste producer: Ik vind niet al z'n muziek tof, maar Aphex Twin is toch wel een hele goede producer. Laurent Garnier ook trouwens. En Martin Landsky. En Guido Schneider, alhoewel het wel veel van hetzelfde is. Qua hiphop vind ik Dizzee Rascal op het moment erg cool. Wat betreft Nederlands producers: Dexter, Legowelt, Joris Voorn en niet te vergeten Delic en Kubus voor de hiphopbeats.
Goede eigenschappen als dj: Laat ik hier uit alle bescheidenheid maar op antwoorden dat anderen dat maar moeten beoordelen.
Website: Soulrock.net (site van het boekingskantoor waar ik bij zit)


Waarom verdien jij een draaibeurt in de Winkel van Sinkel? Omdat ik leuke mensen meeneem en daardoor de baromzet aanzienlijk verhoog.
Wat versta je zelf onder een goede dj? Een DJ die me een hele set kan boeien. Er zijn maar weinig DJ's waarvan ik een hele set kan beluisteren.
Wie zijn je idolen? En waarom? Idolen heb ik niet...
Waar heb je in het verleden al gedraaid? Onder meer in Off_Corso, Sugar Factory, Melkweg, Panama, Twistd & Winston.
Favoriete Nederlandse clubs: Elf, Paradiso, Paard van Troje
Favoriete buitenlandse clubs: de Rex in Parijs, Fabric in Londen. Of een van de obscure tenten in Detroit waar ik in 2004 geweest ben. En toch stiekum ook wel op Ibiza.
Waar haal je de muziek vandaan? Voornamelijk bij Outland Records & Rushhour. Ook ga ik af en toe naar Concerto.

Vul in en beargumenteer de volgende stelling:
Bij een dj-residency hoort ook: (Kies en leg uit waarom)

A) Het aanvegen van de dansvloer na sluitingstijd
B) Het schoonmaken van de toiletten voor en na afloop van de avond
C) Het natellen van je fee.
D) Nieuwsgierige bezoekers na afloop van je set uitleggen hoe je als dj te werk gaat.

Ik leg ze allemaal uit:
A) Als het een goede residency is, je hebt zin om nog wat te drinken na sluitingstijd, en het vegen staat daar tegenover. Dan wel ja.
B) No way.
C) Als het een goede residency is, hoef je dat als het goed is niet te doen.
D) Dat sowieso. Niets is zo triest als een arrogante DJ.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de draaikunsten van Perre? Kom dan op 17 december naar de Winkel van Sinkel voor de eerste editie van de Love2party Talent Room. Naast Perre is love2party resident Sandeep aanwezig en neemt Maurice van Xcess Events ook een koffer met platen mee. In de grote zaal een speciale editie van Global Kitchen met Afrika Islam (Mr X), Benny Rodrigues en Sandeep. Voor meer info en vrijkaarten check je de Global Kitchen preview

FCA Music
Jij ook in de Talent Room?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws