Loco Dice

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Prettig gestoorde dj met een passie voor dobbelstenen


Loco Dice, is voor degenen die de afgelopen jaren op Ibiza geweest zijn geen onbekende. De in Dusseldorf woonachtige resident dj van DC-10/Circo Loco trok wekelijks vele bezoekers, en zorgde samen met hen voor vele party-hoogtepunten. Het toonaangevende Engelse tijdschrift Mixmag riep hem dan ook uit tot beste dj van Ibiza in 2005. Tevens mixte hij dit jaar een cd voor datzelfde tijdschrift en was samen met Ricardo Villalobos verantwoordelijk voor de dubbel-cd van Green & Blue van de gelijknamige feesten die georganiseerd worden door technogrootheid Sven Vath. Een kennismakend gesprek met de spontane Duitser die aanstaande vrijdag in Now & Wow draait tijdens Less = More.

Tekst: Mark van den Berg

Het Ibiza-seizoen zit er weer op. Waar houdt Loco Dice zich momenteel mee bezig?

"Direct na Ibiza ben ik met mijn tour in Amerika begonnen. Dit jaar heb ik de tour samen met Carl Cox gedaan. Hierdoor stond ik ook in grotere clubs, zoals de Crobar in New York en de Sound-bar in Chicago. Verder ben ik momenteel veel aan het produceren. Voor volgend jaar staan er releases gepland op Cocoon Recordings, Ovum en op een label waar ik nog niet teveel over kan zeggen, behalve dat het mega gaat worden."

Hoe is het om als minimal house-dj in Amerika te draaien, aangezien progressive en trance daar al jaren niet van de eerste plaats te verdringen zijn?
"Dit jaar was het beste jaar tot nu toe! De sfeer was in iedere stad ongekend. Voor mij was het ook verbazingwekkend, aangezien dat wel eens anders is geweest. Maar ik denk dat mensen als Richie Hawtin en Ricardo Villalobos daar de laatste tijd een grote bijdrage aan hebben geleverd. Door hun optredens is het publiek veel bekender geworden met deze muziekstroming."

Je hebt zelf ook een rijke historie als het aankomt op muziekstromingen. Heb je nu je plek gevonden?
"Ja, ik heb zeker mijn plek gevonden. Nadat ik begonnen ben als hiphop-dj, en uitgenodigd werd om op festivals te draaien, kwam ik in aanraking met house en techno. Aangezien grote raves niet mijn ding zijn en ik graag in kleine intieme clubs draai, ben ik steeds meer de minimale kant opgegaan."

Een van die clubs in Duitsland is Tribehouse in Neuss. Daar heb je een exclusieve deal voor de komende twee jaar. Waarom?
"Je moet het zien als een soort bedankje. Zij hadden vanaf het begin af aan vertrouwen in me en als blijk van waardering heb ik het ze nu aangeboden. In Tribehouse ontmoette ik Timo Maas, die ik ontzettend dankbaar ben, omdat hij degene is die mij meenam naar het buitenland en me aan de juiste mensen voorstelde. Tevens is het gewoon een prachtige club met een gevarieerd publiek."Loco Dice draait vrijdag in Now & Wow tijdens Less = More. Meer info

Denk je dat je altijd iemand nodig hebt om verder te komen met je carriere?
"Je doel bereik je door er zelf in te geloven en er hard voor te werken. Andere mensen die jou voorgegaan zijn, kunnen daar alleen goed bij helpen. Kijk maar naar Ricardo Villalobos of Magda. Als Sven Vath en Richie Hawtin niet in hen hadden geloofd, dan was het misschien wel heel anders met ze gelopen. Op een gegeven moment draait het ook niet meer om je eigen carriere en krijg je de kans om andere mensen te helpen. De oude garde is zich daar goed van bewust."

Inmiddels zijn er wat bekende namen uit de scene voorbij gekomen. Zou je graag voor iemand in het bijzonder een remix willen maken?
"Als ik een remix maak, doe ik dat niet voor de producer, maar voor de plaat zelf. Het gaat er bij mij om dat er net dat ene geluidje in zit waarvan ik denk: daar kan ik wat mee. Of die plaat dan gemaakt is door mijn beste vriend of een totale onbekende, maakt mij verder niks uit. Wel moet ik honderd procent vrij zijn in wat ik met de plaat doe. Maar als je echt naar een persoon vraagt, dan kom ik op iemand als Dr. Dre of Pharrel. Muzikaal gezien lijkt me dat een enorme eer."

Je bent uitgeroepen tot beste dj van Ibiza in 2005. Wat doet dat met je?
"Het verandert niks aan wie ik ben. Ik blijf gewoon mezelf en voel me nu niet belangrijker dan een collega-dj of een willekeurig iemand. Als ik op een feest ben, sta ik ook het liefst op de dansvloer tussen de mensen, in plaats van op het VIP-deck. Ik ben alle mensen die op mij gestemd hebben natuurlijk wel heel dankbaar."

De komende tijd zal iedereen jouw naam steeds vaker voorbij zien komen. Waar komt je naam eigenlijk vandaan?
"Dice is ontstaan nadat ik vroeger altijd met mijn vader meeging naar zijn vrienden waarmee hij uren black gammon en een lokaal dobbelsteenspel speelde. Ik ging vervolgens voor de lol dobbelstenen sparen in allerlei kleuren en maten. Mensen zeiden toen: 'daar heb je hem weer, met zijn dobbelstenen.' Loco is er pas door de portiers van DC-10 aan toegevoegd, nadat ik daar kwam draaien en ze mij 'prettig gestoord' vonden."

Loco Dice draait vrijdag in Now & Wow, samen met onder anderen Trentmoller, James Taylor en Joris Voorn. Wij geven kaarten weg. Stuur een mailtje naar Sander om kans te maken op een gratis avondje kwaliteitsmuziek

Loco Dice

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws