Binnenstebuiten: DJ Roog

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Het belachelijke recht op godsdienstvrijheid in Nederland moet verdwijnen


Wat is je favoriete club, beste optreden en belangrijkste inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, stel je een mixalbum samen of bereid je een live-act voor? Vragen waarvan we de antwoorden vaak al weten. In een serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer DJ - en Meester in de Rechten - Roog, die eind deze maand de derde aflevering van The Sound of Love and Dedication uitbrengt.

Naam: Rogier Hubert van Bueren. Iedereen noemt me al zo lang als ik kan herinneren Roog, dus als iemand me Rogier noemt voel ik me niet eens aangesproken.

Woonplaats: Amsterdam, geboren in Voorburg. Ik hoop ooit op een zonnigere plek te gaan wonen..

Geboren: 09-10-71, in het ziekenhuis van Voorburg. Mijn moeder herinnert mij er altijd fijntjes aan dat ze tijdens mijn geboorte bijna het leven heeft gelaten, omdat ik toen al de gewoonte bleek te bezitten om dwars te liggen.

Gezin: Heb 1 broertje, Greg, die doet ook wat in de muziek. Mijn vader en moeder zijn nog steeds getrouwd en mijn vader werkt sinds zijn pensionering bij ons in het bedrijf.

Opvoeding: Ik ben nogal streng opgevoed. Toen ik in lang vervlogen tijden vaak met het openbaar vervoer ging, zat ik nooit rustig. Bij iedereen die binnenkwam, stond ik op als die persoon er maar enigszins oud, zwak of zwanger uitzag. Ik kan me echt dood ergeren aan gebrek aan hoffelijk en vormelijkheid.

Kinderen: Het opvoeden van een kind lijkt me het allermoeilijkste wat er is en ik zou me ongelofelijk bezorgd maken. In ieder geval moet je een kind een hoop tijd en liefde geven. Als ik iets nu niet heb is het tijd, dus zie ik het in de zeer nabije toekomst niet gebeuren.Samen met broer Greg

Opleiding: Meester in de Rechten

Jeugdidealen: Ik wilde al van jongs af aan iets in de muziek doen en in ieder geval een eigen platenmaatschappij beginnen.

Karakter: Ik ben nogal lastig en gedreven. Goede eigenschappen? Ik ben in ieder geval niet gierig.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Als een lastig en naar mannetje dat nooit tijd voor ze heeft

Wat vergeten ze dan altijd? Niets, want het klopt!

Hobby's? Eh...

Sport: Fitness!

Vakantie: Azie rules! We hebben daar een tour gedaan, en dat was een openbaring. Wat een vriendelijke hoffelijke mensen! In Japan kwam de serveerster achter ons aan uit het restaurant rennen, omdat ik wat kleingeld had laten liggen. Je mag daar geen fooi geven, omdat service daar als de normaalste zaak van de wereld wordt beschouwd. Je mag er niet extra voor betalen. Ongelooflijk!

TV: Ik kijk 's nachts altijd naar de herhaling van het nieuws.

Vrije tijd: Ik ga twee keer per jaar naar het casino en dan wed ik voor vijftig cent per race op plastic paardjes die op een mechanische drafbaan rondrennen.

Stad: Barcelona. Die stad heeft alles wat ik leuk vind. New York; omdat ik er op elk tijdstip van de dag kan eten wat ik wil.

Bewondering voor? Mensen die iets met volle overtuiging doen.

Spender of spaarder? Beide.Warmdraaien voor Joey Negro

Waar geef je het meeste geld aan uit? Mijn huis en auto.

Waar lig je 's nachts van wakker? Van veel te veel dingen. Zakelijke dingen maar ook de zorgwekkende toestand in de wereld.

Wat doe je 's ochtends als eerste? Vitamines innemen.

Hoogtepunt: Dat ik tegen tegen de wil van mijn ouders en de mening van mijn vrienden mijn hart heb gevolgd en ben gaan doen wat ik het allerleukst vind.

Dieptepunt: Ik geloof dat echte dieptepunten me nog bespaard zijn gebleven.

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Ik weet dat het een beetje soft klinkt, maar ik zou me graag als politicus sterk willen maken om de grondwet aan te passen en het belachelijke recht op godsdienstvrijheid te schrappen. Dit artikel leidt in mijn ogen tot de segegratie van de verschillende bevolkingsgroepen in ons land, omdat het gelovigen het recht geeft hun kinderen naar de school van hun geloofsovertuiging te sturen.

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Iemand niet de waarheid vertellen, omdat ik me daarvoor schaamde. Zo tragisch!

Doelstelling dit 'seizoen'? Mezelf blijven verbeteren en vernieuwen tot ik de wereldtop heb gehaald.

De derde aflevering van Love and Dedication, een dubbel-cd gemixt door DJ Roog, is eind van de maand verkrijgbaar. Op donderdag 1 december begint Roog, ter gelegenheid van deze release, aan een clubtour door Nederland. Win kaarten voor de kick-off in Club Monza en vrijdag 2 december in de Panama

Binnenstebuiten-archief:
Miss Monica
Lucien Foort
Lady Aida
Michel de Heij
Sander Kleinenberg
Rocco Veenboer
Sven Vath
Pathless
LTJ Bukem
DJ Dame
DJ Marcella
Laidback Luke
Edwin Bazen

DJ Roog / Hardsoul

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws