Het Kleine Kamertje: Interview met Jetje

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Als ie d'r niet tegen ken,
moet je d'r ook niet in gaan staan.



Jetje (40) was zo bezeten van stappen dat ze van haar hobby haar werk gemaakt heeft. Bij de toiletten van de Rotterdamse Club Revolution is ze helemaal in haar element. Doordat ze zelf zoveel uit ging weet ze precies hoe de dingen 's nachts werken. Met veel gevoel voor humor kletst ze de oren van je hoofd. En al is ze niet zo groot, ze kan behoorlijk haar mannetje staan als het zou moeten. Ze noemde haar zoontje niet voor niets Damien, kind van de Duivel.

Door: FF Erik

Ben je altijd al toiletjuffrouw geweest?
Nee, niet altijd. Ik werk nu vijfentwintig jaar in de horeca. Overal achter de bar enzo. Ik ben allround. Je kan me zien housen met de wouzen of Vlieg Met Me Mee Naar De Regenboog horen meezingen in een ouwelullencafe. Maar ik ben eigenlijk schoonheidsspecialiste. Daar heb ik voor geleerd.

Waar werk je nu?
Hier in Club Revolution. Soms sta ik bij de kaartjescontrole of de garderobe. En overdag ben ik vertegenwoordigster van hygieneproducten voor de horeca.

Word je niet knettergek van al die herrie?
Nee joh, heerlijk man. Als ie d'r niet tegen ken, moet je d'r ook niet in gaan staan.

Wat is jouw favoriete muziek?
Alles behalve hardrock, gabber en techhouse. Als ik thuis een verjaardag heb dan gaat Hazes op. Ik vind die jaren '80 nummers in een nieuw jasje ook wel wat. En ik word meegesleurd op wat ze hier draaien.


Wie vind jij de beste DJ?
We hebben hier goeie DJ's. Ik ben niet zo thuis in die namen. Ja, Peter G.! (zegt Jetje terwijl Peter net toevallig langs komt lopen)

Wat draaide je bijvoorbeeld in de auto op weg hierheen?
Normaal Sky Radio, ik heb niks anders. Er zit een hele simpele radio in mijn auto. Maar vandaag draaide ik niks want nou istie nog kapot ook.

Wat is er mooi aan dit vak?
Ik ben verknocht aan de horeca. Iedereen is er prettig gestoord terwijl ze overdag soms heel anders zijn. En je bent een sociaal werker. Vaste klanten komen hier altijd bij me op de wasbak zitten.

Stellen mensen wel eens rare vragen?
Er worden hier zoveel rare dingen gevraagd. Rare vragen, rare antwoorden.

Wie zijn de beroemdste klanten die bij je zijn geweest?
Winston Post, Johnny de Mol, Wessel van Diepen. Ik ken niet iedereen. Voor hetzelfde geld zijn er wel meer geweest, haha.

Waar ging jij eigenlijk uit toen je jong was en hoe ging dat?
Ja, overal. Het is begonnen in de Bristol-tijd. De Baja, pfffff veel in Amsterdam, Escape, op zondag de IT. Gewoon rond het Leidseplein. En hier de Experience, de Danssalon, Stadhuisplein, de Boot.


Wat was je hoogtepunt qua stappen?
Ik heb een gouden tijd gehad in de Ramblas op zondag. En vroeger 't Fust enzo. Later de Baja. Dat was de leukste stapperiode. Maar ik heb tussen m'n zestiende en negenentwintigste jaar ook dertien keer Benidorm onveilig gemaakt. Maar stappen doe ik nu niet meer. Ik heb het een beetje gehad. Ik ga liever eten met vrienden en lekker kletsen enzo.

Maak je soms vreemde dingen mee bij de toiletten?
Hele vreemde dingen!

Wat zijn de kleine ergernissen in jouw werk?
Als de mensen lam zijn. Dat ze zo gaan lopen lallen dat ze stoorzenders worden. Of dat meiden zich heel lang gaan lopen opmaken voor de spiegel.

En kotsen?
Ja, maar dat laat ik ze zelf opruimen. Is wel fijn dat het hier een klein toiletje is. Dan heb je overzicht. Soms vallen ze zittend op de pot in slaap. Dan bonk ik op de deur en schrikken ze wakker, haha.
Ik ben een soort politie-agentje. Maar de sfeer is heel relaxed hoor. Je kan ook lachen. Er was een keer een griet zo lazarus dat ze haarlak als deo gebruikte. En een gozer deed net alsof hij ging poepen op het urinoir. Broek op z'n enkels, zitten en moeilijk kijken. Haha, had je die gezichten van de anderen moeten zien.

Ga jij ook met de bus mee?
(Even een kleine uitleg. Club Revolution neemt elke zaterdag- en zondagochtend tussen 06:00 en 07:00u. haar klanten mee in touringcars. Deze zijn uitgerust met geluidsinstallaties. In dit uur is de club gesloten. Ze rijden feestend de stad rond en keren weer terug naar de club waar dan tot 10:00u verder gegaan kan worden.) Natuurlijk. Ik ga ook die bus in om een feessie te bouwen. Het is een ideale oplossing. Ik help mee met de verkoop van colaatjes, bier of een spa'tje blauw. We hebben ook Marsen, Kitkatten of luxe broodjes kaas, kipfilet, ham. Een lumineus idee!

Zit er ook een toilet in?
Nee, ze moeten vooraf even gaan.

Heb je nog iets te zeggen tegen je klanten?
Vooral doorgaan met stappen! Zo werken jullie aan m'n vakantie.



Dit interview is verschenen in de nieuwste editie van GLAMCULT . Deze maandelijkse krant over Lifestyle, Dance & Cultuur is nu overal GRATIS verkrijgbaar


Lees ook:
Het Kleine Kamertje: Het EHBD-team
Het Kleine Kamertje: Interview met Lies
Het Kleine Kamertje: Interview met geluidsman Tommy
Het Kleine Kamertje: Interview met Wil
Het Kleine Kamertje: Interview met Lucien

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws