'Geen Calypso Tunes zonder Calypso bioscoop'

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Calypso bioscoop nog eenmaal in het teken van de Tunes



Verse Geest: Kickel van Schaik

Op zondag 20 november vindt de laatste aflevering van de Calypso Tunes plaats. Als gevolg van de geplande sloop van de Calypso bioscoop is organisator Verse Geesten genoodzaakt de brui aan het succesvolle zondagavondconcept te geven. "Geen Calypso Tunes zonder Calypso bioscoop", aldus medeorganisator Kickel van Schaik.

Tekst: Marcel


Nog eenmaal zal de oude bioscoop, die op 15 januari tegen de vlakte gaat, het toneel vormen voor de legendarische Tunes - een maandelijks concept dat vooral in 2000 en 2001 zijn hoogtepunt kent. Thema (en tevens dresscode) van de laatste aflevering is 'Glitter & Glamour'. Naar verwachting zullen ruim 700 bezoekers getuige zijn van de 'leukste begrafenis van het jaar'. Dan is het feest uitverkocht.

"Maar we gaan in de toekomst zeker door met het organiseren van leuke zondagavondfeesten", zegt Kickel van Schaik namens Verse Geesten. "Soortgelijke clubavonden waar een thema en dresscode centraal staan." Een nieuwe locatie lijkt te zijn gevonden. Verse Geesten, die in januari 2006 ook Hyper Hyper zal moeten verlaten, heeft haar zinnen gezet op een nieuw onderkomen: het oude stationspostkantoor, naast het Centraal Station. "We zijn er druk mee bezig, maar de deal is nog niet rond."



Verse Geest & Tunes-resident: Ronald Molendijk (r), hier samen met Robin Albers

Wat de sloop van Hyper Hyper betreft, hoopt Van Schaik stiekem op uitstel van executie. "De Commissie Welstand en Monumenten heeft naar aanleiding van protesten van buurtbewoners een negatief advies gegeven aan de gemeente Rotterdam. De geplande hoogbouw van 70 meter zal het zonlicht op de Mauritsweg voorgoed laten verdwijnen. Dat is toch zonde van dat mooie stukje Rotterdam? Als het advies in beraad wordt genomen, blijft de huidige locatie van Hyper Hyper nog drie maanden langer in gebruik."

Calypso Tunes: De leukste begrafenis van het jaar
Dj's: Ronald Molendijk, Dennis van der Geest, Ron Stuts & Lieke van Lexmond
Dresscode: Glitter & Glamour
Wanneer: 20 november, van 19.00 tot 00.00. Kaarten: 15,-
Voorverkoop start aanstaande vrijdag 4 november bij Hyper Hyper en Velvet Rotterdam

Love2party Calypso Tunes-archief: 2001 - 2002
Wit
Roze
Dierenprint
Rood
Geel

Calypso Tunes, seizoen 2000 - 2001:
Goud
Zilver
Rood
Paars
Oranje
Groen
Blauw

Verse Geesten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws