Het urbangevoel van Real el Canario

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Don't believe the hype!


Urban. Sommigen vinden het een vies woord. Vooral omdat het fenomeen zo uitgemolken wordt door snelle marketingjongens en handige muzikanten die met gelikte platen, hit na hit scoren. Maar wat vinden de bekendste urban dj's/producers er eigenlijk zelf van? Na Mr Wix en Hitmeister D en DJ Chuckie, geven we het woord aan Real el Canario.

Naam: Ezequiel val Real alias Real el Canario.
Leeftijd: 31
Woonplaats: Amsterdam
Muziekstijl: Alles waar een ziel in zit. Ik ben vanwege mijn skills een echte hiphop-dj. Als producer bevind ik me momenteel in de hoek van de 'original latinsound'.
Waar liggen je roots? Ma komt van de Canarische eilanden. Pa van het Spaanse vaste land.
Waar ben je met regelmaat te zien? Ik heb, op mijn terugkerende optredens voor organisator Ex Pornstar na, geen vaste draaiplaatsen. Maar dat is niet erg. Ik heb nergens verplichtingen.
Waar ben je momenteel mee bezig? Ik werk aan mijn soloalbum. Een diverse plaat met invloeden uit de latin, soul, jazz, broken beats en big beats. Daarnaast breng ik veel tijd met mijn zoontje door.
Wat is Urban voor jou? Urban komt uit de grote steden. Het is een combinatie van lifestyle en muziek, waarbij het niet alleen om hiphop en R&B gaat.
Favoriete muzikanten: Zoveel: N.E.R.D., Outkast, Bugz in the Attic en vele anderen.
Wat vind je van de opleving van de stijlen die onder de noemer Urban vallen? Mijn gevoel zegt: 'Don't believe the hype'. Rationeel beschouwd is het goed voor mijn ontwikkeling als muzikant. Ja, ik lift mee met deze rage.
Wat is volgens jou de oorzaak van deze hype? Het komt door de opkomst van hiphop, de afgelopen jaren. Deze stijl, actief sinds de jaren '70, is continu groeiende geweest. En nu is het een soort 'beast that eats everything.'
Op welke manier is die hype van invloed geweest op je carriere? Omdat ik uit de oldskool hiphopwereld kom, is vooral mijn dj-carriere in een stroomversnelling terechtgekomen.
Voel je jezelf op je gemak met zo'n urban-stempel opgedrukt? Zolang ik de muziek kan produceren en draaien waar ik van houd, interesseert het me niets.
Denk je dat zo'n stempel schadelijk kan zijn voor je imago of werkt het juist in je voordeel? Nee, want ik ben meer dan een urban-artiest alleen. Ik ben nu met een nummer bezig, waarin ook jazzelementen zitten. Om maar een klein voorbeeld te geven van mijn diversiteit.
Waar hoop jij dat het naartoe gaat met deze muziekscene? Het zal twee kanten opgaan. Deze scene wordt heel groot, en zal dus commercieel worden uitgebuit. Maar de underground groeit mee. Muziek die uit de underground omhoog borrelt, is de levensader van populaire muziek.

Lees ook het urbangevoel van:
Mr. Wix
Hitmeister D
DJ Chuckie

Real el Canario

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws