Michel Matthijssen (Supernatural)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Als je zin hebt, volg je een gratis lesje Power Yoga of doe je een potje Funky Ping Pong


Op zaterdag 30 juli 2005 vindt in Utrecht voor de tweede maal het Supernatural Funky Musique Festival plaats. Over de eerste editie raakte iedereen maar niet uitgesproken. Het was vorig jaar dan ook een heerlijk zomerse festivaldag vol steengoede muziek in alle tenten en op de podia. Er hing een 'superrelaxte' sfeer.

Door: FF Erik


Deze weken worden de festivalbezoeken van komende zomer zo'n beetje gepland. 'Waar ga jij allemaal heen?', is de vraag die je vaak van vrienden en vriendinnen te horen krijgt. Naar zoveel mogelijk festivals waarschijnlijk, maar Supernatural Funky Musique Festival mag echt niet aan het je rijtje ontbreken als je van breaks, jazz, funk, latin en hiphop houdt. Wij stelden de organisator Michel Matthijssen enkele vragen.

L2P: Het wordt de tweede keer Supernatural Funky Musique Festival. Wat is er dit jaar anders?
Michel: "De locatie is anders. Het festivalterrein is nu bij de Paperdome, een grote koepel. Het is er sfeervoller, doordat daar meerdere groene velden omsloten door bomen zijn. We hebben een bredere line-up met een extra area: 'Downtown' voor hiphop en breaks met o.a. DJ Spinna, Kurtis Blow, Leroy Rey, KC The Funkaholic en Boomklatsch. Verder is de locatie beter bereikbaar via de A2. De Amsterdammers hebben geluk. Het ligt voor hen tien minuten dichterbij dan vorig jaar."


L2P: Jullie hebben een hele bijzondere en ongewone line-up. Waar kijk je zelf naar uit?
Michel: "Ik kijk het meeste uit naar Lonnie Liston Smith. Zijn jazz en funkfeel zijn zo subtiel. Hij komt ook echt met een originele bezetting van funky oude mannen. Verder zijn Madrid De Los Austrias en Javi P3Z heel bijzonder. Alle acts komen zelden of nooit in Nederland maar hebben in hun soort absolute kwaliteit. LTJ Bukem is natuurlijk een bekender fenomeen. Eigenlijk kijk ik uit naar alles."

L2P: Onlangs is de Supernatural-bestelbus gestolen. Op diverse internetsites was een signalement met een noodoproep te zien. Jullie 'kindje' is ondertussen terecht. Waar was hij eigenlijk?
Michel: "Ja, lekker verhaal. Koop je een oude bus die je volspuit met opvallende logo's, wordt hij gejat. Wat bleek nou achteraf? Hij was niet gestolen. De politie had de bus op basis van een verkeerde getuigenverklaring als bewijslast weggesleept. Iemand dacht dat de Supernatural bus was gebruikt bij een inbraak, maar dat was helemaal niet waar. Het zou ook erg dom zijn om voor zo'n opvallende vluchtauto te kiezen. Maar goed, na vijf dagen kwam men hier pas achter en was hij weer boven water. Lekker bureaucratisch allemaal. Zo bizar als je die koppen zag toen ik onze bus ging ophalen. Het was een totaal andere wereld achter het bureau. Op kritische vragen kreeg ik geen antwoord, maar het standaardrepertoire. De Politie in Nederland is echt erg. Ambtenarij vermengd met sportschool en ex-militarisme. Vreemd."


L2P: Waarom heb je Rotterdammers Ron Wood en Andre Dadi geboekt voor het festival?
Michel: "Omdat we hun fans zijn. Soundbewakers van de funk in optima forma . Ze hebben Funk Me succesvol gemaakt in Rotterdam en het zijn nog leuke gasten ook."

L2P: Supernatural is erg populair in Amsterdam, Tilburg en thuisstad Utrecht. Andere steden zijn nog niet zo vaak met jullie feesten verblijdt, terwijl overal in het land een tendens is naar party's met funk en andere Supernatural muziekstijlen. Gaan jullie de komende tijd meer het land in?
Michel: "Mogelijk doen we Rotterdam nog aan. Ik denk echter dat we minder locaties gaan doen na het festival. De Gashouder met Space Is The Place zeker nog wel en onze feesten in Tivoli en Paradiso ook. Maar de frequentie zal afnemen. Er is in het clubcircuit nog nooit geld verdiend en het is erg veel werk. Bovendien wil ik het alleen doen als alle kracht erin zit en dat is lastig als je het te vaak doet."

L2P: Klopt het dat het kantoor van Supernatural midden in de rosse buurt van Utrecht zit?
Michel: "Ja, wij zitten in de Harde Bollenstraat: DE hoerenstraat van Utrecht Centrum.
L2P: Levert dat wel eens komische situaties op?
Michel: "De salsa staat hier altijd hard en de hoertjes wenken nog immer naar mij als potentiele klant. We hebben inmiddels een profiel van de zwalkende, wikkende en wegende, opgehitste, besluitvaardige en meest ranzige hoerenlopers opgesteld. Verder natuurlijk veel low life, pimps, politie, dealers en onze bezoekers door elkaar. Goede blend van mensen."

Michel is ook bekend als DJ Brownie

L2P: Wat maakt Supernatural Funky Musique zo speciaal in festivalland?
Michel: "Eigenlijk doen we qua invulling alles anders. De unieke line-up natuurlijk en ons decor (funky retro), maar ook het eten en drinken. We hebben bijvoorbeeld de categorieen Werelds, Thais, Funky Soulfood, Arabisch, Surinaams, vegetarisch, Spaanse en Mexicaanse tapas, chocolatebars, juicebars en cocktailbars. Er zal veel theater en dans in de vorm van figuratie in seventies stilo zijn. Ook jazzdance, tappers en breakdansers. Het Supernatural-geloof kan je dit jaar op een speelse manier belijden in speciale hokjes. Verder komen er heel veel zitjes d.m.v. Fatboys, hangouts, schommels en zitkussens. Als je zin hebt, volg je een gratis lesje Power Yoga of doe je een potje Funky Ping Pong. Verder komen de sponsors ook nog met het nodige. Allemaal in onze sfeer en stilo. De muziekstijlen jazz, funk, latin, breakbeat en hiphop worden nergens zo bij elkaar geprogrammeerd als bij dit festival. Het is dus echt voor liefhebbers uit binnen- en buitenland."Dit artikel is verschenen in de nieuwe editie van GLAMCULT. Deze maandelijkse krant over Lifestyle, Dance & Cultuur is nu overal gratis verkrijgbaar


LINKS
Supernatural Funky Musique Festival 2005
Review Supernatural 2004
Review Space is the place

Check de Love2Party preview en WIN WIN WIN

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws