Binnenstebuiten: Michel de Heij

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Mijn tv heeft kleur, maar daar is ook alles mee gezegd



Ik heb geen vrienden

Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In deze serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer de Rotterdamse technokoning Michel de Heij, waarvan binnenkort een nieuw mixalbum Two Faces verschijnt.

Naam: Michiel Anthonius Cornelis de Heij. Oftewel MAC zoals velen mij nog dagelijks noemen. Ach ik had rotter kunnen heten, Willem Alexander of Wirendfridus of Chriet. Ik vind het prima zo.

Woonplaats: Geboren in Den Haag en nu woonachtig in Rotterdam. Ik denk er de laatste tijd vaak aan om nog eens naar Barcelona te verhuizen, zeker nu er veel vrienden van mij wonen. Je moet ook iets hebben om van te dromen.

Geboren: Ja ook ik ben geboren, op 20 september. Ach ik was nummer 8 in een gezin van 9 kinderen, dus mijn ouders raakten niet echt in paniek (dat kwam later). Toen ik in de wieg lag, zei de buurvrouw tegen mijn moeder dat niet alle kinderen even knap konden zijn. Daarom ben ik blij dat ik nu dj ben.

Gezin: Met zo'n grote familie kun je niet altijd goed contact houden met iedereen, zeker omdat de familiefeestjes bijna altijd in het weekend zijn. Mijn ouders begrepen nooit echt wat ik deed, totdat ik ze een keer naar Ahoy heb laten komen tijdens D-nite. Daar haalde Irfan (destijds samen met mij promotor van de Future-avond) mijn ouders op het podium na het optreden van Laurent Garnier. Het gejuich was overweldigend, daar moest ik wel even een traantje bij laten. Zeker omdat ik op dat moment hoog op het podium stond en ik niet bij ze kon zijn. Verder komen ze nu elk jaar naar de Dance Parade, dat blijf ik echt het mooiste moment van die dag vinden.



De ouders en zus van Michel, tijdens D Nite, '99 in Ahoy

Opvoeding: Mijn ouders hebben zich de pleuris gewerkt voor hun kinderen en dankzij hun mentaliteit en opvoeding ben ik nu waar ik ben. Mijn pa was kolenboer (heel lang geleden) en begon daarna een cafetaria. Ik heb zelf een dochter waar ik mijn handen vol aan heb, zeker nu ze wat ouder is. Onbegrijpelijk dus hoe mijn ouders dat ooit voor elkaar hebben gekregen met 9 kinderen. Ik denk wel dat mijn broers en zussen ook hebben bijgedragen aan mijn opvoeding. Net als ik mijn jongere zusje heb bijgestaan. Not!

Opleiding: Ik heb mijn Vwo-diploma. Daarna ben ik naar de universiteit gegaan. Eerst voor een studie Economie, daarna Engels. Helaas heb ik niks afgemaakt. Ik dacht: ik ga weer studeren als het niets wordt met de muziek. Dus er is nog hoop!

Jeugdidealen: Draaien op zaterdagavond in een club in Den Haag. Helaas ging dat destijds niet, omdat ik te jong was. Volgens mij heette de betreffende tent de Comics en Rock it of zo. Daar wilde ik draaien. Lastig als je om 01.30 uur thuis moet zijn.

Karakter: Vraag dat maar aan mijn vrienden. Oh nee die heb ik niet!
Goede: klaar staan als iemand echt in nood zit. Proberen de lol van dingen in te zien.
Slechte: vroeger het plannen van dingen, vandaag de dag is het nemen van beslissingen soms lastig. Ik wil altijd over alles even nadenken. Dit tot grote frustratie van de mensen om mij heen.

Hoe omschrijven jouw vrienden je?
Lang, blond, niet kaal, blauwe ogen.



Michel havin' fun tijdens Fast Forward Dance Parade

Wat vergeten ze dan altijd?
Schoenmaat 45, soms 45,5. T-shirt maat L soms XL

Hobby's? Aquarellen, bloemschikken, panfluit, kantklossen en nog wat andere zaken zoals squash, comics, films, koken, o ja en wat muziekjes.

Sport: Squash en joggen. Ik sponsor een voetbalteam en doe al een half jaar verwoede pogingen om mee te doen. Dat is helaas nog niet gelukt. Maar ze houden de eer hoog. Zelfs met Gerard Cox als scheidsrechter!

Vakantie: Ik probeer aan de buitenlandse tripjes meestal wat dagen te plakken. Dus straks Amerika, China en uiteraard Ibiza. Verder wil ik graag naar Brazilie, Nieuw Zeeland en Canada, maar niet voor een korte tijd. Vorig jaar was Singapore super, net als Ibiza en natuurlijk Japan. Wat een gekkenhuis was dat!

TV: Wat ik graag zie is LOST, 6 Feet Under. Ali G in de USA, Uur van de Wolf en wat films. Ik heb een voorliefde voor Science Fiction, ook voor hele slechte oude SC, zoals oude Japanse Godzilla films. Verder komedies zoals Seinfeld.

Vrije tijd: Ik ben blij als ik een keer lekker thuis op de bank kan hangen.

Stad: Rotterdam. Ondanks de inbraken die ik gehad heb, blijft het mijn thuis. Barcelona trekt mij ook, zoals ik al zei, maar alles op zijn tijd. Ik hou van steden als New York, Tokyo, Londen. Later als ik groot ben ga ik wel naar het platteland



Rotterdam. Ondanks de inbraken die ik gehad heb, blijft het mijn thuis

Bewondering voor? Mensen in de verpleging en verzorging. Daar heb ik zwaar respect voor. En mensen die ergens voor gaan, zonder hun ziel te verkopen of hun identiteit te verliezen.

Spender of spaarder? Half-om-half. Ik spaar nu voor een huis, maar dat is er nog niet. Een wijs man zei eens: je kan maar 1 broek per dag aan. (Citaat: Frans Bauer.) Maar ik geef niet veel om dingen zoals een sportauto, en allerlei andere luxe goederen. Mijn tv bijvoorbeeld heeft kleur, maar daar is ook alles mee gezegd.

Waar geef je het meeste geld aan uit? Eten, erg belangrijk. Voor de rest aan gadgets voor in mijn nieuwe huis. Ik wil verhuizen, maar heb het juiste huis nog niet gevonden, maar de gadgets heb ik al. Handig toch?

Waar lig je 's nachts van wakker? Hoe het verder moet, en wat er om mij heen gebeurt. Mijn hersenen maken dan soms overuren, en dat is niet slaapbevorderend.

Wat doe je 's ochtends als eerste? Wakker worden, plassen, ontbijten en de krant lezen. Je moet je dag goed beginnen.

Hoogtepunt: Dat gaat nog komen

Dieptepunt: Genoeg, maar daardoor kick ik weer op de hoogtepunten. Alles waar ik mensen mee geirriteerd heb.

Met wie zou je een dagje willen ruilen? Standaard antwoorden zijn dan 'God' of 'een mooie vrouw'. Ach, hoe mooi zou het zijn om weer kind te zijn?

Doelstelling dit 'seizoen'? Gewoon doorgaan en ervan genieten.

Binnenkort start Love2Party met een reeks dagboekverhalen van Michel de Heij. Alles wat hij tijdens zijn binnen- en buitenlandse dj-trips meemaakt, zet hij speciaal voor Love2Party op papier.

Michel de Hey

Binnenstebuiten-archief:
Sander Kleinenberg
Rocco Veenboer
Sven Vath
Pathless
LTJ Bukem
DJ Dame
DJ Marcella
Laidback Luke
Edwin Bazen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws