Terugblikken op 2004 met Makcim en Minidell

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Meer gigs voor echte minimal liefhebbers!


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we gedurende deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2004 en vooruitkijken naar 2005. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Deze keer doen we dat met de minimal dj?s Makcim en Minidell. Makcim is werkzaam voor muziekdistributeur News in Nederland, en Minidell voor datzelfde bedrijf in Belgie. In Eindhoven en omgeving waren ze al bekend van hun feesten, en een landelijke doorbraak was een feit door te draaien op Less=More in Off-Corso. Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2004, en wat juist niet.

Muzikaal hoogtepunt:
Makcim: Perlon, minus, perlon, minus, perlon, minus, Mathew Dear en Luciano @ Voltt Amsterdam.
Minidell: Magda, Richie Hawtin en Ricardo Villalobos op Pollerwiesen, Koln - heel goed!!! Voldeed precies aan mijn verwachtingen. De releases op Richie Hawtin's label M_nus. Ongelooflijk. Nooit een stijlbreuk wel diverse artiesten die niet altijd even bekend zijn. Oprecht een fantastisch label.

Muzikaal dieptepunt:
Makcim: Dj koze @ Awakeningsfestival.
Minidell: Francios Kevorkian op Sonar. Nooit eerder in levende lijve horen draaien, wel veel sets op tape, altijd wel gecharmeerd geweest van zijn serieuze insteek. Werd een zware tegenvaller. Kan gebeuren, heel erg jammer.

Aanstormend talent:
Makcim: Piet aka EL-P! Een hele goeie dj, een tovenaar!
Minidell: EL-P: Piet. Een onwijs goede Dj. Heel serieus en toch heel sexy.

Beste feest van het afgelopen jaar:
Makcim: Sonar-Kompakt party op het strand van Barcelona en Mono in de Mazzo!
Minidell: Buitenland: Afsluiting Pollerwiesen in Koln en Kompakt "we mix at six" feestje op het strand van Barcelona. Nederland: Awakeningsfestival met bijbehorende after van Mono in de Mazzo en Less=More in Off-Corso.


Makcim (met zwart t-shirt)

Minidell

Voldeed 2004 aan je verwachtingen?
Makcim: Heb geleerd om nooit iets te verwachten, dus ja!
Minidell: Nee. Mijn verwachtingen veranderen iedere dag. Het is nooit goed of kan altijd beter. Het is als vechten met mezelf om te komen tot iets wat continue veranderd. Ik breng momenteel heel veel tijd alleen door en benut die tijd optimaal aan de muziek. Misschien volgend jaar!

Wat kan er beter in 2005?
Makcim: Meer gigs voor echte minimal liefhebbers!
Minidell: Minimal in Belgie. In tegenstelling tot Nederland is er in Belgie niet heel veel initiatief en nog minder vaste achterban. Vele mensen vinden het zeker wel okay, toch lijkt er niets te broeien.

Top-10 van 2004 Makcim
Mathew Dear
Pantytec
Marc Houl
Mathew Jonson
Alex Under
Ricardo Villalobos
Luciano
Someone Else
Baby Ford
Stewart Walker

Top-10 van 2004 Minidell
Richie Hawtin
Ricardo Villalobos
Pantytec
Baby Ford
Someoene Else
John Tejada
Marc Houle
Jay Haze
Guido Schneider
Luciano

Terugblik-archief:
Mack en MarriChino
Joost van Bellen
Sandeep & Edwin Bazen
Gerd & Dj Pathless
Nubian
Benny Rodrigues
Leroy Rey
Paul Hazendonk
Rocco Veenboer
Laidback Luke
Andre Dadi en Ron Wood

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws