Miss Nine

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Het modellenwerk zal ik er zeker naast blijven doen, dat geef ik niet zomaar op!


Kristin Schrot is model en DJ, het laatste onder de naam Miss Nine.
Op Love2Party geeft zij zich bloot, figuurlijk dan, en vertelt ze over 'een welkome afwisseling op het modellenwerk.' Met dank aan uitgaanskrant Glamcult.

Tekst: Bertil Beekmans


Je siert deze maand de voorkant de Glamcult. Wat vind je van de coverfoto?
Ik vind hem heel mooi geworden. Eerlijk gezegd verbaas ik me erover dat ik hierop weer een heel andere uitstraling heb dan op foto's die tot nu toe genomen zijn. De shoot zelf verliep ook heel prettig. Stylist Pedro Dias, visagist Karima en fotograaf Leo Veger wisten wat ze wilden en gaven mij duidelijke aanwijzingen. Het zijn professionals, die vooraf een bepaald beeld voor ogen hebben en dit ook perfect weten vast te leggen. Ik werkte al eerder met ze samen en dat beviel zo goed, dat ik ze gevraagd heb om ook deze coverfoto te maken.

Op je arm is Vittor Kahn getattoeerd. Wie of wat is dat?
Het is geen echte tattoeage hoor!
Vittor Kahn is een nieuw kledingmerk uit New York dat begin 2005 op de Nederlandse markt wordt gelanceerd. Het merk heeft mij gekozen als gezicht, en dat is natuurlijk erg vleiend en niet iets wat je dagelijks overkomt. Ik ben er daarom erg blij mee. Over een aantal weken komt er een uitgebreide fotosessie waarin ik de eerste collectie zal showen. Spannende tijden dus.

Heeft Vittor Kahn jou gekozen omdat je model bent of DJ?
Ik denk dat het de combinatie van beiden is. Als model is het mijn werk om gefotografeerd te worden en kleding te showen, maar ook tijdens mijn DJ-optredens kan ik de ontwerpen laten zien aan het publiek. Dat is een voordeel. Mensen kijken naar je als je aan het draaien bent, en dat is meestal zo'n anderhalf a twee uur. Een mooie vorm van free publicity voor Vittor Kahn lijkt me.


Zo te zien wil Vittor Kahn een stoer en sexy imago uitstralen?
Ja, dat klopt. Daarom is er ook gekozen voor deze coverfoto. Vittor Kahn is een exclusief merk dat opvalt door de specifieke kenmerken van de kleding. Veel handwerk en doordachte thema's geven een meerwaarde aan elk kledingstuk. Het gevoel bij het merk is wat mij betreft gewoon goed. Daarom draag ik de kledingstukken ook graag in mijn vrije tijd. Bovendien past het merk bij wie ik ben. Op mijn zeventiende ben ik naar Nederland gegaan en heb ik mijn veilige leventje in Duitsland achter me gelaten. Ik wilde al vroeg op eigen benen staan en ik geloof dat alles wat je kan dromen je ook waar kunt maken, als je maar genoeg wilskracht hebt en doorzettingsvermogen. Daarvoor moet je wel risico's durven nemen.

Model wordt DJ. Waarom en hoe ben je met DJ-en begonnen?
Dancemuziek gaf mij altijd al een goed gevoel. Ik hou van feesten en dansen en de energie die je ervan krijgt. Het leek me een kick om zelf de platen te kunnen kiezen, daarmee een sfeer neer te zetten en de energie over te brengen op het publiek. Ik had het geluk dat mijn vriend al jaren draaide en twee draaitafels thuis had staan. Zo kon ik het van hem leren en oefenen wanneer ik maar wilde. Na drie maanden had ik mijn eerste gig, een welkome afwisseling op het modellenwerk.

Aha, het cliche dat vriendinnetje van bekende DJ ook gaat draaien?
Oh, deze veronderstelling maakt me altijd zo boos. Wat is er nu erg aan het feit dat je iets van iemand leert die er al ervaring mee heeft? Een beetje hulp krijgen is alleen maar goed. Dat is toch met alles zo? Uiteindelijk moet je jezelf bewijzen, want jij bent verantwoordelijk voor het resultaat.


Als je zou moeten kiezen tussen DJ en model zijn, wat kies je dan?
Die vraag wordt me vaak gesteld. Ik wil beide graag doen, dus ik ga niet kiezen voor een ding. De combinatie is nou juist het leukste! In muziek zit veel gevoel en dat betovert me als ik optreed. Een goede foto in een magazine geeft me eveneens een kick. Nu een keuze maken is voor mij niet realistisch.

Wat was je grootste optreden tot nu toe, en was dat ook de leukste?
Ehm, het grootste optreden was Dancevalley afgelopen zomer. Het was jammer dat ik niet langer kon blijven, want het zag er fantastisch uit daar. De leukste gigs zijn echter op Motion waar ik vanaf het begin resident DJ ben. De sfeer die er hangt heb ik nog niet meegemaakt op andere feesten. Dat komt mede door de line up met veel grote namen zoals SisterBliss, Kevin Saunderson, Filterheadz, Hybrid, Layo & Bushwaka, maar ook de locaties die Motion kiest, de aankleding en acts en natuurlijk het geweldig trouwe publiek wat iedere keer komt. Daarom beschouw ik Motion als mijn thuisfront. Maar ook het optreden in Curacao (Mambo Beach), in de buitenlucht op het strand, was een onvergetelijke ervaring,.

Op welke plekken of in welke clubs zou je het liefst willen draaien?
Het buitenland is voor bijna alle DJ's aantrekkelijker. De gages liggen hoger en je voelt je meer artiest als je ergens voor gevraagd wordt en met je platenkoffers het vliegtuig moet instappen. Ik zou erg graag op Ibiza willen draaien, maar ook Australie, het verre oosten en Amerika lijken me fantastisch. Helemaal te gek zou een tour zijn, waarin je naar diverse landen reist. Als er dan tenminste tijd overblijft om nog wat van de cultuur te zien.


Zit je bij een management die jouw boekingen regelt of doe je het allemaal zelf?
In het begin heb ik het zelf gedaan, maar nu het drukker begint te worden met de boekingen wordt het al gauw een chaos, omdat ik ook nog als model bezig ben. Daarom doet SML Agency sinds kort mijn boekingen. Een vrij nieuw kantoor, dat al een aantal goede artiesten heeft weten te strikken. Als ik even reclame mag maken: kijk eens op SML Agency.

En verdien je nou meer geld met je modellenwerk of met het DJ-en?
Om even alle roddels de wereld uit te helpen: mijn hoofdinkomen verdien ik als model. DJ-en doe ik er serieus bij, maar ik ben er niet afhankelijk van. Laatst is er een reportage over mij gemaakt die werd uitgezonden op RTL Boulevard en daar zeiden ze dat ik met DJ-en de kost verdiende. Terwijl ik duidelijk het tegenovergestelde heb gezegd. Ik vond het commentaar in de reportage trouwens een nare smaak hebben. Hele stukken waren weggeknipt en mijn woorden dus verdraaid. Dat laatste viel me erg tegen.

Wat zijn je plannen de komende jaren? Je kunt natuurlijk niet eeuwig model en DJ blijven?
Inmiddels ben ik ook met produceren begonnen. In plaats van plaatjes van anderen draaien wil ik zelf ook platen uitbrengen. Maar het is moeilijk en soms heb ik het gevoel dat ik niet verder kom. Toch, als ik na twee maanden terugkijk op wat ik geproduceerd heb dan hoor ik dat ik vooruit ga. Ik hoop begin 2005 een plaat uit te brengen, die de richting van groovy met een vleugje progressive zal opgaan. Over een aantal jaren hoop ik een succesvol producer te zijn. Het modellenwerk zal ik er zeker naast blijven doen, dat geef ik niet zomaar op!

Miss Nine draait met Oud & Nieuw in de Amsterdamse Muziekfabriek tijdens een nieuwe editie van Motion. Samen met o.a. Ken Ishi, Jack de Marseille en Secret Cinema (live)

Miss Nine
Glamcult

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws