Terugblikken op 2004 met Paul Hazendonk

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ik ga me in 2005 meer focussen op het buitenland


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we gedurende deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2004 en vooruitkijken naar 2005. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Met deze keer de uit Spijkenisse afkomstige dj/producer/labelmanager Paul Hazendonk. Hij beleefde een topjaar. Bracht zijn eigen mixalbum uit (ism DJ Misjah), produceerde zijn eerste tracks en draaide op de meest uiteenlopende plekken, in binnen- en buitenland. Uiteraard is het forum bedoeld voor de hoogtepunten van onze bezoekers. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2004, en wat juist niet.

Muzikaal hoogtepunt: Ik vond het wel cool dat The Streets eindelijk min of meer doorgebroken zijn.
Muzikaal dieptepunt: 90% van de videos die je op TMF voorbij ziet komen.
Aanstormend talent: 303F, een technoact bestaande uit 4 man. Stonden vorig jaar al op Dance Valley en waren verantwoordelijk voor de Impulz themesong. Krijgen nog veel te weinig aandacht, maar ik ben er van overtuigd dat hun tijd nog wel gaat komen! Check hun site.
Beste feest van het afgelopen jaar: Ik ben zelf niet iemand die iedere week alle places to be afloopt, dus bij deze kies ik feesten uit waar ik zelf gedraaid heb en waar de sfeer echt geweldig was: MAW met Marco Carola / Samodajefesta in Ambasada Gavioli (Slovenie) / Sundance Music Festival (Estland).
Voldeed 2004 aan je verwachtingen? Zeker weten! Ik heb leuke gigs gehad, een nieuwe cd uitgebracht, mijn labels zijn gegroeid en ben eindelijk begonnen met produceren.
Wat kan er beter in 2005? Ik ga me in 2005 meer focussen op het buitenland, wat betreft het draaien. Daarnaast gaan er vanaf volgend jaar met regelmaat tracks/remixes van mij uitkomen op diverse labels. Ook zijn mijn labels vanaf heden ondergebracht bij een nieuwe distributeur (CPL), wat moet zorgen voor meer spreiding qua sales wereldwijd.

Top-11 van 2004

1) Bando - Apendice EP (La Influencia)

Simpelweg omdat ik deze plaat helemaal grijsgedraaid heb het afgelopen jaar en ik heb geen tent meegemaakt waar mensen hierop stil konden blijven staan. La Influencia 004 komt er aan in december en ook dat wordt weer een absolute must-have voor de liefhebbers van warme Spaanse tribal-techno.

2) Joris Voorn - Future History LP + Lost Memories part 1&2 (Sino)

Helemaal terecht dat hij dit jaar definitief doorgebroken is. Ben gek op z'n produkties en heel benieuwd waar hij in de toekomst mee gaat komen!

3) Alex Sword - Point Six (Work Hard Play Hard)

Van alle releases die ik tot nu toe gehad heb op mijn labels, vind ik dit nog steeds de beste en meest complete release. Drie totaal verschillende tracks, waardoor ik het afgelopen jaar van deze plaat op wat voor feest dan ook wel een track heb kunnen draaien.

4) Eric Prydz - Human Behaviour (Pryda)

Eric Prydz is meer dan alleen maar 'Call On Me' en dat bewijst hij met z'n nieuwe Pryda label. Dit is een plaat die ik lang niet altijd draai, maar wel eentje waar ik kippenvel van krijg als ik 'm hoor.

5) Literon - Flow Karma (Fortek)

Deze is nog helemaal nog niet zo lang uit, maar toch hoort deze toprelease thuis in dit lijstje. Alle tracks zijn van grote kwaliteit en bovendien zeer draaibaar en dansbaar.



Taste - Mixed by Misjah & Paul Hazendonk ligt in de winkel (recensie op Love2Party volgt spoedig)

6) Secret Cinema - Clubtakes (EC Records)

De eerste keer dat ik deze plaat hoorde, was in de Mazzo vorig jaar na Mystery Land (en na Dancehill, waar ik zelf vandaan kwam) en ik was opslag verliefd. Vervolgens duurde het nog ruim een half jaar voordat het Revenge Of A Nerd album uitkwam, waar dit juweeltje op staat.

7) Hertz - ETT (Tortured)

Deze kreeg ik een lange tijd geleden van Billy Nasty speciaal voor m'n mixalbum, en daar ben ik 'm nu nog dankbaar voor. Mooie opbouwende, dreigende technotrack van een van de meest actieve producers in de technoscene van 2004.

8) Switch - Get On Downz (Freerange)

Alles waar Switch of Solid Groove op staat, koop ik blind. Deze gasten hebben een totaal nieuwe freaky sound geintroduceerd die ontzettend weird maar tegelijkertijd ook ontzettend funky is.

9) Adam Beyer & Jesper Dahlback - Number In Between (Soma)

Na een aantal mindere releases op Soma, sloeg deze plaat echt in als een bom. Peak-time toppertje.

10) Killa Productions - Women Beat Their Men (Killa Bite)

Opzwepende tribal technoplaat, geproduceerd door Ben Sims, die het dit jaar erg goed deed in m'n sets.

11) Shinedoe - Dillema (100% Pure)

Ik zal vast niet de enige zijn die deze plaat in z'n jaarlijstje heeft staan, en dat zegt al genoeg denk ik :-)

Terugblik-archief:
Mack en MarriChino
Joost van Bellen
Makcim en Minidell
Sandeep & Edwin Bazen
Gerd & DJ Pathless
Nubian
Benny Rodrigues
Leroy Rey
Rocco Veenboer
Laidback Luke
Andre Dadi en Ron Wood

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws