Binnenstebuiten: DJ Dame

Partyscene Redactie | 10 oktober 2006
interviews

Ik word boos op mijn vriend als hij aan mijn platen zit



Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In een nieuwe serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer is dat DJ Dame, vrijdag 12 december onze guest dj tijdens Love2Party Sessions in de basement van Nighttown. Over haar kind, auto rijden zonder rijbewijs en uit eten met Eddy Murphy.

Naam:
Doopnamen bewaar ik voor een andere keer. Mijn moeder was katholiek, dus ik ben vernoemd naar 3 generaties, niet om aan te horen. Mijn roepnaam is Natasja maar iedereen noemt me Tas of Tasje, lekker kort.

Woonplaats: Den Haag, geboren in Barcelona. Ik zou ooit nog in Los Angeles willen wonen aan het strand in een beach community. Lekker de hele dag op een surfplank drijven met mijn kind, 's avonds op het terras (met uitzicht op zee), eten en daarna het nachtleven in.

Geboren: Geboren op 5-12-1969 in Barcelona tijdens een bezoek aan de moeder van mijn oma.

Gezin: Ik heb een 'echt' broertje en zusje, een stiefzusje en 4 pleegzusjes en broertjes. Mijn ouders zijn gescheiden. Op mijn 12de ben ik bij mijn vader gaan wonen. Die had samen met mijn stiefmoeder en haar dochter een aantal pleegkinderen in huis. Mijn moeder is overleden toen ik zwanger was van Kyan, ze was 43 jaar. De band met mijn moeder is nooit goed geweest, ze dronk veel en is er uiteindelijk aan overleden. Hierdoor is de band met mijn vader heel erg sterk. Bij hem en mijn stiefmoeder kan ik altijd terecht.



Opvoeding: Mijn pa hamerde het meest op opleiding, tafelmanieren, normen en waarden.

Kinderen: Ik heb een zoon: Kyan. Ik kan het krijgen van kinderen iedereen aanraden (tenminste nu de mijne nog op school zit). Ik werk als mijn kind slaapt en door de week heb ik alle tijd voor hem. Ik kan hem zelf uit school halen en als hij ziek is dan kan ik er voor hem zijn en ben ik niet aangewezen op kinderopvang.

Opleiding: HBO, sociaal pedagogisch werk en 2 jaar psychologie.

Jeugdidealen: Ik wilde graag rijk worden! Ik verkocht al heel jong zelfgemaakte troep aan de deur. Armbandjes, oorbellen, kettinkjes, tekeningen ennuh het horloge van mijn moeder..

Karakter: Ik ben niet lui, zoals Benny, en wel altijd op tijd ;-) Ik heb doorzettingsvermogen en geduld. Als mensen het bij mij verkloten, dan hoef ik ze nooit meer te zien. Ik kan niet vroeg opstaan (daarentegen wel laat naar bed), heb een ochtendhumeur en word boos op mijn vriend als hij aan mijn platen zit.

Hoe omschrijven jouw vrienden je? Ik durf het ze niet te vragen.

Wat vergeten ze dan altijd? Wellicht mijn ochtendhumeur?



Hobby's: We hebben pas een groot, mooi, maar oud huis gekocht. Voor mij wordt het de komende tijd dus creatief zijn met stuc, knutselen met leidingen en knoeien met kwasten. Of anders gezegd: in het weekend met afgebroken nagels en verf in mijn haar achter de draaitafels staan.

Sport: Ik ging 3 keer per week naar de sportschool. Nu heb ik een huis met heel veel trappen. Daarnaast is m'n fiets gejat. Ik loop me dus gek de hele dag.

Vakantie: We zijn afgelopen zomer echt mega truttig met de camper van mijn vader naar Zuid Frankrijk gereden en op de eerste de beste camping gaan staan waar helemaal niets te doen was. Kyan liep de hele dag in zijn zwembroek lavendel te plukken en ik heb stapels boeken verslonden. Af en toe zwemmen, tegen een berg op klimmen, heerlijk!
Voor de Red Bull Music Academy ben ik in Sao Paolo geweest en heb ik gedraaid in Italie, Bulgarije en Egypte. Ik zou graag nog eens naar Japan gaan. Ben nieuwsgierig naar de cultuur waarin volwassenen met poppen spelen en tekenfilms als pokemon bedacht worden.

TV: Ik kijk bijna nooit tv, doe liever iets anders. En ik vind dat alles, behalve kopspijkers, villa achterwerk en het jeugdjournaal, wel mag verdwijnen.

Vrije tijd: Restaurant, Nederlands Dans Theater, thuis met vrienden, op de skatebaan met Kyan.

Stad: L.A., toen ik daar aan kwam, vielen me alleen maar de enorme chaos, de hoeveelheid auto's, de bizarre verzameling mensen en de megagrote winkelcentra op. Van alles was er veel, meer, groter, hoger en mooier. Richting Hollywood is iedereen acteur of regisseur en in Beverly Hills zat ik naast Eddy Murphy aan een huge ceasar salad, waar ik normaal een week van kan eten. In Santa Monica zie je de grootste verzameling beach boys en babe's op de meest idiote fietsen. Iedereen doet heel erg zijn best om vooral op te vallen. Ik heb wekenlang op een fietsje (zo een als dat jongetje uit ET gehad, met een mandje voorop) rond gereden en mijn ogen uit gekeken.



Bewondering voor? Mijn vriend, hij heeft een enorm doorzettingsvermogen. Als hij een project aan het uitwerken is, kan hij daar 24 uur mee bezig zijn zonder aan slapen, eten, drinken of aan wat dan ook te denken.

Spender of spaarder? Spender!

Waar geef je het meeste geld aan uit? Aan het huis en skateboards voor Kyan.

Waar lig je 's nachts van wakker? Ik lig 1 keer per jaar wakker, maar dan doe ik het ook meteen goed. Doemscenario's duiken dan uit alle hoeken en gaten op: bang dat ik geen boekingen meer krijg, dat Kyan wat overkomt, we de hypotheek niet meer kunnen betalen, ik dood ga (dat lijkt me heeeel eng) etc. Het stomme is dat ik de volgende dag niet meer snap waarom ik er wakker van heb gelegen en alles nog steeds hetzelfde is.

Wat doe je 's ochtends als eerste? Koffie drinken.

Hoogtepunt? Het krijgen van een kind! Het is niet te beschrijven hoe het voelt om iemand die 9 maanden in je buik heeft gezeten, in je armen te krijgen.

Dieptepunt? Overlijden van mijn moeder.

Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Spiderman.

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: Jaren auto gereden zonder rijbewijs.

Doelstelling dit 'seizoen': Studio afmaken en door blijven gaan zoals het nu gaat.

DJ Dame draait, naast Benny Rodrigues, SanDeep en Little Tim, tijdens de tweede editie van de Love2Party Sessions in de Basement van Nighttown. Datum: vrijdag 12 december. Tijd: van 02:00 tot 04:00. Don't miss it!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws