Binnenstebuiten: Benny Rodrigues

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Aan een tweede Benny hadden mijn ouders geen behoefte


Wat is je beste plaat, mooiste optreden, inspiratiebron? Hoe maak je een plaat, album, live-act? Vragen die we nu wel kennen. In een nieuwe serie van portretten, proberen we dj's en producers op het persoonlijke vlak wat beter te leren kennen. Dit keer is dat Benny Rodrigues. Over laks zijn, taxikosten, Donald Duck, soaps, Ibiza en Rotterdam.

Naam: Benilson (Benny) Rodrigues Alves Fortes Monteiro. En ik ben er erg blij mee!

Woonplaats: Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Ik zou wel eens in Amerika willen wonen, op een of andere manier fascineert dat land mij enorm.

Geboren: Ik ben geboren op 13-10-1982 in het Eudokia ziekenhuis, dat inmiddels ter ziele is gegaan.

Gezin: Ik kom uit een gescheiden gezin zonder broers of zussen. Aan een tweede Benny hadden mijn ouders waarschijnlijk geen behoefte. Best jammer! Mijn band met mijn ma is redelijk oke. We hebben onze moeilijke tijden gehad (o.a. toen ik besloot te stoppen met school en voor het dj’en te gaan). Maar nu zij inziet dat het goed met mij gaat, kan ze er denk ik wel mee leven. Met mijn vader heb ik al een paar jaar geen contact meer.Opvoeding: Mijn moeder hamerde/hamert er altijd op dat ik mijn school moest afmaken. Voor de rest zijn ze net als ieder ander ouder die het beste voor heeft met zijn kind.

Kinderen: Ik zou, mits ik de juiste persoon tegenkom en mijn leven goed gesetteld heb, zeker kinderen willen hebben in de toekomst. Twee jongens en twee meisjes. Wat een feest!Opleiding: MAVO/VMBO detailhandel (Ik had eigenlijk HAVO geadviseerd gekregen, maar ik was niet gedisciplineerd genoeg). 'Hoe verneuk ik de Pioneer DJ-M600 mengpaneel'-opleiding (geen aanrader) en het allerbelangrijkste: een flinke les levenservaring! (of een goede smoes voor het nooit vervolgen van mijn opleiding) Ik ben van plan om volgend jaar nog wat opleidingen te volgen die mij in de toekomst nog wel van pas zouden kunnen komen (en voor mijn mams he...).

Jeugdidealen: Donald Duck. Tja, hij had toch wel een mooi leventje zo. En die avonturen he?

Karakter: Goeie: Dat moeten anderen maar over mij zeggen. Ik ben wel heel erg beleefd (als ik niet asociaal ben) Slechte: dat is niet zo moeilijk: Ik ben extreem lui en waanzinnig laks! Ik wil er ook serieus wat aan gaan doen, want het komt mijn naam niet altijd ten goede. (Sorry iedereen die ik nog terug moet bellen. Komt goed!). Ik ben ook iemand die niks met mate kan doen, alles wat ik leuk vind doe ik zoveel mogelijk wat meestal niet echt verstandig is. (Ik hoor die posters al denken: 'tja, die "effecten" he'. Hahaha).


Hoe omschrijven jouw vrienden je? Dat zal je toch echt aan hen moeten vragen. Maar dat luie en lakse zullen ze opzeker beamen!

Hobby's: TV kijken: vooral soap, voetbal, shownieuws, sit-coms en actualiteitenprogramma's. Voor de rest lees ik heel veel actualiteitvoetbal en roddelbladen (en een vleugje porno, moet kunnen toch?). Voor de rest ben ik de hele week bezig met muziek.

Sport: Ik heb een paar jaar geleden op redelijk niveau gevoetbald, maar na een vrij heftige aanrijding heb ik daar een enkelblessure aan overgehouden en sindsdien nooit meer gesport. Mijn voornemen is nu dan ook om eindelijk eens een sportschool aan te doen, want met mijn o zo "gezonde" levensstijl (lees: slecht eten) word ik er niet bepaald slanker op.


Vakantie: Ik ben afgelopen zomer met een paar goede vrienden naar Ibiza geweest, waar we 4 dagen/nachten flink aan het stappen zijn geslagen. Dus echt vakantie? Ik probeer altijd een internationale boeking te combineren met een korte vakantie. Maar een echte vakantie waar ik mijn telefoon uitzet en niks met muziek doe, zit er voorlopig nog niet in. Ach, je hoort mij niet klagen.

TV: Mijn doordeweekse tv-dag ziet er als volgt uit (in willekeurige volgorde): As The World Turns, Days Of Our Lives of Shownieuws, Bold & The Beautiful, Yes Dear, RTL Boulevard of The Fresh Prince Of Bell-Air, Will & Grace, GTST, Friends en of Seinfield of een goeie film, Barend en van Dorp, Roseanne (herhaling), Nova / 2 Vandaag / Netwerk (herhaling) en ik sluit 'm af met alle nieuws en sportprogramma's (uiteraard wederom in de herhaling) op verschillende zenders. Daarnaast zijn er nog vele andere programma's die ik kijk zoals: Kopspijkers, Family Law etc. In het weekend is de tv, op (sport)nieuws na, niet voor mij besteed. Ik pleit er daarom voor dat er in het weekend (lees: zondag) meer leukere programma's, films moeten worden uitgezonden, want nu is het echt drie keer niks! Echt ongelooflijk hoe ik mij op zondag loop te ergeren aan het tv aanbod.


Vrij tijd: Daar heb ik geen tijd voor. Ik heb wel wat beter te doen met mijn tijd (zie hierboven).

Stad: Rotterdam!

Bewondering voor: Iedereen die het hart op de juiste plek heeft.

Spender of spaarder? haha, dat is een makkelijke: spender!

Waar geef je het meeste geld aan uit: Behalve platen dus (want daar geef ik echt het meeste geld aan uit) alleen aan onzindingen zoals: taxi, (slecht) eten en aan al die hierboven beschreven onzinbladen.

Waar lig je 's nachts van wakker? Van die fantastische cd die net op het moment als ik in slaap val in mijn hoofd blijft hangen, verdomme!

Wat doe je 's ochtends als eerst: Voicemail afluisteren en e-mail checken.


Voorbeeld? Op muzikaal vlak: Josh Wink: omdat hij voor mij gewoon de meest invloedrijke artiest is in het housewereldje. Michel de Hey: omdat hij de 1ste dj was die mij heeft geprikkeld met zijn muziek, en dit nog steeds doet. Ronald Molendijk: omdat hij mij heeft laten zien dat je jezelf nooit muzikaal in 1 hokje moet laten stoppen. Verder ben ik erg gecharmeerd van: Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Laurent Garnier, Steve Bug, Doc Martin, Steve Rachmad, Jay Samuel en Eric de Man. Op persoonlijk vlak heb ik geen voorbeelden.

Hoogtepunt: Moet hopelijk nog komen.

Dieptepunt: Heb ik hopelijk al gehad.

Met wie zou je wel eens een dag willen ruilen? Met Donald Duck (Ik wil toch wel eens weten hoe Katrien zoent!)

Grootste zonde die je in je leven hebt begaan? Dat zijn er zoveel. Het is de kunst om ze niet nog een keer te begaan!

Doelstelling dit 'seizoen': Tot het einde van het jaar draaien en vervolgens in het nieuwe jaar tijdelijk wat gas terugnemen om me te concentreren op het produceren van eigen muziek en een nieuw label dat ik komend najaar ga introduceren + mijn website (eindelijk!).


Voordat Benny aan een flinke DJ-winterslaap begint, kun je hem nog eenmaal in Rotterdam bewonderen: tijdens de tweede editie van de Love2Party Sessions in de Basement van Nighttown. Datum: vrijdag 12 december. Tijd: van 00:00 tot 02:00.
Don't miss it!


Volgende keer in Binnenstebuiten: DJ Dame

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws