Tien vragen aan Dj Remy

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Dj Remy gelooft in: 'the big bang!'


Ruim een jaar geleden werd zijn debuutalbum al in een interview aangekondigd. En na een release-party in de onlangs heropende Haagse discotheek Asta, ligt hij dan eindelijk in de winkel: Bang!, het eerste geheel zelf geproduceerde album van Dj Remy. Hij draait al platen vanaf het begin van de jaren 90 en ook zijn producties voor R & R workshop (in samenwerking met Roland Klinkenberg) zijn niet onopgemerkt gebleven. Hoe de plaat klinkt? Als een dj-set van Remy zelf: opzwepende techno met progressive-invloeden. Love2party stelde de Hagenees tien dringende vragen.

Tekst: Kirsten


L2P: Gefeliciteerd met je debuutalbum. Hoe lang heb je er aan gewerkt?

Remy: "Bedankt! Ongeveer een maand of 14."

L2P: Beschrijf in eigen woorden het geluid op Bang.

Remy: "BANG! geeft de stijlen weer die ik als DJ graag draai en als producer graag maak."

L2P: Je draait en produceert al vanaf het begin van de jaren 90. Waarom heeft het zo lang geduurd voordat je een studioalbum uitbrengt?

Remy: "De hoofdreden hiervan is dat ik in het verleden het technische gedeelte vaak door anderen liet doen. Tegenwoordig doe ik dit allemaal zelf."



R&R Workshop, samen met Roland Klinkenberg

L2P: Rick Smith en Karl Hyde van Underworld gebruiken de track 'Piano Power' - die je begin jaren '90 samen met Sven Van Hees heb gemaakt - op hun nieuwe Back To Mine-verzamelaar. Hoe kijk je terug op die tijd en wat is er sindsdien veranderd?

Remy: Het was een top tijd. Of het toen leuker was dan nu kan ik niet zeggen. Misschien is het voor de nieuwe generatie leuker dan dat het in die tijd voor mij was.

L2P: Je maakt - samen met Roland Klinkenberg - ook muziek onder de noemer R&R Workshop. Wat kunnen we van dat project de komende tijd verwachten?

Remy: "Veel meer samenwerking dan voorheen want we zitten sinds kort met onze studio's in het zelfde pand."

L2P: Wat betreft Nederlandse dj's behoor je (met o.a. Marcello, Dimitri, Michel de Hey) tot de zogenaamde oude garde. Welke van de nieuwere generaties dj's vind je goed? En waarom?

Remy: "Ik heb niet echt een favoriet. Ik heb wel veel respect voor de house pioniers Eddy de Clerq en Joost van Bellen in de begin tijd van de RoXY."



Oh, oh, Den Haag...

L2P: Welke wensen zie op muzikaal gebied nog graag nog in vervulling gaan?

Remy: "De jeugd wat minder vol proppen met van die shit muziek!"

L2P: Vorig jaar is voor de eerste maal het Sound/Vision-festival georganiseerd. Het festival is zeer goed ontvangen. Dit jaar gaat het feest niet door omdat er onvoldoende politie op de been zal zijn. Onlangs draaide je op een festival in Zeewolde dat bijna geheel gefinancierd is door de gemeente aldaar. Wat vind je van het beleid van de gemeente Den Haag op het gebied van clubs en festivals?

Remy: "Verschrikkelijk, ik ben een Hagenees in hart en nieren maar op dat soort momenten schaam ik me."

9) Het is bekend dat je een voetballiefhebber bent. ADO Den Haag is gepromoveerd naar de Eredivisie. Betekent dat per definitie 34 risicowedstrijden erbij?

Remy: Dat hoeft natuurlijk niet!? Wij Hagenezen zijn heel degelijke mensen.



Remy-solo

10) Love2Party-favorieten:

Naam: Remy Unger
eeftijd: 34 jaar
Woonplaats: Den Haag
Werk momenteel aan: Nieuw materiaal, nieuw album(!?)
Mooiste ervaring als dj: Te veel om op te noemen!
Positieve eigenschap: Dat moet je aan mensen uit mijn omgeving vragen
Slechte eigenschap: Uitstellen van lastige dingen
Hobby: het nachtleven uitzweten op het voetbalveld
Held(en): Mijn ouders
Album aller tijden: Moeilijk te kiezen.
Track aller tijden: Een van de tracks van Phillip Glass.
Gelooft in: The big "BANG!"

Dj Remy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws