Ricky Rivaro

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

"The sky is the limit"


In het licht van het avondrood dansen we het zand van ons lichaam af op de Zuid-Amerikaanse ritmes van een zomerse danceplaat. Het is dj Ricky Rivaro die het zongebruinde op sommige plaatsen licht verbrande strandpubliek vermaakt met zijn pasuitgebrachte zomer-cd SoundsLikeSundale. Veel samba, soul en sexy Spaanse stemmen komen voorbij als we even rusten op witte loungebedden en genieten van het warme zeebriesje.

Door: Armanda van der Voort


"Het heeft een meer dansbaar karakter gekregen", vertelt Rik de Vries - beter bekend als Ricky Rivaro - over het verschil tussen deze cd en de Bloomingdale-cd die hij vorig jaar heeft samengesteld en gemixt. Een aantal platen van de Sundale-cd zullen wellicht al bekend zijn onder de radioluisteraars van ID&T, want op maandagavond staat het programma van Ricky Rivaro, True House Music, al bol van de zomerplaten en de nieuwste releases uit Engeland. Rivaro is zeer te spreken over zijn cd: "Het is absoluut een gezellig en zeer dansbaar cd'tje geworden!"

Bloomingdale
Vorig jaar maakte Rivaro al naamsbekendheid met de eerste mixalbum van Bloomingdale, maar sinds hij ook op de ether te beluisteren is, zijn we wel heel erg nieuwsgierig geworden naar deze radiopresentator en dj. In de radiostudio van ID&T mogen we zijn wekelijkse programma bijwonen en zo komen we meer te weten over hem. "Kom binnen. Willen jullie wat drinken? Kijk gerust even rond?", zegt Rivaro bij binnenkomst. Dat we een half uur te laat zijn en hem uit zijn uitzending halen, lijkt hem niet te storen. "Sorry hoor", verontschuldigt hij zich en schaart zich weer achter zijn microfoon. Dansend op zijn met zorg uitgekozen platen, geeft hij de luisteraars uitgebreide informatie over de tracks. "Dit vind ik nou het fijne aan radio. Dat ik mijn gevoel bij de muziek uit kan leggen. Hoe ik de muziek zie. Dat kun je in een club niet. En dan heb je ook geen interactie met het publiek. Moet je kijken", zegt hij terwijl hij de binnenstromende e-mails laat zien. "Voordat we op de ether zaten, kreeg ik alleen mails uit de randstad. Nu uit heel Nederland. Kijk hier, een uit Groningen."

Tussen de bedrijven door vertelt Rivaro enthousiast over zijn bezigheden. "Naast mijn werk op de radioafdeling van ID&T probeer ik zoveel mogelijk te draaien en dat loopt echt goed, nu ik ook op de ether te beluisteren ben. Mensen horen of zien je naam en willen je dan boeken." Dat het niet altijd zijn voordelen heeft om bij ID&T te werken, merkt Rivaro ook aan den lijve. "Sommige organisatoren kijken echt op ons neer. Zij zouden mij nooit boeken omdat ze ons te commercieel vinden. Dat we commercieel zijn, zal ik ook niet ontkennen. Natuurlijk zijn we dat. We willen geld verdienen. Maar we hebben ook een bepaalde opvoedkundige taak, omdat we al tien jaar meedraaien. Even dit plaatje afkondigen..."



De lat ligt hoger nu we op de ether zitten

Op aanraden van collega-presentator en -dj Olav Basoski heeft Rivaro de platen die hij in zijn programma draait, voor zijn gemak eerder op de dag gemixt. Zo kan hij zijn aandacht volledig op het presenteren richten. "Soms gaat er bij een van twee iets fout, en het is nou eenmaal geen speeltuin hier", zet hij zijn daden kracht bij. "Er wordt nu veel meer van me gevraagd en verwacht. Ik moet die kwaliteit brengen die ik denk uit te kunnen stralen. Het is niet zomaar dat ik hier sta. Als ik een slappe show doe, word ik daar zeker op aangesproken. De lat ligt hoger nu we op de ether zitten." Met promomateriaal van labels als Subliminal en Defected probeert Rivaro een vooruitstrevende invulling aan zijn programma te geven. "De platen die ik draai, komen vaak pas drie maanden later uit. Als ik wil, kan ik een hype creeren."

Etherfrequentie
Dat de luistercijfers van ID&T al dicht in de buurt van die van Radio 538 komen is het bewijs dat radiodj's als Rivaro hun werk goed doen. De etherfrequentie is zeker niet op een presenteerblaadje gekregen. Integendeel zelfs. "We zijn er twee jaar mee bezig geweest", slaakt Rivaro nog een kleine zucht van verlichting. "Ons bedrijfsplan kwam uiteindelijk als beste uit de bus. Je kunt wel spreken van een schoonheidsprijs. We hadden sterke punten, een sterk verhaal. Het is een grote vijver waar je uit kunt vissen, maar juist omdat we zo gespecialiseerd zijn, hoeven we niet te concurreren met 538. Wij spreken mensen aan die van dance houden. De taal van de jeugd!"



Wij spreken mensen aan die van dance houden. De taal van de jeugd!

In de lijn der verwachting vragen we de gastvrije presentator natuurlijk nog naar zijn debuutalbum. "Die laat nog even op zich wachten. Tot nu toe heb ik over mijn producties - in samenwerking met andere producers - nog niet het gevoel van 'dit is het'. Omdat ik nog niet zelfstandig produceer, is het moeilijk om mijn hart in de muziek kwijt te kunnen, en die ene plaat te maken die alles in zich heeft. Ik hoop dit in de toekomst zelf te kunnen: mijn eigen muziek te maken en het woord van house te vertolken. Tot die tijd neem ik een voorbeeld aan Roger Sanchez die in mijn ogen sferische, melodieuze en intelligente muziek maakt. Zichzelf heeft vrijgekocht met een commercieel verantwoorde hit (red: Another Chance) en nu lekker zijn eigen ding kan doen. The sky is the limit!"

Ricky Rivaro is verantwoordelijk voor de samenstelling en mix van de zomerse Sundale-CD die zondagmiddag 29 juni gepresenteerd wordt op het strandpaviljoen Bloomingdale in Bloemendaal. Voor de nieuwsgierigen onder ons vind je hieronder alvast de gehele tracklist:

1) Miguel Migs - City People [Migs Petalpusher Dub]
2) Dj Chus & David Penn feat. Caterina - Baila [Mediterranean Vocal Mix]
3) Salif Keita - Madan [Martin Solveig Exotic Disco Mix]
4) Kathy Brown - Don't Give Up [Copyright Mix]
5) MindInfluence Presents the Solid Gold Playaz - The Best Part (Wise Decision) [Copyright Mix]
6) Mambana - Libre [Axwell Vocal Mix]
7) Shakedown - At Night [Jazz 'n Groove Mix]
8) Jetlag - So Right [BT's Essence Dub]
9) Bocagrande - Push [Main Mix]
10) Del Gado - Coffee Beats [Original Mix]
11) Boriqua Bandits feat. Guida Da Palma - Midnite Expresso [DJ Disciple Latin Dub]
12) Bob Sinclar - The Beat Goes On [BT's Going' On Vocal]
13) Jask feat. Jocie - Surrender Your Love [Jask & Brian's Thai-Soul-Furic Vox]
14) Manijama feat. Mukupa & L'il T - No No No [Jask's Thaisoul Mix]

SoundsLikeSundale ligt vanaf morgen in de winkel. Wij mogen 5 exemplaren weg geven. Stuur Marcel - mvv je adresgegevens - het juiste antwoord op de volgende vraag: Onder welke naam staat Ricky Rivaro ingeschreven bij de burgerlijke stand?

ID&T

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws