Lucien Foort over zijn Slice-mixalbum

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

"Ik ben best lekker bezig"


Na zijn twee zeer succesvolle Singularity-albums heeft Lucien Foort een nieuw mixalbum uit: Slice. De release wordt groots gebracht door het Brabantse label Blackhole (van Tiesto en kornuiten), want er zit een wereldtour aan verbonden waar een paard de hik van krijgt. Love2Party was aanwezig bij de releaseparty in Las Palmas. Nadat het album grondig was beluisterd, stelden wij de Rotterdammer een aantal vragen. "Ik ben er achter gekomen dat je beter van elke stijl een goede plaat kunt draaien, dan dat je jezelf beperkt tot 1 muziekstijl."

Tekst: Marcel

We schrijven 14 februari, Valentijnsdag in Rotterdam. In club Las Palmas vindt de releaseparty van Slice - het nieuwe mixalbum van Lucien Foort - plaats. Het voormalige pakhuis is bomvol, vrijwel uitverkocht. Vijf uur lang mag de Rotterdammer laten zien wat hij in zijn mars heeft. Zijn stoere, lange dreadlocks deinen mee op het ritme van de muziek. Niemand ziet aan zijn zelfverzekerde voorkomen dat hij zeer nerveus is. "Draaien voor mijn thuispubliek is het moeilijkste wat er is", zegt hij een paar dagen later. "Mede daardoor was het optreden niet echt om over naar huis te schrijven. Het was niet slecht, maar ik heb wel eens beter gedraaid."

Kritisch, nuchter, een beetje gek ook. Lucien Foort is het allemaal! Graag voert hij het woord als we hem om een reactie over zijn nieuwe cd vragen: "Het is goed dat ik wat te vertellen heb, dan hoef je in ieder geval niets over me te verzinnen." Wat vindt hij zelf van zijn mixalbum? "De sound op de cd leunt over het algemeen op de ouderwetse housesound en is wat gevarieerder dan mijn twee Singularity-albums." Dat is merkwaardig, juist omdat hij met die cd's juist groot is geworden. Eerst in Engeland, waar hij een residentie in de Gatecrasher kreeg toebedeeld, later ook in Australie, Amerika en diverse andere Europese landen. "Ik ben er achter gekomen dat je beter van elke stijl een goede plaat kunt draaien, dan dat je jezelf beperkt tot 1 muziekstijl."

Vorig jaar stelde Foort een Essential Mix samen voor de BBC Radio. Dat leverde hem een Muzik Award-nominatie op. Maar niet alleen Lucien is een geliefde Hollander bij de Britten. "Laats zag ik op MTV het nieuwsbericht dat Armin van Buuren een nieuwe Essential Mix mag samenstellen. En dat is hartstikke leuk voor Armin, begrijp me niet verkeerd. Het versterkt alleen mijn gevoel dat ik best lekker bezig ben."


En lekker bezig dat hij is! Dit alleen al vanwege zijn nieuwe wapenfeit Slice. Met veel gevoel voor sfeer mixt Foort de ene na de andere house, progressive of technoplaat aan elkaar. Dit keer is het geen dubbelaar, dat zal vast moeilijk voor hem zijn geweest. Lucien hecht immers veel waarde aan een rustige opbouw. Ondanks dat, is het een gedegen mix geworden waarin de selectie van tracks subliem is. Als je het album opzet, voel je het tempo plaat na plaat omhoog gaan. Via bijdragen van onder andere Mazi Namvar, Timo Maas, Ian Ossa & Marc Mitchell, neemt Foort je mee op zijn muzikale reis. Een trip die leidt naar 'oldskool-housemusic-heaven'. De mix verveelt geen moment, van begin tot eind heeft de 'zwarte parel' van de Rotterdamse dancescene je in zijn greep. En dat is de kracht van een top-dj!

Tracklisting
1) spincycle - drug games
2) dj on - super sexy girl
3) mazi - interplay
4) timo maas feat. kelis - help me (locodice dub)
5) mickey blue eyes - keep me safe
6) jef dam - soundtrack (apollo kids remix)
7) elijah - deep soul music (bangin' dub mix)
8) funk function - old skool house musik
9) silver city - 1969
10) ocb - synchronicity
11) briggs & lievense - breakdown
12) neruda - alliance (club mix)
13) moguai - u know y (starecase remix)
14) ian ossia & marc mitchell - 4 day haze (we like the music)
15) silk - u spin me

Slice
Lucien Foort

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws