Michel de Hey: 'niets is voor eeuwig, ook de Future'

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Na 7,5 jaar stopt Michel de Hey met zijn wekelijkse Future-residentie bij Nighttown in Rotterdam. Door zijn overvolle programma in en buiten Nederland heeft hij besloten om te stoppen. Wij vroegen hem om een reactie, over het hoe en waarom. En over de toekomst. "Ik denk dat Carl Cox mij nu vast een stuk minder aardig vindt nu hij niet meer in de Future kan draaien."
Aan al het moois komt een einde...

L2P: Na 7 jaar komt er een einde aan de vrijdagse Future. Wat is de belangrijkste reden van je vertrek uit Nighttown?

Michel: "Er zijn verschillende redenen. Toen ik met de avond begon, kon ik er bijna elke vrijdag zijn. Maar de laatste jaren werd dat steeds moeilijker. Zeker nu ik bij Cosmack Management zit (het boekingsbureau van Carl cox, red), ben ik veel vrijdagen niet meer beschikbaar. Dus de continuiteit is weg. Verder kon het Nighttown-management me ook geen wekelijkse avond meer garanderen, omdat ze op een andere manier verder wil. Komt bij dat toen ik begon, de Future de enige clubavond op vrijdag in Rotterdam was. Nu is de concurrentie veel groter en sterker. En ik zeg altijd: niets is voor eeuwig, dus ook de Future."

L2P: Is de mogelijkheid aanwezig dat Future elders in een (Rotterdamse) club verder gaat?

Michel: "Nee, niet meer wekelijks. Wel denk ik er over om zo af en toe eens een one-off te doen, maar waar, met wie en hoe, dat weet ik nog niet."Billy Nasty: de eerste guest-dj in de Future ooit


Michel & buddy Jeroen Verhey aka Secret Cinema


L2P: In de afgelopen 7 jaar heb je veel respect opgebouwd bij internationale collega's als Billy Nasty, Josh Wink en Carl Cox. Niet alleen als gevolg van je kwaliteiten als dj en producer, maar ook omdat ze het geweldig vonden om tijdens de Future te draaien. Denk je niet dat met het einde van je eigen clubavond een stukje respect verloren zal gaan?

Michel: "Ik denk dat Carl Cox mij nu vast een stuk minder aardig vindt nu hij niet meer in de Future kan draaien! :-). Je moet dat soort dingen in perspectief zien. Ze zullen de avond ongetwijfeld leuk hebben gevonden, maar bij hen gaat het er meer om dat je een bepaalde muziekstroming vertegenwoordigt waar zij ook achter staan. Daarbij blijven er genoeg andere feestjes waar we wel samen kunnen draaien, zoals koninginnenacht in Off Corso met Josh Wink."

L2P: In 7 jaar tijd heb je een vaste schare fans opgebouwd. Trouwe aanhangers die week in, week uit de Future bezochten. Heb je niet het gevoel dat je hen in de steek laat? Is er voor hen nog hoop op een goede techno-avond op vrijdag? Tips? ;-)

Michel: "Dat is ook een moeilijk punt geweest voor mij, maar ik draaide laatst weer op zaterdag in Off Corso, en dat was een topavond. Dus ik blijf zeker wel dingen in Rotterdam doen. En zoals ik al zei: ik ben aan het kijken om 1 keer in de zoveel maanden wat op touw te zetten. Bovendien leeft Rotterdam! Of het nu Las Palmas is met Garnier of Sound Architecture met Sven Vath, er gebeurt hier genoeg op technogebied. Ik hoop alleen dat men zich niet blind staart op de buitenlandse dj's, maar ook de lokale mannen blijven ontdekken en steunen."Michel solo: having a good time


L2P: Wat zijn voor jou de hoogtepunten van 7 jaar Future?

Michel: "Dat zijn er echt teveel: de vele guestdj's en liveacts. Maar ik denk ook geregeld terug aan mijn verjaardagsfeestjes en de gewone avonden waarop er niks speciaals was behalve een supergoede sfeer. Nogmaals het is voor mij ook een moeilijke beslissing geweest, ik wil dan ook hier wat mensen bedanken die door de jaren heen de avond hebben gesteund: zoals Debby, Pieter, Irfan, Margriet, Jeroen, Marloes, Dennis, Ronald, Andre en ga zo maar door. Zonder hen was de avond nooit zo'n succes geweest. Als ik dan terugkijk, besef ik dat ik dankzij hen wel een superleuke tijd heb gehad in de Basement."

L2P: Wat zijn je belangrijkste plannen voor de rest van 2003?

Michel: "Veel draaien en muziek uitbrengen, maar bovenal veel lol in alles hebben."

Future: the countdown

Het was een mooie tijd en daarbij hoort natuurlijk een gepast afscheid. De maand april zal de laaste Future-maand zijn. Op 4 april zal Michel samen met Jay Samuel, Nick K, Chord Symbols, Alfredo, Benny Rodrigues, Rogier, Michel Steinbach en Edwin Bazen draaien.

Op 11 april draait Michel samen met Billy Nasty: de eerste gast-dj in de Future ooit. De laatste Future-avond zal op 18 april plaatsvinden. Michel draait dan een 7,5 uur durende soloset, om zijn 7,5 jarige residentie op een gepaste wijze af te sluiten.

Michel de Hey

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws