Angelo d'Onorio

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Make love, not war!

Angelo D'onorio, een naam waar het Italiaanse temperament vanaf straalt. Maar ook van zijn muziek straalt charisma en energie af. Ongetwijfeld herkennen de meeste mensen dat uit zijn dj sets. Maar wat velen niet weten, is dat de sympathieke Amsterdammer ook een zeer goede producer is. Carl Cox zei al eens over hem: 'I've heard of Angelo d'Onorio before, and he's really kept it on the sunshine vibe.' Kortom: Angelo is van alle markten thuis. Voor het gemak is zijn geluid in te delen bij techhouse en techno. Toch duidt Angelo het liever anders aan. Volgens hem is het 'Angelo Stylie'. Maak kennis met de wereld die Angelo heet.

Tekst: Iddo
Foto's: Merlijn Hoek


L2P: Hoe is je liefde voor elektronische dansmuziek ontstaan?

Angelo: "Ik was op zeer jonge leeftijd met vriendjes met hiphop bezig. De een beatboxen, de andere rappen en nog een andere scratchen etc. Toen ben ik van de een op de andere dag op een house feestje terechtgekomen en was gelijk verkocht."

L2P: Op wat voor manier zou jij je geluid willen omschrijven?

Angelo: "Angelo stylie."

L2P: Op welke tot dusver onbereikbare plek zou je wel eens willen draaien?

Angelo: "Ik ben dol op reizen en denk niet echt in termen van onbereikbaarheid. Maar misschien op de Mount Everest of op mars. Ik zou dan ook benieuwd zijn hoe dat dansen gaat, daar in de ruimte."

L2P: Wat zijn je favoriete platenlabels?

Angelo: "Ik heb geen favoriet, maar ik vind bijvoorbeeld Soma, Underground Resistance, Planet E, Shaboom, Transmat en vroeger General Productions (ter ziele) erg goed. Maar er zijn nog zoveel andere, goede labels."

L2P: Welke artiesten inspireren je?

Angelo: "Vind ik moeilijk te zeggen. Er zijn zoveel goede artiesten, ieder met hun eigen artistieke eigenschappen in alle muziekstromingen. Ik zou ze tekort doen als ik er een paar vergeet."


L2P: Zijn er - buiten de muziek - middelen om je creativiteit op peil te houden?

Angelo: "Ik probeer gewoon zoveel mogelijk te genieten van het leven maar ben bijvoorbeeld dol op een potje voetbal en natuurlijk af en toe een borreltje drinken met mijn vrienden. Maar mijn grootste inspiratiebron is mijn zoontje."

L2P: Als producer heb je een goed jaar achter de rug. Over welk werk ben je het meest tevreden en waarom?

Angelo: "Ik ben behoorlijk tevreden over 'To The Floor' op RMR en 'Sky Jam' is ook goed gelukt. Maar het meest tevreden ben ik over de singels die de komende maanden bij Corne Bos uitkomen (op 17 februari de eerste). Daarna hopelijk voor de zomer mijn debuutalbum
en de single die ik voor de Amerikaanse zangeres Mia heb geproduceerd. Deze wordt begin maart in Amerika gelanceerd."


L2P: Carl Cox heeft zich in het verleden zeer lovend over je uitgelaten. Hoe ervaar je zijn blijk van waardering?

Angelo: "Het is natuurlijk altijd leuk als mensen van dat kaliber je prijzen voor je werk. Het is een stukje erkenning."

L2P: De verkiezingen zijn weer achter de rug en de strijd leek heviger dan ooit tevoren. Op welke partij heb je gestemd?

Angelo: "Ik mag niet stemmen vanwege mijn Italiaanse nationaliteit, maar als ik mocht had ik PvdA gestemd. Niet omdat ik het de beste partij vind maar ik ben van mening dat je gewoon voor lul staat als je met Balkenende aankomt als president. Maar helaas, hij blijft het dus toch."

L2P: Een belangrijk verkiezingspunt is de dreigende oorlog in Irak. Hoe staat een artiest als Angelo d'Onorio tegenover deze dreiging?

Angelo: "Ik ben pertinent tegen oorlog of geweld. Ik vind het risky business met die cowboys uit Amerika (Engeland erachteraan gehobbeld) En natuurlijk niet te vergeten die dwaas van een Bin Laden, Sharon "the butcher", Sadam Houssein en alle andere groeperingen die elkaar alleen maar proberen af te slachten. Of het nu om godsdienst, macht, olie of geld gaat."


De L2P favorieten:
Eten: Italiaans natuurlijk ;-)
Vrouw: Haha, ik heb niet echt zoiets van: ik val op blond of donker.
Drank: Thee, bronwater, champagne en wodka/gingerale
Sport: Voetbal
Club: Mint club en Big One in Buenos Aires
Avondje uit: Maakt niet uit, als het maar gezellig is. En dat is het eigenlijk altijd!
Stad: Buenos Aires

L2P: Welke vijf producties zijn momenteel niet uit jou platenkoffer weg te slaan?

Angelo:
Mr G - Over You
Tuesdays Child - So Bad
Tomaz vs Filterheadz - Sunshine
The Scumfrog - The Water Song
Dj on Funkish'it - I Can be Free

L2P: Welke idealen ga je dit jaar verwezenlijken?

Angelo: "Ik hoop al mijn projecten succesvol af te ronden en gezond te blijven natuurlijk."

L2P: Is er tot slot nog iets dat je aan de wereld kwijt wilt?

Angelo: "Make love not war!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws