Omid '16B' Nourizadeh

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Vinyl of Cd? Vinyl Scrath!


Omid Nourizadeh alias 16B - een Londenaar met Perzische roots - is 1 van de meest getalenteerde dansproducers van de afgelopen vijf jaar. In '98 slaat hij met zijn debuutalbum Sounds From Another Room een krater in het Engelse deephouse-landschap. Vervolgens worden zijn platen opgepikt door top-dj's als Deep Dish, Sasha en John Digweed en verovert zijn muziek de mondiale clubs. Zijn tweede plaat How To Live 100 Years is gevuld met breakbeats, acid en house. Naar aanleiding van de release kreeg Love2Party de kans om Omid via mail een aantal vragen te stellen. Hierbij zijn kort en bondige antwoorden.

Tekst: Robert Jan

L2P: Hoe zou je de muziek die je maakt omschrijven?

16B: "Onvoorspelbaar, sexy, spiritueel en inspirerend."

L2P: Waar haal je je inspiratie vandaan?

16B: "Mijn inspiratie is haal ik uit een aantal dingen: wat mijn hersens zoeken in mijn onderbewuste, geluiden de me aanspreken, meestal wanneer ik mijn hoofd ergens naar toe beweeg, niet wat ik kan horen, maar wat ik voel."

L2P: Recentelijk ben je het nieuwe label Sexonwax begonnen. De eerste release was van Mr C en Tom Paris. Wat kunnen we in de toekomst verwachten?

16B: Daarvoor zou je echt de website Sex on Wax moeten bekijken. Maar op het moment is het een stuk minder voorspelbaar dan wat andere labels brengen. We hebben een aantal zeer getalenteerde producers in huis. Maar momenteel kan ik niets zeggen, het is nog geheim."


L2P: Je hebt onder meer remixen gedaan voor Gus Gus, The Cure, Steve Lawler, John Creamer. Wat voor remixen kunnen we nog meer verwachten?

16B: "Remixen voor Francois Kevorkian en Danny Howells."

L2P: Stel je voor dat op een dag het maken van remixen niet meer toegestaan is. Je mag nog 1 remix maken, welk nummer ga je remixen?

16B: "Super Trooper van Abba."

L2P: Je hebt ook een aantal live optredens verzorgd. Ga je dit vaker doen, of focus je meer op het draaien?

16B: "Ja! Op het moment ben ik aan het toeren ter promotie van het nieuwe album. Verder ben ik bezig met de voorbereiding van een nieuwe live act voor 2003. Check mijn website voor de data: 16B

L2P: Het afgelopen jaar heb je de halve aardbol gezien. Heb je nog favoriete plaatsen of speciale herinneringen daaraan overgehouden?

16B: "In Berlijn, Litouwen en Stereo in Montreal heb ik mooie momenten beleefd."

L2P: Maak een keuze en geef een korte uitleg:

L2P: DJ'en of produceren?
16B: Vind je het niet genoeg zo?

L2P: Sasha of Deep Dish?
16B: Francois Kevorkian

L2P: Perzie of London?
16B: Het Perzische rijk

L2P: Dag of nacht?
16B: 05.00 AM

L2P: Vinyl of CD?
16B: Final Scratch


Recensie How To Live 100 Years

16B

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws