Terugblikken met: Ted Langenbach en Evelyn

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Er was het afgelopen jaar teveel sprake van party-kannibalisme


Ted Langenbach en zijn personeel maken moeilijke tijden mee. De geplande verhuizing naar de Van Nelle Fabriek staat op losse schroeven. De eigenaren van het Unesco wereldmonument zien er, ondanks allerlei toezeggingen, vanaf. Als de verhuizing definitief niet doorgaat, zou dat het einde kunnen betekenen van Now&Wow. De huurovereenkomst met de gemeente Rotterdam over het huidige onderkomen - het pakhuis Sint Jobsveem - is afgelopen. Dat was al, tegen de zin van omwonenden, met een jaar verlengd. Maar Langenbach en zijn compagnon Koos Hanenberg laten het er niet bij zitten. Met een dwangsom van tien miljoen euro willen ze bereiken dat de verhuizing naar het Van Nelle-complex alsnog doorgaat. Doorbitch Evelyn is onlosmakelijk verbonden met het creatieve brein van Now&Wow Ted Langenbach. Hoe kijken zij terug op het afgelopen jaar en wat moet er beter in 2003?

Muzikaal hoogtepunt:

Ted: "Lenny Kravitz live in Antwerpen, mei 2002."

Evelyn: "FUCKING DE WAELE BROTHERS & EROL ALKAN in WOW tijdens FLIRT. Zij wisten echt voor verassende mixen en platen te zorgen. Nooit gedacht ooit op een plaat van de BEATLES in NOW&WOW te dansen. FELIX DA HOUSECAT was natuurlijk ook een toppertje!"

Muzikaal dieptepunt:

Ted: "Poldermodel van de Nederlandstalige dancescene: de trance DJ's."

Evelyn: "Moeilijk te zeggen. Als ik iets niet mooi vind, zorg ik dat ik het zo snel mogelijk vergeet. Ik hou erg van de muziek van Sinead O'Connor. Daar was dit jaar een tijdje een vreselijke remix (TROY) van te horen en zien op TMF/MTV. Daar kreeg ik wel een vieze smaak van in mijn mond. De voorrondes van IDOLS konden ook erg diep zinken. Hier heb ik gelukkig nog om kunnen lachen."

Aanstormend talent:

Ted: "MISS BEE (SPEEDFREAX), de Nederlandse ms Dynamite."

Evelyn: "We hebben een aantal nieuwe talenten die regelmatig in NOW draaien. Een van mijn persoonlijke favorieten is CLEON MACNACK. Zijn enthousiasme straalt zo van achter de draaitafels de dansvloer op."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Ted: "De herintreding van de electro, de cross-overs, het eclectisme: DJ's laten zich steeds meer inspireren door de popcultuur. DJ's en pop zijn steeds dichter bij elkaar komen te staan. Felix da Housecat, Laidback Luke, Joost Vanbellen, Shakedown, Fucking Dewaele Brothers, Erol Alkan, Hitmeister D & Real 'El Canario' zijn hier goede voorbeelden van.

Evelyn: "NOW&WOW kan terugkijken op een goed jaar. Ik heb in elk geval erg naar mijn zin gehad in de club en ben al erg vooruit aan het kijken. Verder wil ik me graag aansluiten bij de opmerking van Gert van Veen; wat wordt er veel gemopperd. Prima als je een mening hebt, maar verschuil je niet achter een pseudoniem en zorg voor een goede onderbouwing van je argumenten."


Wat moet er beter in 2003?

Ted: "Er moet meer variatie in de programmeringen komen. Nieuw talent moet vaker een kans krijgen. Grote festivals worden teveel op de automatische piloot georganiseerd. Men boekt een grote (dure) DJ en denkt daarmee een goede programmering, dus goed feest te hebben. Zo makkelijk is een goed feest organiseren niet. Ook zie je steeds weer diezelfde top DJ's in de line up staan die geprogrammeerd worden door geflipte HEAO studenten die zo snel mogelijk dezelfde BMW als hun vader willen rijden. Helaas was er het afgelopen jaar teveel sprake van party-kannibalisme. De muziek moet terug naar de clubs en uit de mega hallen.
Tevens moet het anonieme geklaag op de partysites afgeschaft worden. Tegenwoordig wil iedereen een stem kunnen hebben zonder zichzelf bekend te maken. Anoniem met een vinger naar iemand wijzen is erg makkelijk en leidt vaak tot ongenuanceerd en slecht onderbouwd commentaar."

Evelyn: "Zsm een nieuw onderkomen voor NOW&WOW!"

Toptien van 2002:

Ted:

1) New Order & Kylie Minogue - Blue Monday / Can't Get Out of (bootleg)
2) Lenny Kravitz - hele ouvre
3) Fucking Dewaele Brothers - Too Many DJ's
4) David Bowie - Let's Dance (bootleg)
5) Miss Kittin & Felix da Housecat - Frank Sinatra
6) Laidback Luke - Music's Always On My Mind
7) Laya & Bushwacka! - Lovestory
8) Shakedown - At Night
9) Ms Dynamite - Dynamite Tee Tee
10) Missy Elliot - 4 My People (Basement Jaxx remix)

Evelyn:

1) Missy Elliot - Work It
2) Marilyn Manson - Tainted Love
3) Felix da Housecat - alles!
4) Miss Kittin - alles!
5) Fucking Dewaele Brothers - Too Many DJ's
7) Madonna - Die Antother Day
8) Verve - Revisited

Evelyn: "Een top tien van het afgelopen jaar gaat me niet lukken. Ik luister thuis veel naar 'oude' muziek. Als ik een cd-tje koop, doe ik daar jaren mee en veel echt nieuws komt er niet bij. Ik was erg blij met de komst van electro. Verder grootheden van vroeger (o.a. Nina Simone) door grootheden van nu opnieuw zijn gemixed (o.a. Kruder & Dorfmeister). Een hele mooie, laidback CD voor thuis, voor, tijdens of na het eten."

Ted draait aanstaande donderdag in Off Corso tijdens a night out at Doctor Feelgood's

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws