Terugblikken met: Armin van Buuren

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Nederland neemt dansmuziek nog steeds niet serieus


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we gedurende deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2002 en vooruitkijken naar 2003. Dj's/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van 2002 met jullie delen. Uiteraard is het forum bedoeld voor jullie hoogtepunten. Laat ons weten wat jou heeft geraakt in 2002, en wat juist niet. Voor Armin van Buuren was het een topjaar vanwege meerdere redenen. Hij werd door de lezers van het Britse dj Magazine gekozen tot vijfde van de wereld, tourde door Australie en had een residency op Ibiza. Tussendoor belandden al zijn producties in de top10 van de dancecharts.

Muzikaal hoogtepunt:

Armin: "Ik heb een topjaar gehad. Een aantal hoogtepunten voor mij waren: Mijn tournee door Australie, Residency op Ibiza, de vele producties die allemaal in de top-10 van de dancecharts hebben gestaan en natuurlijk mijn nr.5 notering in de top 100 van DJ's van de wereld in DJ Magazine."

Muzikaal dieptepunt:

Armin: "Dooretterende vervlakking op de Nederlandse radio."

Aanstormend talent:

Armin: "Ik heb weinig tijd om naar nieuwe DJ's te luisteren wat ik erg jammer vind. Erg hangt momenteel wel een goeie hype om UK jongens als Steve "the thrillseekers" Helstrip, Andy Pulser en Lange."

Voldeed 2002 aan je verwachtingen?

Armin: "Waar het voor de meeste mensen in de muziekindustrie een rampjaar was, was het voor mij mijn beste jaar ooit. Ik had niet durven dromen dat het zo'n topjaar zou worden. Waar ik het aan verdiend heb weet ik niet, maar ik ben mijn fans erg dankbaar voor de steun die ik gehad heb. Dat is de basis geweest van al het succes. Met name door mijn directe contact met hen via mijn radioshow, weet ik wat er leeft. En daar probeer ik op in te spelen, zonder voorspelbaar te worden."


Wat moet er in 2003 beter?

Armin: "Nederland neemt dansmuziek nog steeds niet serieus. We hebben ook heel erg veel muziekstromingen voor ons kleine kikkerlandje, maar ik vind het soms wel eens jammer dat er alleen gekeken wordt naar verkoopcijfers zonder een visie te hebben op de toekomst. De kids van nu, zijn ons publiek van morgen. Ik zeg niet dat je ze moet opvoeden, maar je kunt ze wel kennis laten maken met andere muziek dan wat nu als hapklare brokken wordt voorgeschoteld. Nederland loopt internationaal gezien ver voorop als het gaat om dansmuziek, en wij hebben ook het meeste aantal festivals per inwoner. Toch zie je dit niet terug in muziek die men op de radio draait."

Toptien van 2002

in willekeurige volgorde:
1) Plastic Boy - Silverbath (Bonzai)
2) Conjure One feat. Sinead O connnor- tears from the moon (Hybrid remix) (Nettwerk)
3) Kansai - Roccoco (Platipus)
4) Armin - Sunburn (Armind)
5) Solar Factor - No Return (Bonzai/ Platipus: euro)
6) Viframa - Cristalle (Katana & DJ Precision remix) (Silver Premium)
7) Yahel - You Feel (Cyber)
8) Rapid Eye - circa Forever (ATCR)
9) Hydra - Affinity (Discover)
10) Armin van Buuren feat Ray Wilson - Yet Another Day (Armind)

Armin van Buuren

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws