Estroe: Techno is te groot geworden voor de Mazzo

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Off The Record & Static niet meer in de Mazzo


Audiovisuele kunst, new wave, eclectische dance-stijlen als dub, drum & bass en house; sinds de opening in 1980 heeft de Amsterdamse club Mazzo de nodige stromingen zien opbloeien. De laatste jaren heeft de nadruk vooral op techno gelegen. Daar gaat echter verandering in komen. Met een aangepaste programmering, van techno tot black music en alles wat daar tussen zit, slaat de club aan de Rozengracht een nieuwe richting in. Hierdoor zullen technoavonden als Off The Records en Static niet meer in de club gehouden worden en kunnen dj's als Steve Rachmad, Bart Skills, Carlijn en Estroe er hun zogenaamde techno-ei niet kwijt. Wij vroegen laatstgenoemde om een reactie.

Tekst: Iddo

L2P: Wat is de reden dat er geen technoavonden meer plaats vinden in de Mazzo?

Estroe: "Techno is te groot geworden voor een kleine club als de Mazzo. De concurrentie is niet meer bij te benen. Buitenlandse dj's zijn te duur en het is moeilijk om de programmering interessant te houden. Mazzo heeft daarom besloten te stoppen met house en techno en gaat over op 'zwarte' muzieksoorten als jazz, soul, hiphop."

L2P: Is Amsterdam nog wel een geschikte stad voor techno?

Estroe: "Hopelijk wel, ik neem aan dat er in Amsterdam net zoveel technoliefhebbers zijn als in de rest van Nederland. Nu moeten we nog een club of organisatie vinden die zowel geld, als hart voor de muziek heeft. En dat is een zeldzame combinatie, helaas."

L2P: Zouden de avonden elders in Nederland doorgang kunnen vinden?

Estroe: "Wat mij betreft wel, zo lang ik mijn muzikale ei kwijt kan, maakt het niet zoveel uit waar dat dan zou zijn."

L2P: Hoe is de laatste avond je bevallen?

Estroe: "Ik kijk er met gemende gevoelens op terug.
De avond op zich was erg leuk. Er waren veel bekenden en het was ontzettend druk. Bovendien hing er een goede sfeer. Aan de andere kant was het een nare avond omdat het echt de laatste keer was. Het was de afsluiting van een periode en het einde van een soort sociale functie die de Mazzo voor ons (residents) en onze vrienden vervulde. Mazzo was meer dan een club om te draaien. We waren allemaal erg betrokken, als een grote familie. Waar vind je dat ooit opnieuw?"

Mazzo
Interview Estroe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws