Las Palmas; the hottest club in town!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ouderwets uitgaan in Las Palmas

Op 31 augustus zal op de begane grond van pakhuis 'Las Palmas' de deuren worden geopend van een nieuwe danceclub. Het karakteristieke pand is, zonder de ruwheid van de ruimte en het pakhuisverleden weg te poetsen, omgetoverd tot een trendy danceclub. Las Palmas gaat terug naar de essentie van de muziek en het uitgaan. Naast de ruime danszaal met knalgele bar, felpaars podium, witte zitelementen en een uniek lichtontwerp is er een verhoogd en knus ingericht lounge-gedeelte achter de DJ. Wie zitten er achter dit fonkelnieuwe concept en wat zijn hun ideeen? Een gesprek met MAW-organisator en Las Palmas mede-initiator Willem over concurrentie in Rotterdam, de essentie van een goede clubavond en het motto van Las Palmas.

Initiatiefnemer Willem samen met Erick E

Tekst: Marcel
Foto's: Nash


L2P: Hoe ben je op het idee gekomen om in Las Palmas een clubavond neer te zetten?

Willem: Ik ben via Benny Rodrigues in contact gekomen met de eigenaren van Las Palmas. Vlak voor de zomer hadden zij gesprekken met diverse party-organisatoren om te kijken hoe de dance-avonden het beste ingevuld zouden kunnen worden. Na enkele prettige gesprekken, hebben we besloten om met elkaar in zee te gaan. Sinds die tijd is het hele team (Las Palmas, Beeldspraak en MAW) keihard aan het werk om er een groot succes van te maken.


L2P: Wat gaat er in de komende tijd met Las Palmas gebeuren? Wat heeft de club nog meer te bieden?

Willem: Naast de zaterdagavonden die door Las Palmas en MAW gedaan worden, kan de club op de overige dagen door externe organisaties en bedrijven worden gebruikt. We hebben inmiddels al gesprekken gevoerd met een aantal bekende organisaties die graag invulling willen geven aan de vrijdag, op een bijvoorbeeld maandelijkse basis. Erick E heeft in ieder geval in november zijn soloavond in Las Palmas. Verder zijn er wat plannen voor een wekelijkse rollerskateavond, waar Las Palmas met zijn ruime gladde vloer uitermate geschikt voor is. Rotterdam kent natuurlijk een erg grote 'skatescene', het zou dus erg leuk zijn als dat door zou gaan.

L2P: Wat wordt het motto van de clubavonden?

Willem: Las Palmas wil terug gaan naar de essentie van de muziek en het uitgaan. Hoe we dit concreet in gaan vullen, moet natuurlijk nog een beetje een verrassing blijven. De indeling van het pand maakt het mogelijk om diverse ruimtes te creeren. Naast de grote zaal met het unieke lichtplan is er het Las Palmas Café waar elke zaterdag een dj vijf uur lang de ruimte krijgt om "zijn ding te doen". Er is een chill-out-achtige ruimte met veel bankjes en achter de dj-booth is er een groot podium waar de bezoekers goed uitzicht hebben op de zaal en de dj. Dit alles moet bijdragen aan de perfecte avond uit!


L2P: Heeft Rotterdam, met een ruim aanbod aan clubs, behoefte aan een nieuw club?

Willem: In de ogen van MAW heeft elke grote stad altijd behoefte aan iets nieuws. Dat is ook 1 van de kenmerken van een grote stad, de immer optredende veranderingen. Zeker in een stad als Rotterdam dat continu bezig is met verbouwen en vernieuwen. Uiteraard moet het nieuwe aanbod wel goed zijn wil het een kans van slagen hebben. Vanwege de locatie wordt Las Palmas nu al vergeleken met Now & Wow, zonder dat we nog maar 1 zaterdag open zijn geweest. Ik kan vertellen dat slechts de buitenkant van het pand en de grote betonnen palen aan de binnenkant de twee overeenkomsten zijn met Now & Wow. Alle overige aspecten zullen totaal afwijken van wat er in de rest van de stad gebeurt.


L2P: Waarmee onderscheidt Las Palmas zich van de rest?

Willem: Allereerst door de locatie natuurlijk. De inrichting en, zoals gezegd, het lichtplan zijn voor Nederlandse begrippen echt uniek. Twee elementen die voor een groot deel bijdragen aan een geslaagde avond. Muzikaal is er een groot verschil met de andere clubs in Rotterdam, zeker Off Corso en Nighttown. Off Corso programmeert voor 99% tech-house en techno. Nighttown is onlangs begonnen met een hele nieuwe invulling van de zaterdag. Daar varieert het van disco tot drum 'n bass, iets heel anders dan wat wij gaan doen. Las Palmas heeft een groovy en funky programmering met een grote variatie aan dj's. Bovendien heeft Las Palmas als residents Edwin Bazen en Dwin, twee dj's die zich met gemak kunnen meten met de beste
dj's in Nederland.


L2P: In oktober draait Robert Owens. Welke andere (legendarische) dj's kunnen we de komende tijd verwachten?

Willem: Helaas, of misschien moet ik zeggen gelukkig, liggen de legendarische dj's niet voor het oprapen. Het kost nogal wat moeite om de echte toppers te boeken, zeker als onbekende club. We zijn dan ook erg blij dat Owens al in oktober bij ons komt draaien. Een andere dj die in oktober langskomt is Dimitri. Een legendarische dj uit ons eigen land! In november hebben we als eerste club in Nederland de Engelse Lottie, die onlangs de Dance Star voor Grootste Doorbraak heeft gewonnen en nu al genomineerd is voor de Muzik Award voor Beste DJ. Het spreekt voor zich dat ze erg trots is in het rijtje Carl Cox, Sasha en Fat Boy Slim genoemd te worden. Verder dit jaar o.a. ook nog Phats & Small, waar we natuurlijk ook heel blij mee zijn en Tom de Neef, Koenie, St. Dic en Karotte. De laatste is op het ogenblik de nummer 1 house dj in Duitsland. Volgend jaar ligt het in de bedoeling elke eerste zaterdag van de maand een buitenlandse dj uit te nodigen, in ieder geval komen dan Sister Bliss van Faithless en Kerri Chandler langs.

L2P: Ga je naast de wekelijkse clubavonden ook nog MAW-feesten organiseren (ook op andere locaties)?

Willem: MAW wil zeker onder eigen naam feesten blijven organiseren al mogen die natuurlijk niet gaan concurreren met de zaterdagen in Las Palmas. In september en november hebben we een evenement op vrijdag in de Thalia Lounge met Jef K en hoogstwaarschijnlijk Dimitri from Paris. Verder zijn we erg blij dat dj Rush op 3 november weer komt draaien in de basement van Nighttown. Zijn optreden afgelopen mei was toch wel een hoogtepunt voor MAW.


L2P: Wat wil je nog meer over Las Palmas kwijt?

Willem: Alleen dat wij op het moment keihard aan het werk zijn om de hooggespannen verwachtingen waar te gaan maken en dat we alle media nu reeds erg dankbaar zijn voor alle aandacht die ze schenken aan Las Palmas. Tot 31 augustus allemaal!

Love2Party mag namens Las Palmas een aantal vrijkaarten voor de opening op 31 augustus weggeven. Weet je het antwoord op de onderstaande vraag? Stuur dan een mailtje naar Las Palmas. Je krijgt uiterlijk 28 augustus bericht als je gewonnen hebt.

De vraag luidt: "Welke twee dj's worden de residents van Las Palmas?"

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws