Verse Geest Kickel

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Binnen 10 minuten werd het geld netjes teruggebracht! Ik dacht wauw en was zo trots op onze bezoekers!

Jammer, jammer, jammer, het zit er al weer op. Het Tunesseizoen is voorbij. De eerste zondag van de maand bracht ons standaard naar dat o zo gezellige Calypso. Een ding hebben ze sowieso voor elkaar gekregen, de zondag is helemaal terug als stapavond. Maar je, er is maar 1 Calypso Tunes! Zondag 2 Juni 2002, is de laatste en 'Golden Edition'. Het belooft weer een enorm spektakel te worden waarbij de titel de lading hopelijk gaat dekken: Euforie! Reden genoeg voor love2party om Verse Geest Kickel op te zoeken. Er werd terug geblikt op het afgelopen seizoen maar toch ook vooral vooruit gekeken.


Tekst: Chris

L2P: Hoe kijk je in het algemeen terug op het afgelopen seizoen?

Kickel: "Positief. Het was een heel ander seizoen, maar zeker zo leuk! Je leert in een eerste seizoen heel veel dingen die je in het tweede seizoen niet meer zullen overkomen. Aan de andere kant blijft zo'n eerste seizoen toch wel spannend. Natuurlijk veranderde er iets, de mensen werden iets anders, maar de specifieke Tunes-sfeer bleef. En die sfeer is waar het ons vooral om gaat. Het moet vooral gezellig zijn!"

L2P: Het is altijd moeilijk dingen met elkaar te vergelijken, maar laten we het toch proberen. Hoe zie je dit seizoen in vergelijking met the tunes van vorig jaar?

Kickel: "Een vergelijking trekken is inderdaad moeilijk. Persoonlijk vind ik beide seizoenen niet te vergelijken terwijl ze eigenlijk hetzelfde waren qua opzet. Creatief gezien had het tweede seizoen iets meer diepgang en was het professioneler qua organisatie. De bedoeling was om met dezelfde ingredienten een ander gerecht te maken. Dat is wel gelukt, de mensen die kwamen veranderden, net zoals de dj, maar de sfeer is altijd hetzelfde gebleven."De laatste en Golden editie, zondag 2 Juni!


L2P: Wat was het hoogtepunt van het Tunes-seizoen 2001-2002?

Kickel: "Het hoogtepunt was een voorval wat zich voordeed tijdens de gele Tunes. Ik verloor 500 gulden voor de deur naar de kleedkamer. Ik heb toen Ronald verzocht om dit even om te roepen in de grote zaal. Binnen 10 minuten werd het geld netjes door een bezoeker teruggebracht! Ik dacht wauw en was reuze trots op onze bezoekers! We hebben echt een geweldig publiek, zij zorgen ervoor dat de hele serie gezien kan worden als hoogtepunt"


L2P: Waar hoogtepunten zijn moeten ook dieptepunten zijn?

Kickel: "Het is niet echt een dieptepunt maar meer het missen van je doel. Wanneer iemand een toespraak houdt van ten favoure van de HIV-stichting en er zijn mensen die ons als Verse Geesten niet begrijpen, dan mis je een beetje je doel. We blijven dit soort dingen doen om mensen iets mee te geven op zo'n avond. Wanneer we iets goeds overbrengen op maar 1 persoon is het eigenlijk al een hoogtepunt!"

L2P: Vorig jaar was het afsluitende gouden feest een enorme succes met o.a. een optreden van Soulvation. Kun je al een tipje van de sluier oplichten over de gouden editie van dit jaar?

Kickel: "Liever niet. Ik denk dat we het gouden feest van vorig jaar niet kunnen vergelijken met dit jaar. Het optreden van Soulvation is, en nu spreek ik echt namens mezelf, niet te evenaren. Het is gewoon heel erg moeilijk om iets vergelijkbaars te vinden. Maar natuurlijk brengen we ook dit jaar wat extra's maar veel meer wil ik daar niet over kwijt, kom gewoon maar kijken!"

L2P: Volgende week zijn de laatste Tunes van dit seizoen en nu?

Kickel: "We houden eerst even een zomerstop wat betreft feesten. Dit alles ter voorbereiding van de sprookjes. Dit is een nieuw project waar we inmiddels al een tijd mee bezig zijn. Het vergt enorm veel tijd, energie en geld. We gaan dit project ook alleen maar doen wanneer we het kunnen realiseren zoals wij het willen! En dat dat betekend dat het echt iets heel spectaculairs en zeker iets nieuws gaat worden!"L2P: Gaan de Calypso Tunes weer verder? Of worden het wellicht de Tunes op een andere locatie?

Kickel: "Een zondagavond gaan we zeker weer doen. Waar, hoe, wat en wanneer houden we nog even voor ons. Voor de komende tijd dus even geen Verse geesten op de eerste zondag van de maand!"

L2P: Ronald Molendijk heeft de muzikale regie in handen. Dit is helemaal zijn ding en bepaalt ook mede het succes van de Tunes. Gaat dit zo blijven of komen er muzikaal ook nieuwe dingen uit de hoge hoed?

Kickel: "Ronald is een van de Verse geesten en zal op die manier natuurlijk altijd de algehele regie houden omdat hij daar binnen onze organisatie de persoon voor is. Wel hebben wij ieder onze voorkeur die Ronald ook meeneemt in de beslissing bij het boeken van de DJ's. Overigens hoort deze muzikale invulling wel bij het concept Calypso Tunes. Bij sprookjes zullen jullie hele andere namen tegen gaan komen omdat die beter passen binnen dat concept."

L2P: Wat kunnen we nog meer verwachten van Verse Geesten en krijgen Zoenen en Ballroom nog een vervolg?

Kickel: "Nee, die 2 hebben voorlopig geen vervolg. Zoenen heeft helaas een valse start gehad. Wellicht dat we het ooit op een andere manier en op een andere plaats gaan voortzetten. Ballroom, persoonlijk mijn favoriete avond, stopte doordat Nighttown de zaterdagavond programmering weer in eigen beheer nam. De nieuwe dingen zijn dus de sprookjes en wellicht een zondagavond. Maar de klapper moet dit jaar jaar het oud en nieuw feest worden! Vorig jaar was daar geen tijd meer voor maar dit jaar gaan we letterlijk in oktober al beginnen. Kortom, genoeg te doen!"L2P: Verse Geesten gaat door, blijft het drietal Ronald Molendijk, Kickel en Camiel ook in tact?

Kickel: "Zeker, er is zelfs iemand bijgekomen. Willem Kerklaan is degene die al onze decorstukken maakt en is nu ook 1 van de Verse geesten. Ik wil eigenlijk al de mensen die ons helpen Verse geesten noemen. Ik houd eigenlijk niet van dit onderscheid, we doen het met zijn allen!"

L2P: Hoe is het nu met Camiel? Hij slijt momenteel zijn dagen in 'The Bar' van Yorin. Gaat zijn missie, het opvoeden van de bezoekers van de rode bar, nog een beetje slagen?

Kickel: "Ja, Camiel is tijdelijk verplaatst naar de Meent. Of zijn missie slaagt weet ik niet. Je ziet dat Camiel duidelijk een totaal ander iemand is dan de rest. Het publiek in de bar is ook geen publiek dat naar Calypso komt. Dat maakt het denk ik zo moeilijk voor hem. Hij begeeft zich in een wereld waar hij zich normaliter niet in wil begeven. Persoonlijk vind ik het programma niets, maar zet me wel op alle mogelijke manieren voor hem in!"L2P: Wat verwacht je van de zomer van 2002 op party-gebied? Gaan we jou/jullie nog terug zien op parades, grote festivals of Mediterane eilanden?

Kickel: "De danceparade slaan we dit jaar over. We willen al ons geld in de sprookjes steken. De danceparade is zonder sponsor op dit moment gewoon niet haalbaar voor ons. Grote festivals houd ik persoonlijk niet zo veel meer van en als organistaie zijn we er ook niet te vinden. Voor mijn fullmoon-party verslag verwijs ik jullie naar een ander gedeelte van deze site. Helaas heb ik mijn portie Thailand dit jaar dus al gehad. Natuurlijk ga ik tijdens mijn Europese vakantie wel inspiratie op doen, maar vooralsnog geen Verse-geesten-zomer-plannen!"

L2P: Zijn er nog andere andere zaken die je van het hart moeten?

Kickel: "Ik wil heel graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken! Vooral ons publiek maar ook de mensen van Love2party voor jullie support en de leuke maandelijkse verslagen! En tot slot wil ik graag de groetjes aan mijn moeder doen!"


Verslag Full Moon Party Thailand

De site van Camiel!

Calypso Tunes 'The Golden Edition', v.v.k. donderdag 30 Mei vanaf 20:00 bij Calypos, be there!

Deze foto's hadden jullie nog tegoed, de Zilvere editie van dit jaar:


Het Love2party Calypso Tunes Archief:

Wit
Roze
Dierenprint
Rood
Geel

Het vorig seizoen 2000 - 2001:

Goud
Zilver
Rood
Paars
Oranje
Groen
Blauw

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws