5 vragen aan Evert-Jan Heijmans

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Evert-Jan Heijmans over zijn Advanced Party's

Om de zoveel tijd belichten wij een organisatorende schakel uit de dancescene. Met 5 kort en bondige vragen proberen wij deze persoonlijkheden aan jullie voor te stellen. Paradiso dance-boekster Maz Weston beet nog niet zo lang geleden de spits af. Deze keer is gekozen voor Evert-Jan Heijmans van Flite, Advanced Party's en Q Events. Hij heeft ambient-pionier dr Alex Patterson van de Orb naar Nederland gehaald, om op zijn aankomende editie van Advanced acte de presence te geven. Voor ons genoeg reden om hem in de schijnwerpers te zetten!

Tekst: Marcel


1) L2P: Wat is precies het verhaal achter de Advanced Party's en waarin onderscheiden deze feesten zich van de rest?

Evert-Jan: "Met Advanced brengen we verschillende stijlen van de meest vooruitstrevende elektronische muziek bij elkaar. Op dit moment levert dit een combinatie van Funky Breaks, House en Techno. We vinden het belangrijk om veelbelovende producers/ dj's, die (nog) geen 'household names' zijn, naar Nederland te halen. Zo hadden we voor de eerste keer in Amsterdam The Producers (Live) en DJ Q van Glasgow Underground. Ook dit jaar hebben we tijdens de Miami Music Conference een aantal mensen ontmoet waar we van onder de indruk zijn en op ons verlanglijstje staan voor de toekomst!"Evert-Jan, eerste van links

2) L2P: Wat kunnen we van het feest verwachten? (muzikaal en decoratief gezien) Wat kun je zelf over de line-up vertellen?

Evert-Jan: "De combinatie van breaks, house en techno komt 19 mei onder andere. van:
- The Orb's Dr Alex Paterson: Deze founding father van de ambient zal een set draaien van rave anthems en acid house uit de periode 1988-1992.
- Vince Watson (techno). Voor de eerste keer in Amsterdam maar verantwoordelijk voor vele topproducties op labels als Rotation (van Dave Angel en Jamie Anderson), Tronic (van Christian Smith) en Alola (van 16B).
- Soul of Man van het Engelse Breakbeat label Finger Lickin', waar ook Plumb dj's op produceren. Soul of Man's 'Kiss' bootleg van Prince wordt op dit moment grijsgedraaid door Sir Fat Boy Slim.
- Freak UK (house) is een underground club avond uit Manchester en wordt vertegenwoordigd door founding member Andy Freak en Steve Conry van ondermeer Siesta en Ten Lovers Music
Naast dit artiestenaanbod zal er veel aandacht aan het decor en licht worden besteed. We werken hiervoor met M. Moon, een van de beste op dit gebied in Nederland."

The Orb's Alex Patterson, binnenkort in de Melkweg tijdens Adanced Party!

3) L2P: Je hebt wederom voor de Melkweg gekozen, waarom?

Evert-Jan: "De eerste feesten waren in Club de Ville dat jammer genoeg gesloten werd. Ons laatste feest in Club de Ville was tijdens het Amsterdam Dance Event, waarna De Melkweg ons concept een plek kon geven in het 'dichtbefeeste' Amsterdam. De visie van de Melkweg sluit goed aan bij onze.

4) L2P: Je organiseert ook de Flite To... feesten (in het verleden Detroit en Chicago). Staan er nieuwe edities van Flite op de kalender?

Evert-Jan: "Jazeker! Er staan dit jaar 3 FLITE feesten gepland. Maar eerst staat Koninginnedag voor de deur. Met Q-events doe ik jaarlijks het Royal Open Air Event dat vroeger op de brug voor de RoXY gehouden werd. Dit jaar staan we op het Amstelveld met onder andere de Soul Providers, Jamie Anderson, Halo & Hipp-e, Nick Harris, Remy en Alvredo."

5) Wie is Evert Jan Heijmans en wat houdt hem, ook naast het clubleven, zoal bezig?

Evert-Jan: "Een muziekliefhebber pur sang. Opgegroeid met RoXY, Radioooo 100, Dimitri in de Richter etc. Naast het clubleven ben ik overigens werkzaam in de reclame- en marketingdesign."

Advanced Party
Archief: Maz Weston

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws