5 vragen aan Maz Weston

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Paradiso's finest Maz Weston over de Soho ConnectionDe negendertigjarige Maz Weston is dance-programmeur van de Amsterdamse poptempel Paradiso, mede oprichter van DJ-Fanclub, organisator van de Pinguin Club en niet te vergeten de Gouden Kabouter Awards. Aanstaande zondag vindt de tweede reunie van de befaamde Soho Connection plaats (Soho Easter Party), waarschijnlijk de allereerste housefeesten die ooit in Nederland zijn gegeven. Naast een uitleg waar deze Brits/Nederlandse connectie voor staat, stelden wij Maz Weston een vijftal vragen. Tevens geven wij kaarten weg voor dit spektakel!

Soho Connection
In augustus 1987 organiseerde Soho Connection, een groepje Britse dj's en kunstenaars, voor het eerst een feest op Nederlandse bodem, genaamd Mambo Mania. Uiteindelijke vestigde de Soho Connection zich in Amsterdam om meer feesten te geven. In de voorbereiding op een tweede weekend werd deze keer samengewerkt met de hottest club in Europa, de legendarische Shoom Club. DJ Danny Rampling herinnert nog steeds die ene avond in september 1988 in dat gigantisch pakhuis op de Surinamekade in Amsterdam en vertelt regelmatig in interviews over het met rook gevulde warehouse, waar hij achter in een vrachtwagon platen draaide op een wiebelige dj-tafel.Soho Easter Party

De Soho Connection, "disconnected" in 1990. De leden gingen ieder hun eigen muzikale weg. Johnson draaide deephouse en garage, Graham B. concentreerde zich op jazz-dance, en Paul Jay & Maz Weston vormden samen de Fun Club en Wild! Magazine. Begin 2001 vierden de leden van Soho Connection hun eerste reunie in meer dan tien jaar tijd. Het resultaat was een prettige samenwerking waarbij niemand 10 jaar wilde wachten tot de volgende reunie. Dit jaar is het reeds zover. Op 31 maart (Paaszondag) vindt in Paradiso het Soho Easter Party plaats. Een feest waarin de oude muziek uit de Soho-periode wederom een prominent rol krijgt. In de grote zaal draaien Groovemaster Johnson (Bubble Club) en Paul Jay (ex-Dance Valley) acid classics en vintage garage. In de kleine zaal treden Graham B (Jazz Bop) en Sisa'Mo (Londen) aan met rare grooves en jazzy beats. Op de tussenverdieping, het balkon en in de hal brengt Spacecake de sfeer van een old-style chillout terug.

1) L2P: Wat is precies het verhaal achter de Soho Connection?
Maz: "wij zijn 1 van de eerste feestorganisaties in Nederland op dance-gebied, zeker de organisators van de eerste Warehouse Acid party (3 sept '88)!"Paradiso

2) L2P: Wat kunnen we van het feest verwachten? (muzikaal en decoratief gezien)
Maz: "Een beetje een reunie sfeer. Paul Jay en Groovemaster Johnson draaien oude acid classics & vintage garage in de grote zaal. Graham en Sisa'Mo draaien de meer funky beats boven. Qua decor kun je veel smileys en uiteraard vloeistofprojecties verwachten!"

3) L2P: Jullie feesten vinden altijd in de Paradiso plaats. In hoeverre onderscheidt Paradiso zich van de andere Nederlandse poppodia?
Maz: "Soho Connection feesten vonden vroeger overal plaats, niet alleen in Paradiso, maar sinds onze reunie vorig jaar (die was weer heel prettig om te doen), hebben we toch besloten om een keer per jaar iets hier te organiseren. En waarom Paradiso? Het is en blijft de poptempel van Nederland!"


4) L2P: Wat betekent Dj Fanclub steun en toeverlaat Jack Undercover voor je?
Maz: "Jack is een van de originele Soho bezoekers en helpt mee dit jaar met de publiciteit (veel spammen dus!) En wij organiseren samen alle DJ Fanclub onzin, Gouden Kabouters & Pinguin Club. Ik zou natuurlijk een hele lijst kunnen maken met wat hij voor mij persoonlijk betekent, maar dat houd ik voor mezelf."

5) L2P: Wie is Maz Weston en wat houdt haar, ook naast het clubleven, zoal bezig?
Maz: "Is er iets naast het clubleven? Nee, even serieus, ik ben 1 van de dance-programmeurs in Paradiso en houd me bezig met het samenstellen van onder andere veel multi-discipline programma's (film/dans/theater), Rocket Cinema, Kids Go Paradiso, Stroboscopic en TV2000. En in mijn vrije tijd houd ik me bezig met Jigsaw puzzelen, joulen, kaas eten, bijkomen van het weekend en de voorbereiding van een volgende. Flyers maken, decors in elkaar frutselen en praten met planten..."

Vertel Love2Party jou ultieme houseclassic en win twee kaarten voor deze reunie! Stuur je favoriete tune met vermelding van je naam en volledige adresgegevens naar Sander en wellischt sta jij zondag met een 'big smile' in de Paradiso!

Tekst: Marcel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws