On tour met Benny Rodrigues

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ongelooflijk, wat een applaus. En dat voor maar een uurtje draaien? Geweldig!


Dit waren de eerste woorden van de 19-jarige Benny Rodrigues na zijn optreden op de Mainstage van Innercity. Vooraf vond hij het optreden nog niet zo bijzonder. Maar na afloop was er de ontlading van het optreden voor zo'n grote enthousiaste menigte. Innercity, een van de mega-evenementen van de Nederlandse Dance-fabriek ID&T. Met een bezoekers aantal van 35.000+ en zeer strakke regie is het voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Op dit feest stond het DJ-talent Benny Rodrigues geboekt op de Mainstage samen met internationale toppers als Mauro Picotto en Sven Vath. Vanwege het vroege tijdstip, hij mocht draaien tussen 21:00 en 22:00 uur, was de impact van het feest hem vooraf nog niet geheel duidelijk. ''Ik heb deze week wel vijf interviews gedaan. Het ene na het andere radiostation belde om te weten hoe ik me voelde en hoe ik aankeek tegen mijn Mainstage-optreden. Ik vind het erg leuk en ook wel een beetje een eer maar het is maar een uurtje!'' Voor love2party is dit optreden bijzonder genoeg om een avond met de Rotterdammer op stap te gaan om deze mijlpaal in zijn prille carriere van dichtbij mee te kunnen maken.

18:30 Rotterdam Zuid

Het begin van een lange en hectische avond. Naast het optreden op Innercity en later in Nighttown staat er ook nog een bezoek aan een radiostation op het programma. Deze hebben hem gevraagd, in het kader van 'Nederland lijstjes land', om zijn drie favoriete tracks van het afgelopen jaar aan elkaar te mixen. Dit had eigenlijk al zaterdagmiddag moeten gebeuren maar door verschillende oorzaken is het er bij ingeschoten. Dit moet dus nog snel gebeuren voor het vertrek naar Amsterdam. Plaatjes mixen, CD branden, veel telefoontjes tussendoor en ook nog alle spullen bij elkaar rapen. Het is niet het begin van de avond zoals hij het zich heeft voorgesteld. ''Ik heb het zo druk gehad de afgelopen dagen, dat ik nog geen moment de tijd heb gehad om ook maar een beetje zenuwachtig te worden. Eindelijk is het vanavond zover en nu moet alles nog even snel, snel. Maar goed, de CD doet het. Op naar de Rai!''


Een hectisch begin van de avond

20:00 Snelweg Rotterdam - Amsterdam

Met zijn vijven in een auto gepropt en met een kofferbak vol platen op weg naar de hoofdstad. Eindelijk even rust en tijd voor een gesprekje. Maar rust is hem niet gegund vanavond. De telefoon blijft rinkelen. Veel vrienden en collega's willen hem succes wensen. Langzaam komt het besef dat het iets meer impact heeft dan een avondje Now & Wow. Deze club is momenteel thuisbasis en vaste werkplek voor Benny Rodrigues. "Gisterenavond zijn we nog even langs gewipt bij Tiesto-Solo. Wat een mensen, ik heb het nog nooit zo druk gezien in Now & Wow. Platen die in mijn set de hoogtepunten vormen en het dak er af moeten doen gaan, zijn voor Tiesto de opbouwplaten. Elke plaat die Thijs opzet doet de zaal compleet gek worden. Ik denk dat ik ook maar Trance ga draaien", zegt Benny lachend.
Besloten wordt dat het afgeven van de CD in Hilversum echt niet meer gaat lukken. Het is druk en we missen een afslag. Bovendien is het erg slecht weer. De beloofde kerstsneeuw komt nu in een grote hoeveelheid naar beneden. De heren van 'VanDiepen's Dance Departement' hebben begrip voor de situatie en er kan wel wat geschoven worden in het schema. Eerst dus het optreden in de Rai en vervolgens een ritje Hilversum.


Veel collega's wensen hem succes met zijn Mainstage-optreden

20:45 Rai Amsterdam

ID&T laat niets aan het toeval over. Alles is tot in de puntjes geregeld. Iedereen wordt bij binnenkomst gecheckt. Zo ook de DJ's en VIPS. Iedereen wordt gefouilleerd en zelfs de platenkoffers moeten even open. Er volgt een lange tocht langs de vele hallen. Overal hangen bordjes die de weg moeten wijzen langs de verschillende hallen en stromingen. Dit blijkt geen overbodige luxe te zijn want het feest is wederom groter geworden. Het is een aparte ervaring om in stilte de Mainstage hal te doorkruisen. Slechts een paar personeelsleden en wat beveiligingsbeambten bevolken de zaal waar straks meer dan 10000 mensen gaan genieten van o.a. X-press 2 en Marco V. Een gevoel van stilte voor de storm. Benny Rodrigues wordt welkom geheten door de stagemanager en mag om stipt 21:00 zijn eerste plaat opzetten. Alle ingredienten zijn nu aanwezig voor weer een geslaagd evenement van Stutterheim en Co. Nu de zaal nog leeg is, oogt hij helemaal gigantisch. De aankleding is fantastisch en helemaal af. Benny kijkt tevreden de zaal in en begint aan zijn uurtje Innercity. Na het openen van de deuren staat de zaal al snel half vol. Met zijn energieke platen maar vooral energieke uitstraling krijgt hij de zaal mee. Het zinderende applaus is niet voor niets. Men vond het leuk. Eindelijk is Innercity begonnen en men heeft er zin in. Het was wel degelijk kort maar vooral ook krachtig. Een tevreden jongeman geeft om tien uur het roer over aan de minder tevreden ogende heren van X-press 2. Na Impulz en Dance-Valley is ook dit optreden op een mega-evenement geslaagd. Wat is de volgende stap?


Net op tijd in de Rai...

23:00 Studio Radio 538, Hilversum

Geen tijd om lang na te genieten van het Mainstage-optreden. Het werk roept. Wanneer je door een nationaal radiostation wordt gevraagd, als 1 van de grote Nederlandse DJ's, je top 3 in te leveren moet je daar natuurlijk aan voldoen. En dus togen wij in de richting van Hilversum om de CD af te geven. In de studio is het gezellig druk en wordt er druk gebabbeld over Innercity. Wessel van Diepen heeft voor zijn programma Dance-Departement 25 top-DJ's gevraagd hun top 3 in te leveren. In de studio zijn veel collega DJ's aanwezig onder wie Jean, Ton TB, Roog en Laidback Luke. De drie favoriete tracks van Rodrigues worden doorgenomen met DJ Jean en vervolgens wordt de CD gedraaid.

De drie toppers van Benny Rodrigues:
* Coco da Silva - At Night (Kismet)
* Paxi - Schneer Trum (Richie Hawtin Remix) (+8)
* DJ Sneak - Wikidy Sounds (Magnetic)


De mooie kanten van het vak!

Voordat we afzakken naar Rotterdam is er nog tijd genoeg om een rondje Innercity te maken. Dit plan valt helaas in duigen door de aanhoudende sneeuw maar vooral ook door een lange file voor de Rai. Daar de platenkoffers nog in de Rai staan, moet de reis echter wel worden voortgezet. De parkeerplek is inmiddels ook vergeven en de tijd tikt verder. Op het feest zelf is er inmiddels geen doorkomen meer aan. Gelukkig geldt er een eenrichtingsverkeer op Innercity. We kunnen nog enigszins normaal door de massa fluorescerend geklede mensen heen lopen. Om twee uur rijden we dan eindelijk richting Rotterdam. "Het is maar weer eens bevestigd vanavond. Grote feesten zijn voor een DJ 100 % werk. Je komt vlak voor je optreden aan. Je draait je platen en moet zorgen dat je direct weer weg gaat. Alles rondom zo'n groot feest kost zoveel tijd dat er geen tijd overblijft voor bijvoorbeeld een bezoek aan een ander DJ, helaas!"

03:15 Nighttown Rotterdam

Veel te laat en moe van de langzame rit over de besneeuwde snelwegen komen we aan bij Nighttown. Hier staat de laatste editie van Ballroom op het programma. Het initiatief van Ronald Molendijk's Verse Geesten wordt helaas van de kalender geschrapt. Een nieuwe programmering en tegenvallende bezoekersaantallen heeft doen besluiten dat de editie van 29 December de laatste is. Rodrigues mag DJ Marty aflossen die samen met Ronald Molendijk de tijd heeft opgevuld. Het enthousiasme lijkt even ver te zoeken en Rodrigues begint aan een voor zijn doen erg harde set. Vanaf plaat 1 gaat de beuk erin en worstelt hij zich naar het einde van Ballroom


Anti-climax op laatste Ballroom

Eigenlijk staat er ook nog een Innercity afterparty op het programma. Rodrigues is er niet rouwig omdat dit feest in de Powerzone gecanceled is. Hij zoekt liever zijn bed op dan nogmaals naar Amsterdam te gaan. "Morgen moet ik Josh Wink van het vliegveld halen en worden het weer een paar drukke dagen. Ik moet Oud & Nieuw samen draaien met mijn held Josh Wink in Now & Wow. En vervolgens moet ik ook nog draaien van zes tot tien s'ochtends in Cafe D'Anvers.''Benny is erg blij met de komst van Josh Wink naar Now & Wow."Ik heb drie grote voorbeelden waar ik een keer mee wil draaien. Op de releaseparty (17 Nov jl. releaseparty Now & Wow CD, red.) is het gelukt om, op mijn verzoek, DJ Sneak naar Rotterdam te halen. Daar was ik erg blij mee, maar helaas was ik die avond ziek. Mijn tweede held is Derrick May die toevalligerwijs in maart of april op Awakenings komt draaien ook in Now & Wow. En de derde is Josh Wink. Met deze man heb ik een heel bijzonder verhaal meegemaakt. Ik kwam hem jaren geleden op de Kruiskade voor Nighttown tegen. Ik was nog maar een jaar of 15 en had Josh Wink net gezien bij zijn optreden op de FFWD afterparty in Nighttown. Ik bedankte hem voor de leuke avond en ging naar huis. Een jaar geleden kwam ik hem weer tegen bij een optreden. Hij keek me aan en herkende mij nog van die paar seconden op straat. Dat was drie jaar geleden! Vervolgens hebben we veel gemaild. Het was dan ook niet zo'n moeilijke opgave om hem naar Nederland te halen met Oud en Nieuw"

Het leven van een DJ is hectisch en gaat snel. Van stad naar stad en van feest naar feest. Er is weinig tijd om van het succes te genieten. Maar 1 ding pakken ze deze jonge DJ niet meer af en dat is de kick van een applaus van 10.000 mensen!

Tekst Chris
Foto's Jos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws