Zo maak jij de acht lekkerste zomerse cocktails!

Peter Güldenpfennig | 10 april 2019
lifestyle

Creër een zomers tintje in je eigen huis! Gebruik één van deze acht zomerse cocktailrecepten om jou en je vrienden op te warmen voor een avond stappen. Natuurlijk kun je deze recepten ook bewaren voor een zomers tuinfeest of barbecue. Een cocktailshaker in huis halen is niet nodig, een blender werkt net zo goed.

Klassiekers
Om vast te houden aan het vertrouwde, beginnen we met de vier heerlijke klassiekers Sex on the Beach, Piña Colada, Tequila Sunrise en Strawberry Daiquiri. Zorg dat je een grote hoeveelheid ijsblokjes in de vriezer hebt liggen. Maak gebruik van een rietje, parasolletje en een stukje fruit voor de finishing touch.

Sex on the beach

sex_on_the_beachIngrediënten:
30 ml wodka
30 ml peach tree
jus d’orange
cranberrysap
grapefruitsap

Pak een groot cocktailglas en doe daar 3 ijsklontjes in. Giet de wodka en peach tree in het glas. Vul daarna het glas aan met 1/3 jus d'orange, 1/3 grapefruitsap en 1/3 cranberrysap.

Piña Colada

pina-coladaIngrediënten:
30 ml Bacardi wit
20 ml Malibu
60 ml ananassap of stukken ananas
40 ml kokosroom of verse kokosmelk

Meng alle ingrediënten en wat ijsblokjes in een blender. Zorg dat, indien je verse ananas gebruikt hebt, dit goed fijngemalen is. Giet het mengsel in een glas of, om een echt zomers gevoel te ervaren, in een halve kokosnoot.

Tequila Sunrise

Tequila_sunriseIngrediënten:
40 ml tequila
Jus d’orange
Grendanine
IJsblokjes

Pak een longdrinkglas, doe daar 3 ijsblokjes in en giet de tequila en jus ‘d orange er bij. Roer dit geheel goed door elkaar. Giet een klein scheutje grenadine midden in het glas, waardoor de grenadine naar de bodem zakt. Hierdoor krijg je een mooi kleureffect.

Strawberry Daiquiri

Strawberry_DaquiriIngrediënten:
30 ml Barcadi wit
30 ml limoensap
4 aardbeien
1 eetlepel poedersuiker

Meng alle ingrediënten en wat ijsblokjes in een blender. Doe 1 ijsblokje en een halve aardbei in een glas en giet het mengsel er overheen.

Andere verrassende cocktails
Misschien voor velen iets minder bekend, maar zeker niet minder lekker. De vier recepten van Amaretto Sunrise Crush, Kir Royale, Purple Rain en Paradise Cocktail vind je hier onder. Zorg ook voor deze cocktails dat je een grote hoeveelheid ijsblokjes in de vriezer hebt liggen. En maak gebruik van een rietje, parasolletje en een stukje fruit voor de finishing touch.

Amaretto Sunrise Crush

Amaretto_sunrise_crushIngrediënten:
40 ml Amaretto
120 ml jus ‘d orange
20 ml grenadine
10 ml citroensap

Meng alle ingrediënten en wat ijsblokjes een paar seconden (!) in een blender. Doe 1 ijsblokje in een cocktailglas en giet het mengsel er bij.

Kir Royale

Kir_royaleIngrediënten:
Champagne
Crème de cassis

Schenk een klein beetje crème de cassis in het glas. Doe er daarna voorzichtig champagne bij. Mousserende witte wijn is een goedkope alternatief. Zorg daarnaast dat beide dranken goed koud zijn.

Purple Rain

purple_rainIngrediënten:
1 flesje Flügel
20 ml Blue Curaçao
7-up
Rode grenadine

Doe 3 ijsblokjes in een longdrinkglas en schenk de Flügel en Blue Curaçao erbij. Vul het daarna aan met 7-up. Giet een klein beetje grenadine erbij voor een nog paarsere kleur.

Paradise Cocktail

paradise_cocktailIngrediënten:
20 ml gin
20 ml apricot brandy
20 ml jus d’orange

Meng alle ingrediënten en wat ijsblokjes een paar seconden (!) in een blender. Doe 1 ijsklontje in een cocktailglas en giet je drankje er overheen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws