B&O PLAY: goud voor je oren!

Peter Güldenpfennig | 6 mei 2013
lifestyle


Wie denkt dat het Zweedse Bang & Olufsen enkel 'Audio-design voor bejaarden' maakt heeft het goed mis. Want al ruim een jaar werkt het bedrijf aan het hipper maken van het eigen merk, en dat lukt goed. Heel goed.

B&O PLAY is de naam van het merk wat jongeren moet aanspreken en gebouwd is voor een 'life on the move', aldus B&O zelf. We hebben de nieuwe in-ears en nieuwe headphones gechecked en zijn onder de indruk.

H3

h3De H3 in-ears zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium met een hoge zuiverheidsgraad. Dat zijn moeilijke woorden voor een sterk doch lichtgewicht design met een extreem goed geluid. Wat onmiddellijk opviel is dat het setje doppen een lekkere made-to-fit pasvorm hebben, en dus ook goed in je oren blijven zitten als je gaat hardlopen. Nog belangrijker is de kwaliteit van het geluid en die is meer dan prima. Luisteren naar muziek met de H3 betekent een helder geluid waarbij geen enkele frequentie de boventoon voert. Het mooie design is daarbij meegenomen, en eigenlijk ook een kenmerk van alles wat Bang & Olufsen maakt. Het design is bedacht door de Deense industrieel ontwerper Jakob Wagner. Ook hem hebben we horen spreken. Hij heeft het ontwerp voorzien van functionaliteit die recht doet aan de inwendige techniek en dat is aan alles te merken.

De H3 in-ears zijn vanaf augustus te verkrijgen voor een bedrag van 249 euro.

H6

h6De H6 headphones zijn, net als de H3 in-ears, gemaakt van geanodiseerd aluminium met een hoge zuiverheidsgraad. Ook hier zorgt het weer voor B&O-degelijkheid: het voelt licht op het hoofd maar produceert een goed geluid. Zodra je de headphones op je hoofd zet valt omgevingsgeluid naar de achtergrond. We zeggen expres 'achtergrond', want hoewel je je amper wat hoort van wat er om je heem gebeurt ben je niet onmiddellijk doof, zoals bij sommige andere headphones wel het geval is. Het geluid is werkelijk fantastisch. We kunnen gerust zeggen dat de headphones behoren tot het beste wat we kennen.

Het design, ook van Jakob Wagner, is zo gemaakt dat wanneer je je headphones niet op je hoofd draagt, je ze kunt draaien en op je schouders kun laten rusten. Ieder deel van de headphones heeft een functie, dus ballast in de naam van design is er niet. Dit maakt de H6 een minimalistisch vormgegeven maar krachtige uitziende headphone, die al net zo stevig in elkaar steekt als de kwaliteit van het geluid wat het apparaat voortbrengt.

Leuke feature is dat je de headphone zowel aan de linkerkant als de rechterkant kunt aansluiten. De aansluitpoort die je dan overhoudt kun je gebruiken om een daisy chain aan te leggen van gekoppelde headphones die naar een enkele geluidsbron luisteren.

De H6 is vanaf augustus verkrijgbaar voor 399 euro.

Zowel de H3 als de H6 zijn te verkrijgen bij Bang & Olufsen showrooms, speciaal geselecteerde warenhuizen en Apple-stores.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws