Review: Bowers & Wilkins P7

Roy van de Zand | 25 november 2013
lifestyle


'Een koptelefoon van 400 euro, die is vast bedoeld voor thuisgebruik.' Dat was onze eerste reactie toen we de P7 in onze handen gedrukt kregen. Hoewel de B&W zeker tot zijn recht komt wanneer je hem op je hifi-set aansluit, voelt de P7 zich onderweg minstens net zo op zijn plek. Eigenlijk heeft de koptelefoon een beetje een gespleten persoonlijkheid en dat bedoelen we in dit geval positief.

Design

Maar laten we beginnen met het design, dat is typisch Bowers & Wilkins, maar oogt net weer even chiquer en fraaier dan de P5 en de P3. Mooi zijn de leren pads die fraai aansluiten op de al even netjes met leer beklede schelpen. Aan de achterkant een ovaal stuk geborsteld aluminium met daarin de naam van de fabrikant gefreesd. De manier waarop de schelpen aan de draagband zitten mag een waar kunstwerkje genoemd worden. Terwijl we eerst dachten dat de P7 zonder verwisselbaar snoer kwam, blijkt dat de fabrikant dit gewoon heel mooi heeft weggewerkt. De pads worden door magneten op hun plek gehouden en onder de linker schelp gaat een slim kliksysteem schuil. Er worden zelfs twee kabels meegeleverd: een standaardkabel van 1,2 meter lang en een even lange kabel met microfoon en bediening voor je iDevice. Ook de meegeleverde (en wel erg vrouwelijke) opbergtas en de manier waarop de P7 zich laat opvouwen laten over de mobiele inzetbaarheid van de koptelefoon geen twijfel bestaan.

_EDK2919

Comfort

Het draagcomfort is prima. Wel is de oordruk wat aan de hoge kant, dit ga je wel voelen als je de P7 langere tijd op hebt. B&W heeft gekozen voor een gesloten constructie met pads die je oren volledig omsluiten en daardoor geen geluid lekken maar ook amper omgevingsgeluiden doorlaten. Ideaal wanneer je vaak in het OV zit en net als ondergetekende een aantal 'guilty pleasures' hebt waarvan je je medereizigers liever niet op de hoogte brengt. Daarnaast hoef je niet naar hun oeverloze gelul mee te luisteren maar kun je van je eigen muziek genieten. Daarentegen is actief aan het verkeer deelnemen met deze koptelefoon op niet zo verstandig, je hebt geen idee wat er achter je gebeurt.

_EDK2917

Geluid

Dan het geluid zelf, als je 400 euro voor een koptelefoon wil neertellen stel je daar waarschijnlijk hoge eisen aan. Bowers & Wilkins stelt niet teleur en hebben de P7 een heerlijke sound meegegeven. Door de gesloten constructie klinken bassen wellicht iets geprononceerder dan ze door de artiest bedoeld zijn, maar het verschil is subtiel en het maakt het geluid lekker dynamisch. Van zachte hoge tonen tot dikke drops, de P7 kan er uitstekend mee overweg en trakteert je steeds weer op een volle en levendige sound. Gebruik je de P7 in combinatie met je smartphone of tablet, zorg dan voor tracks met niet te veel compressie, met standaard 128 kb/s-mp3'tjes doe je jezelf tekort.

_EDK2913

Conclusie

Bowers & Wilkins maken hun naam waar en leveren met de P7 een topproduct. Niet alleen zijn uiterlijk en afwerking dik in orde, ook over de sound zijn we enthousiast. Van wat voor soort muziek je ook houdt, dit is echt een cadeautje voor je oren. De prijs is fors en hoewel je er flink wat voor terug krijgt, kunnen we ons voorstellen dat niet iedereen zonder blikken of blozen vierhonderd euro voor een koptelefoon neertelt. Dat is dan ook ons grootste commentaar op de B&W P7, want als je het geld kan missen koop je zeker een hoofdtelefoon waar je veel plezier van gaat hebben.

Specificaties

Type: over oor, gesloten
Drivers:
40mm
Impedantie:
22 ohm
Frequentiebereik:
10 Hz tot 20 kHz
Kabel:
1,2 meter, vervangbaar
Accessoires:
extra kabel met microfoon en bediening voor iDivices, draagtas, 3,5mm>63,mm-adapter
Prijs:
€ 399,99 Info: www.bowers-wilkins.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws