LG en Samsung bouwen kromme bazentelevisies van 105-inch

Jonas van der Meiren | 19 december 2013
lifestyle


We weten niet hoe het bij jullie zit, maar wij houden wel van groot (en krom). De nieuwste creaties van LG en Samsung zijn misschien niet de allergrootste tv ooit (verre van zelfs), maar hebben wel een gekromd, imax-achtig lcd-display met een hoge resolutie. En dat zagen we nog niet eerder op een formaat van 105 inch.

Een probleem bij veel van dit soort monster-tv's in het verleden is de brakke beeldkwaliteit. Je moest wel erg ver van het scherm zitten om je niet te storen aan het blokkerige beeld. Dat moet bij deze tv niet echt een probleem zijn; de resolutie is met 5120 x 2160 lekker hoog. En een filmpje kijken moet dankzij de 21:9-ultrabreedbeeldverhouding niet echt een straf zijn.

Hollen naar de dichtstbijzijnde elektronicaboer dan maar? Nog even geduld, de Zuid-Koreanen van zowel LG als Samsung tonen de beeldreuzen pas volgende maand pas definitief aan de wereld. En we geven toe: het zullen geen van beide goedkope tv'tjes zijn voor op de slaapkamer, maar iets zegt ons dat de uiteindelijke prijs toch wel mee zal vallen. De tv maakt namelijk geen gebruik van oled, en dat is wat vaak bij dit soort toestellen de prijs enorm opdrijft.

Overigens is het niet de eerste grote televisie met een gekromde beeldbuis: ze kwamen al eerder met een 77-inch 4K oled-tv op de proppen.

Samsung curved UHDTV

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws