Jabra Solemate Max: stof- en waterdichte boombox propvol extra's

Jonas van der Meiren | 5 maart 2014
lifestyle


Het klinkt bijna te bruut om waar te zijn: een speaker die je overal mee naartoe sjouwt, tegen een stootje kan, met een hippe app komt en die je ook nog eens overal op kunt aansluiten. Toch is de Jabra Solemate Max precies dat.

Met de Solemate Max kun je net zo gemakkelijk uitwaaiende bejaarden de schrik aanjagen op het strand als de buren een standje geven wanneer ze dat verdienen. De boombox pompt namelijk op flink volume je favoriete tracks de wereld in en doet dat vakkundig, volgens de Dolby-kwaliteitsnorm. Natuurlijk zet je 'em ook zo op je vensterbank, maar het is zonde geen gebruik te maken van de zand- en waterdichte behuizing. Naar buiten ermee dus!

Een van de geintjes van de Solemate Max is dat je het kreng overal op aansluit. Je koppelt het namelijk draadloos via Bluetooth of NFC, en bedraad via micro-usb of een good old 3,5mm-jackplugje. Muziek, video’s of andere audiosignalen worden vervolgens met een hoge geluidskwaliteit weergegeven dankzij twee tweeters, twee woofers en een custom-designed bass-slave.

Jabra Solemate Max

Meer dan een boombox

Leuk, zul je denken, maar boomboxen zijn er meer. Toch gaat de Solemate Max verder dan wat je gewend bent. Via knoppen aan de bovenkant van de Solemate Max kun je rechtstreeks de muziekweergave bedienen. Het volume kun je bijstellen en ook kun je tussen tracks wisselen. Dit kan uiteraard ook draadloos, via het aangesloten apparaat. Koppel je de Solemate Max aan je mobiel, dan kun je handsfree bellen. Word je gebeld, dan stopt de muziek automatisch. Ben je klaar met lullen, dan speelt de muziek verder. Je mobieltje bedien je ook via het ding: met een speciale knop kun je gesprekken aannemen en beëindigen, een telefoonnummer kiezen of een gesprek wegdrukken.

Sociale Jukebox

We zijn er nog niet. Jabra levert de Solemate Max met de Jabra Sound App 2.0. En daarmee kun je leuke dingen doen. Zo kun je bijvoorbeeld een playlist maken voor een feestje en die delen met je gasten via e-mail of social media. De
ontvangers van zo’n afspeellijst kiezen hun favoriete nummers en kunnen de plaatsing van hun favorieten realtime volgen. Verder kun je met een grafische equalizer het geluidsbeeld finetunen. De Dolby Sound Expander moet zorgen voor een breder stereobeeld. De Jabra Sound App 2.0 is beschikbaar voor apparaten met Android en iOS.

De Solemate Max ligt in de winkels voor een adviesprijs van 399 euro.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws