Festivaltrends 2014

Nikki Veerbeek | 21 april 2014
lifestyle


Dansen met het gras tussen je tenen, terwijl je lievelingsact uit de speakers klinkt, de zon op je huid voelt branden en een ijskoud biertje wegwerkt. Met de comeback van het festivalseizoen afgelopen weekend maakten onze harten een klein sprongetje. Het Californische Coachella was één van de festivals die de spits afbeet en daar wordt elk jaar de toon gezet. Niet qua muziek (welnee), maar op het gebied van fashion. Met ons overzicht van de festivaltrends van 2014 hoef jij geen modderfiguur te slaan.

crop_floralLess is more

Het wordt bidden dat de weergoden dit seizoen een beetje lief zijn, want welbeschouwd is huidbedekking passé. Bloot, bloter, blootst luidt het devies. Trek die ultrakorte shorts, behatops en crop tops uit de kast en show that booty. Vooral de crop top is een hit. Is het daar toch net te koud voor kom je er nog wel mee weg om hem combineren met een high waisted jeans.

Prints everywhere

Prints waren de afgelopen jaren al niet uit het straatbeeld weg te denken. Deze zomer gaat het allemaal nog een stapje verder. Een matchende printtop- en bottom bijvoorbeeld, maar je kunt ook helemaal op de mix ´n matchtour gaan en twee verschillende prints met elkaar laten clashen. Waar je sowieso hoge ogen mee gooit is de bloemenprint.

sieradenhaar

Leeg je sieradenkist

Voor sieraden geldt het tegenovergestelde, er wordt waarschijnlijk niet eens raar opgekeken als jij je gehele collectie om je hals, polsen en vingers hebt gedaan. More is more! Zeg je festivaloutfits, dan zeg je bohemian style, dus zoek het een beetje in die hoek. Sieraden in het haar doen het ook heel erg leuk. 

Sunnies en heads

Het aantal mensen wat zich op festivals achter een zonnebril verschuilt is altijd zo groot dat het ons niet zou verbazen dat je zonder sunnies toegang tot het festivalterrein wordt ontzegd. Ook als man vereist dit aandacht! De cateye wordt hot, maar de Ray-Ban lijkt tegen alle trends bestand. Meet jezelf - vrouwen én mannen - om het af te maken een hip hoedje aan.

(foto´s van ASOS)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws