Denon Envaya: een boombox on the go

Peter Güldenpfennig | 16 juli 2014
lifestyle


Het lijkt een trend: portable speakersystemen die je draadloos verbindt met je smartphone. In Clublife Magazine 2.2014 bespraken we al de Samsung SB 330 portable speaker. En net als die bluetooth speaker is de Denon Envaya, ook een bluetoothspeaker flink aan het gewicht. Niet zo zwaar dat deze niet portable is, maar zwaarder dan je met dit formaat verwacht. Toch is dat enkel een eerste indruk die al snel niet ter zake doet als je naar je muziek luistert. Iets waar een speaker voor bedoelt is, nietwaar?

De speaker is langwerpig vormgegeven met ronde hoeken. Daardoor lijkt de Envaya wel op een een old school boombox, helemaal wanneer je de cover verwijdert. Het mooie is dat de speaker ook zo klinkt. Wij waanden ons in ieder geval een echte Radio Raheem, hoewel bij ons niet Public Enemy maar Mell Tierra's 'Boomerang' uit de speakers knalde.

Portable

De Envaya is portable, en daarom voorzien van alle gemakken om snel en probleemloos verbinding te maken met een media-apparaat. Dit doe je middels bluetooth, waarbij je ook een verbinding kan maken via de aanwezige nfc-chip. Hierna start je simpelweg de muziek op je media-apparaat en leg of zet je de speaker neer.

Denon EnvayaDat tweede, het neerzetten dus, die je door achterop een klepje uit te klappen. Daar zijn we wat minder tevreden over, want de constructie voelt stevig, maar niet stevig genoeg om echt tegen een stootje te kunnen. Daarbij is er ook het probleem van zand en stof wat gemakkelijk achter de klep komt te zitten. Niet ideaal, liever hadden we gezien dat Denon een soort uitklapbare voetconstructie had gemaakt. Wellicht in de Envaya 2?

Beats met een dikke B

Leuk, dat de Avaya zo makkelijk mee te nemen is, maar als het geluid kut is sta je mooi voor lul. Daar hoef je je hiermee geen zorgen om te maken want de Envaya kent een geluid die, net als zijn uiterlijk, ook doet denken aan een boombox. Lekkere zware bassen en aanwezige midtonen, terwijl de hoge tonen gelukkig niet te scherp zijn. Dat is immers toch vaak het geval met kleine speakers.

Accuduur

De accuduur van het apparaat is behoorlijk indrukwekkend te noemen. Met ongeveer tien uur speeltijd heb je er een lange dag plezier van. Leuk ook dat er een usb-aansluiting op zit om je smartphone mee op te laden. Dat zou eigenlijk een standaard moeten zijn in producten als deze.

Conclusie

Met de Envaya haal je een speaker in huis waar je ongetwijfeld mee uit de voeten kan deze zomer. Sure, het is geen high-end hifi, maar wie verwacht dat dan ook van een speaker als deze? De accuduur is meer dan prima en de gekleurde covers voor achter de speakerklep zijn een leuk (doch nutteloze) aanvulling op een prima mobiel geluidssetje.

Adviesprijs: €199,-
Info: denon-hifi.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws