Modefabriek 2014: voor de heren

Eveline Meijer | 4 augustus 2014
lifestyle


Koopjes scoren in de allerlaatste fase van de uitverkoop is altijd aantrekkelijk, al ga je de aankopen pas volgend jaar zomer voor het eerst dragen. Er is maar één probleem: niet alles wat je nu inslaat blijft volgend jaar hot. Check daarom alvast de zomertrends van het jaar 2015, hou je hoofd koel en kies modebewust.

Trends spotten tijdens Modefabriek

Vaste bezoekers van de grote Amsterdamse modebeurs Modefabriek blijven altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de modebranche. Modefabriek opent haar deuren twee keer per jaar: in de zomer en in de winter. Tijdens deze beurs presenteren diverse kledingmerken hun collecties voor het jaar daarop, doen winkeliers de inkopen en vertellen mode-experts over de in hun ogen bijzondere veranderingen in de modewereld. Wij waren erbij tijdens de zomereditie en hebben de meest opvallende trends van de zomerseizoen 2015 voor je op een rij gezet.

SAMSUNG CSC

Te fel is niet te veel

Ook de echte mannen onder ons mogen zich volgend jaar zomer fel en opvallend kleden. Ga bijvoorbeeld voor een polo in een effen, felle kleur: knalblauw, oranje, groen of rood. Is het iets te heftig? Ga dan voor een vest, waarin één felle en één rustige kleur zijn verwerkt, bijvoorbeeld kobaltblauw en gebroken wit. Kies anders een t-shirt, waar een felle kleur met een brede en donkere horizontale streep wordt gebroken. Let wel goed op de kleurencombinatie om niet een slechte kopie van Maya de Bij te worden.

Strak in pak

Ben je niet bang om alle ogen op jou te hebben gericht, probeer dan eens een pak van lichte stof met een ingewikkelde print. Dergelijke prints komen in herencollecties van zomer 2015 minder vaak voor dan in kledinglijnen voor vrouwen. Desniettemin mag een getailleerd zwart pak met goudgele print of een wit pak met een zebraprint er best zijn. Het mag zelfs een echte eyecatcher zijn, als het je staat. Anders gaat je outfit op een slecht zittend exemplaar uit een feestwinkel lijken. Gaat een printpak je te ver, check dan een felgeprint overhemd. Ook voor mannen worden allerlei planten, bloemen en palmbomen hartstikke in. Let wel op het verschil met een traditionele Hawaii-hemd uit de jaren tachtig; ook al is vintage bijzonder populair hou deze exemplaren buiten je garderobe.

Korte broek met een colbert

Een must-have item volgend jaar zomer is een colbert in een hip formaat: getailleerd en in een niet-saaie kleuroplossing: bijvoorbeeld alsof er net een pot verf op is gespat. Ga je toch voor een klassieke donkerblauw of zwart, doe daar dan een kleurrijk overhemd onder. Vergeet niet een hippe zakdoek in je borstzakje. Om deze look compleet en minder heet te maken, combineer dit jasje met een korte chino-broek. Smal of wijd maakt niet uit, als het maar boven de knie is. Vergeet niet om er een paar hippe schoenen onder te doen, maar vergeet je lange, dikke sportsokken wel.

SAMSUNG CSC

Basic design met en twist

Hou je niet zo van opvallen? Geen punt: ook volgend jaar zomer komen genoeg basics in rustige kleuren: spijkerbroeken in klassieke denimkleuren, donkerblauwe. zwarte en grijze t-shirts en sweatshirts. De twist in deze items gaat vooral richting de used- tot overused-look: een sweatshirt met een capuchon mag zonder mouwen en met afraffelende randjes zijn. Gooi je uitgewassen t-shirts ook niet weg: dankzij de populariteit van de overused-look komen ze volgend jaar zomer goed van pas.

SAMSUNG CSC
Dit waren de meest opvallende trends voor volgend jaar zomer, tevens ook de handvatten voor de grote kastopruiming en slim winkelen in de uitverkoop. Vergeet alleen niet ten alle tijden dicht bij jezelf te blijven. Mode bestaat tenslotte niet alleen uit items die de modebladen halen. Mode is vooral de combinatie van hoe je jezelf ziet, voelt en wat je leuk vindt vertaald naar kleding, die je past en staat!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws