PS 4 krijgt grote update, PS TV komt naar Nederland

Eveline Meijer | 13 augustus 2014
lifestyle


De Playstation 4 ligt nog geen jaar in de winkels, maar nu al komen er grote updates en veel nieuwe games. Tijdens Gamescom in Duitsland werd onder andere bekend gemaakt dat de PS4 een software update krijgt en een aantal nieuwe gamingervaringen, zoals Share Play. Ook komt de Playstation TV naar Nederland. De Playstation 4 is wereldwijd inmiddels tien miljoen keer verkocht.

Nieuwe features

De PS4 krijgt allerlei nieuwe features op het gebied van gamen. Share Play is hier een van. Met deze nieuwe mogelijkheid kun je vrienden uitnodigen voor interactieve gamingervaringen. Een voorbeeld hiervan is dat je je vrienden kunt uitnodigen om je te helpen bij een moeilijk stuk in het spel. Ook is het mogelijk om op deze manier het spel met een of meerdere vrienden te spelen. Een andere nieuwe feature is dat je de game kunt filmen terwijl je speelt, het direct op YouTube kunt zetten en het kunt bekijken door middel van de PS4 YouTube Player App. Er volgen nog aankondigingen van overige nieuwe features.

Playstation TV

Vanaf 14 november is ook Playstation TV beschikbaar in Europese landen. Dit is een kleine console om in een andere kamer te zetten, bijvoorbeeld een logeerkamer. Vervolgens is het mogelijk om games te streamen, downloaden en spelen vanaf de Playstation 4. Je hebt dus nog maar een enkele Playstation nodig om met meerdere mensen, in verschillende kamers te spelen. Maar je kunt hem ook gebruiken als tweede console in je slaapkamer, terwijl je Playstation 4 in de woonkamer staat. Ook krijg je toegang tot klassieke titels van de PS Vita, PSP en PS One.

Games

Er komen allerlei nieuwe games uit op de PS4 zoals Until Dawn en WiLD. Deze games zijn alleen op het nieuwste console van Playstation te spelen. Andere games die uitkomen zijn: The Tomorrow Children, Alienation en Tearaway Unfolded. Spellen als inFamous: First Light, Ready at Dawn's en LittleBigPlanet 3 krijgen het komende half jaar updates.

Wanneer de software update uitkomt is nog niet bekend. De Playstation TV ligt vanaf 14 november in de winkels. Een deel van de nieuwe games zijn vanaf 2015 beschikbaar.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws