Wist je dit al over Steve Aoki?

Eveline Meijer | 14 augustus 2014
lifestyle


Steve Aoki kennen we allemaal. Van taarten gooien tot met een opblaasbootje over het publiek heen cruisen, niets is hem te gek. Deze man is een geweldige entertainer en een goede performer. Maar er zit meer achter deze man dan alleen muziek. Wist jij dit al over Steve?

Universiteit

Steve studeerde aan de University of California in Santa Barbara. Hier studeerde hij af met niet één maar twee Bachelors of Arts (BA’s): Feminist Studies en Sociology. Dat feminisme komt volgens Steve zelf soms ook terug in zijn muziek, zoals in het nummer 'Beatdown.' In een interview met MTV vertelt hij: 'Ik bedoel, ze praat over het in elkaar slaan van andere meiden, maar ze zegt ook: "If you’re down for your chick, pump yo’ fist!" Dit is bedoeld als solidariteit, verenigen weet je wel.' In datzelfde interview vertelt Steve dat hij zichzelf niet als feminist ziet. 'Ik zou mezelf pro-feminist noemen. Een feminist ben ik niet, maar ik support ze wel.'

Hiraoki Aoki

Steve’s vader was vroeger een professionele worstelaar. Hij stond bekend onder Rocky Aoki, maar zijn echte naam is Hiraoki Aoki. Naast dat hij worstelde, was hij ook een goede kok. Hij is de oprichter van het eerste Benihana restaurant in New York City, wat in 1965 opende. Er wordt gezegd dat Hiraoki $10.000 verdiende met een ijskraam in Harlem. Met dat geld zou hij Benihana of Tokyo geopend hebben aan de West 56th Street. Steve zegt dat hij van zijn vader heeft geleerd hoe hij zijn eigen merk moest adverteren.

Punk

Steve speelde vroeger in een punkband. Hij was zelfs de vocalist! De band heette This Machine Kills en had invloeden van Rage Against the Machine en Born Against. In 2002 heeft de band een tour door Japan gedaan, genaamd 'No Sleep 'Til Jacuzzi Pants.' De tour door Japan was niet alleen met This Machine Kills, maar ook met een Japanse band die Steve geweldig vindt: Envy. Toen de band uit elkaar viel, begon Steve met het dj’en van indie en hiphop tracks. Uiteindelijk produceerde hij zelf remixes en origineel materiaal.

DIM MAK

Het is algemeen bekend dat Steve zijn eigen label heeft: DIM MAK. Maar wist je ook dat dit label geïnspireerd is op en beïnvloed is door Bruce Lee? Bruce Lee is een van Steve’s helden. In een interview met Asianbeat vertelt hij: 'Hij was ook een Asian American. Ik ben in ongeveer dezelfde omstandigheden opgegroeid als Bruce Lee en ik ben erg geïnspireerd door de manier waarop hij leefde en dat respecteer ik echt. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je jezelf uit en je individualiteit laat zien, net als Bruce Lee deed. Dit kan moeilijk zijn, maar het is heel belangrijk voor jonge mensen dat ze zich uiten op de meest creatieve manier mogelijk.' Wat heeft Dim Mak dan met Bruce Lee te maken? Er wordt gezegd dat zijn dood kwam door een vertraagde reactie van een Dim Mak-klap die hij een aantal weken voor zijn dood kreeg. Dim Mak is een techniek binnen de Martial Arts waarbij aangevallen wordt door middel van drukpunten.

Nuchter

Steve gooit complete champagneflessen over zijn fans heen tijdens zijn optredens, maar hij drinkt geen druppel. 'Als ik drink, word ik dronken en ga ik domme dingen doen. Daarom haat ik alcohol', vertelt Steve in een interview. Drugs heeft hij wel gedaan, maar ook daar is hij mee gestopt. 'Ik ben een van de gelukkige overlevers van mijn vrienden. De meeste van hen gebruiken drugs en het is constant om me heen. Ik ben blij dat ik nu ouder ben en over die fase heen ben waarin ik wilde experimenteren. Het is alsof je naar een oorlog gaat en terugkomt met een posttraumatische stressstoornis.'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws