EA Sports neemt maatregelen om cheaters tegen te gaan

Eveline Meijer | 25 augustus 2014
lifestyle


Met de komst van FIFA 15 worden ook de valsspelers aangepakt. EA Sports heeft details vrijgegeven over nieuwe strafmaatregelen voor cheaters in de Ultimate Team modus. Het komt vaak voor dat mensen bots gebruiken om Ultimate Team coins te verzamelen en te (ver)kopen.

FUT Web App

De Web App om coins te ruilen, de FUT Web App, is gedeactiveerd. Dit is omdat er regelmatig gebruik wordt gemaakt van bots om coins te verzamelen en ze voor echt geld te verkopen. Mensen die toch handelen in deze munten die uit de Ultimate Team modus komen, worden van FIFA verbannen. Het verbannen van leden hoort bij de nieuwe aanpak van EA Sports om valsspelers te stoppen. Als je coins koopt en promoot krijg je in eerste instantie een e-mail met een waarschuwing. Deze waarschuwing zie je ook in je game. Bij de tweede keer wordt je FUT Club gereset en krijg je je FIFA punten terug. Bij de derde keer word je meteen verbannen van het online gedeelte van FIFA. Verkoop je coins of ben je ze door middel van een bot aan het verzamelen, dan word je verbannen van alle EA Games. Deze bans zijn permanent.

Andere cheaters

Niet alleen het verzamelen van coins met behulp van bots komt vaak voor. Ook het overbelasten van de servers, phishing en het hacken van andere accounts gebeuren regelmatig. Andere middelen om vals spelen tegen te gaan, worden nog onderzocht door EA. De nieuwe maatregelen worden waarschijnlijk ingevoerd met de komst van FIFA 15. Deze game komt op 23 september uit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws