Modeshow met kleding gemaakt van oude dekens

Eveline Meijer | 27 augustus 2014
lifestyle


Kleding van oude dekens, dit doet ons een beetje denken aan de film The Sound of Music. Daar maakten ze immers kleding van gordijnen, wat er nog best aardig uitzag. Ook deze kleding ziet er goed uit. Chris Nauta ontwierp het en eind september is er een modeshow.

Chris_Nauta_dekenkledingTextielkunst

Chris Nauta is een textielkunstenares. Eerder maakte ze al kleding van oude tenten. Deze kleding liet ze zien tijdens een modeshow op Oerol, met de beschrijvende titel De Verknipte Tent. Dit jaar heeft ze een ander materiaal gekozen voor haar fashion: oude dekens. Chris heeft hier jassen, overgooiers, rokjes en nog veel meer mee gemaakt. Het resultaat is aan de foto’s te zien erg leuk en bovendien erg goed voor het milieu. De dekens komen uit de jaren '60, '70 en '80, waardoor de kleding een echte vintagelook heeft.

Literair

De modeshow wordt op 28 september gegeven in Bibliotheek Eemland in Amersfoort. Jeroen de Valk presenteert de show. Niet alleen de kleding is het middelpunt van deze show, want er is ook aandacht voor literatuur. Logisch, de show vindt immers plaats in een bibliotheek. Speciaal voor de modeshow heeft elke jas heeft zijn eigen stukje tekst gekregen die uiteraard voorgelezen wordt tijdens de presentatie.

De entree voor de modeshow van Chris Nauta is gratis. Meer informatie vind je op de website van de kunstenares.

Fotografie: Lisanne van Bergen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws