Parkitect is een nog vettere Rollercoaster Tycoon

Eveline Meijer | 3 september 2014
lifestyle


Urenlang pretparken bouwen met Rollercoaster Tycoon, we hebben het waarschijnlijk allemaal wel gedaan. Parkitect pakt het anders aan: de game lijkt op Rollercoaster Tycoon, maar dan net iets anders.

Wat kun je?

In Parkitect maak je, net als in Rollercoaster Tycoon, een pretpark. Je kunt achtbanen en andere attracties maken, winkeltjes neerzetten en je park opleuken met allerlei decoraties. Hier is management het belangrijkste: je moet je bezig houden met je werknemers, de wegen en andere infrastructuur in het park en de producten in de winkels aanvullen. Doe je dit niet, dan kunnen ontevreden klanten vertrekken en je medewerkers vervelend worden.

Infrastructuur

Hoe verder je komt in de game, hoe meer er mogelijk wordt. Zo moet je in het begin je winkels nog met de hand bijvullen, later krijg je hier meer opties voor. Ook moet je echte aandacht besteden aan je medewerkers: ze hebben bijvoorbeeld bepaalde infrastructuur nodig om gelukkig te blijven. Ook leuk: gasten kunnen bepaalde delen van het park niet zien. Als je alles op de goede manier inricht, komen gasten nooit op plekken waar ze niet mogen komen. Dit is bijvoorbeeld handig om je winkels aan te vullen en je medewerkers rustig hun werk te laten doen.

https://www.youtube.com/4tppTzfBXfU

Opties attracties

In de eerste screenshots zie je dat attracties veel opties hebben. Zo kun je de grootte van een stukje achtbaan aanpassen en bepalen wat voor een hoek er zit in dat stuk. Je kunt met het veranderen van de hoeken instellen hoe ver de karretjes naar binnen of naar buiten hellen.

Kickstarter

Parkitect is nog in ontwikkeling. De ontwikkelaars proberen geld bij elkaar te krijgen via Kickstarter. Met nog 18 dagen te gaan zijn ze nog ongeveer 12.000 dollar verwijderd van hun doel. De game moet volgens de makers over een jaar uitkomen, dus in augustus of september 2015, via bijvoorbeeld Steam Early Acces. Parkitect komt uit op PC, Mac en Linux.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws