Red de mensheid in de nieuwe game Destiny

Eveline Meijer | 7 september 2014
lifestyle


Er wordt al maanden gepraat over Destiny en de verwachtingen zijn hoog. Aankomende week is het wachten eindelijk voorbij en kunnen we met zijn allen gaan genieten van Destiny. Een goed moment om alles over deze game op een rij te zetten.

Het verhaal

Alles veranderde toen de Traveler aankwam. Het regende op Mars, frisse lucht maakten de hemels van Venus weer schoon. Niet lang daarna gingen de mensen naar deze planeten om er koloniën te stichten. Het was een tijd van wonderen, een Gouden Eeuw.

Helaas bleef dit niet zo. De Traveler had een eeuwenoude vijand. Een krachtige duisternis dat ons vond op Aarde en ons bijna vernietigde. Niemand weet precies wat er in die laatste momenten gebeurde, maar we hebben het overleefd. We danken onze levens aan de Traveler.

We vonden waar de Traveler zijn laatste gevecht had, vlak boven de Aarde. We maakten daar onze laatste stad, binnen de beschermende sluier. We vochten ontelbare oorlogen om de vrede te bewaren. Uit deze donkere tijd komen de Guardians voort.

Een nieuwe era is begonnen en onze enige hoop voor de toekomst ligt in het ontrafelen van de grootste mysteries van het verleden.

Guardian

Destiny_Character_Art_TitanDestiny_Character_Art_WarlockDestiny_Character_Art_Hunter

In Destiny ben je een Guardian van de laatste stad op aarde en in staat om een deel van de macht van Traveler te gebruiken. Eindelijk zijn de Titans, Hunters en Warlocks terug gekomen op Aarde, alleen maar om te ontdekken dat we niet alleen zijn. Jij moet de laatste stad verdedigen en onze vijanden verslaan. Verken de ruïnes van ons zonnestelsel en ontdek wat we allemaal hebben verloren.

Tegen wie vecht je?

The Fallen zijn wezens die kunnen overleven in allerlei soorten omgevingen. Hier hebben ze geen zware wapens of complexe aanpassingen aan zichzelf voor nodig. Ze reizen licht, raken je hard en zijn weg voor je het weet. De Hive manipuleert de wereld op manieren die we ons niet kunnen voorstellen. Ze hebben een koninkrijk diep in de Maan.

De Vex lijken geproduceerde eenheden te zijn, gemaakt van onbekend metaal. Alle pogingen om met hen te communiceren zijn mislukt. Cabal zijn een professionele militaire operatie. Ze zetten hun installaties af met prikkeldraad en lijken nu een interesse te hebben in ons.

https://www.youtube.com/ZhCCyA9EAFM

Game modes

Destiny heeft verschillende modi. Met Crucible speel je een competitieve multiplayer waarin je tegen andere Guardians speelt in een arena. Explore is een on-demand avontuur. Je kunt werelden die je eerder ontdekt hebt nog een keer bezoeken en bijvoorbeeld hulpmiddelen zoeken waarmee je wapens kunt upgraden. Strike is een co-op versie van het spel en Tower is een third person social hub. In de Story Mode speel je campaigns en volg je het verhaal van de game.

Werelden

DestinyBinnen het zonnestelsel kun je naar vier verschillende werelden. Je begint op de Aarde, je thuis. Hier had de Traveler zijn laatste gevecht en verdedig je samen met andere Guardians de laatste stad. Op de Maan vind je de voormalige glorie van de mensen. Dit is gemarkeerd als een verboden zone en de maan is dan ook alleen maar open voor de meest heldhaftige en ervaren Guardians.

Venus was ooit de plek waar veel ontdekt werkt. Tegenwoordig is het een monument voor alles wat we zijn verloren. Over Mars weten we vrij weinig, het had net zo goed een mythe kunnen zijn. We hebben een grote stad gebouwd in de rode stof, maar de Darkness heeft bijna alles weggevaagd. Niemand weet wat er is overgebleven van onze verloren tijdens, dat ligt nu begraven onder zandduinen.

Volgende week uit

Destiny is de nieuwe game van Bungie, de bedenkers van de kaskraker Halo, Marathon, Oni en Myth. Dinsdag 9 september ligt de game in de winkel. Destiny is beschikbaar voor Xbox One, Xbox 360, Playstation 3 en Playstation 4.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws