Flappy Bird opvolger: Swing Copters

Jooshua Franssen | 14 september 2014
lifestyle


Swing CoptersIedereen kent het spelletje ondertussen wel. Flappy Bird. Het verdomde spelletje. Dat o-zo-verslavende spelletje. Op je scherm blijven tikken om tussen buizen door te vliegen en punten te scoren. Nadat het spel, van de maker Dong Nguyen, offline werd gehaald, naar eigen zeggen vanwege de grote respons en bergen aan reacties, verschenen en talloze kopietjes van de game. Nu is Dong terug met Swing Copters, en flikt 'ie het weer.

We waarschuwen je alvast, begin er niet aan. Als je Flappy Bird (te) verslavend vond, dan is dit je volgende dosis crack wat betreft een game op je mobiel. Toch nieuwsgierig? Okay, vooruit. Het concept van Swing Copters is niet veel gewijzigd van Flappy Bird. Weer tik je op je scherm om je karakter te besturen. Maar in plaats van zijwaarts vlieg je nu omhoog, en scoor je een punt als je een obstakel passeert. Echter is het niet zo makkelijk als het lijkt.

swing_copters-1 swing_copters-2 swing_copters-3

Wij zaten hier al vloekend en tierend op het scherm te tikken om voorbij de eerste highscore te komen van vijf. Jawel, je leest het goed: vijf. Dit moet - en zal - beter kunnen. En daar zit het Flappy Bird gevoel weer. Het is spel is doodsimpel, maar vereist een bepaalde techniek wil je veel punten scoren. Ga je teveel naar links met kan je niet meer corrigeren naar rechts, en andersom dus ook. Waar Flappy Bird timing was, zit je nu ook nog eens met balans én obstakels. Goed, tijd voor de volgende poging om onze highscore te verbreken. Daar gaat onze tijd.

Swing Copters is er voor Android en iOS en kost je niets, behalve misschien een paar frustrerende uurtjes om voorbij je bizar lage highscore te komen.

swingcoptersguide_01

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws